Criteriul National

Efectul sau defectul de dupa fenomenul de la Charlie Hebdo?

aprilie 25
17:38 2015

cool

Candva se tot vorbea despre instanțe de dialog, despre formarea imamilor, despre securitatea moscheilor și cunoașterea Islamului. În acest fel Intenționa guvernul de la Paris să facă reforma Islamului în Franța, pentru a evita interpretările și insecuritatea. Ideea s-a bazat pe crearea unei aşa- numite instanţe de dialog care să îi reprezinte mai bine pe musulmanii din Hexagon, în toată diversitatea lor.

Acest forum de dialog între reprezentanţii guvernului şi autorităţi a cam luat sfarsit sau tine doar de domeniul …trecutului. Nu de alta, dar din surse oficiale va putem informa ca acest lucru nu se va sista insa se va reuni de două ori pe an în jurul premierului, aproape identic cu ce se întâmplă acum cu forumul de dialog catolic.

Instanța de dialog se va ocupa de chestiuni precum formarea civilă a imamilor, sacrificarea ritualică a animalelor, securitatea locurilor de cult. Totul se va face însă cu respectarea strictă a principiilor laicităţii,promit oficialii francezi. Chiar dacă această laicitate nu este delcoc în concordanță cu Islamul, afirma la acea dată ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve.

Pe scurt, guvernul a dat puteri publice noii structuri ce va cuprinde asociaţii, intelectuali, personalităţi, în contextul în care comunitatea musulmană din Franţa numără circa 5 milioane de persoane.Obiectivul reformei propuse de guvern ar fi tocmai acela de a elimina tot ceea ce face parte din tradiția culturală și religioasă a Franței.

Totusi Franța pare să fi învățat prea puțin sau aproape nimic din groaznicul atac de la sediul revistei satirice Charlie Hebdo, de la începutul anului. Noua reformă școlară prevede obligativitatea învățării lecțiilor de istorie a islamului, in timp ce istoria creștinismului rămâne facultativă.

Ministerul Instrucției Publice pregătește o reformă școlară pe care unii au definit-o deja filo-islamică, informează ziarul italian Il Giornale.

Noua reformă prevede, după cum relatează Il Giornale sunt o serie de ”elemente obligatorii” și facultative, care ar putea fi lăsate la ”latitudinea profesorilor”. În acest fel, subliniază ziarul francez, ”studierea islamului va fi obligatorie, in timp ce aceea a creștinismului medieval va fi facultativă”.

 

 

 

Sursa foto : www.wall-street.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro