Criteriul National

Eforie Nord – distractie, relaxare si tratament balneoclimateric

Eforie Nord –  distractie, relaxare si tratament balneoclimateric
septembrie 11
04:53 2016

Statiunea Eforie Nord este una dintre cele mai mari si mai apreciate de pe litoralul romanesc. Situata in apropierea lacului Techirghiol, a devenit cunoscuta inca din 1890 pentru bazele de tratament specializate pe tratamentul afectunilor reumatice, dermatologice si cele ale sistemului osos.  Factorii naturali cum ar fi apa marii si clima au efecte miraculoase asupra bolnavilor care frecventeaza aceasta statiune.

Eforie Nord este apreciata si pentru plajele imense cu nisip fin, pufos si placut la atingere. Apa care scalda malurile usor abrupte  are nuante de turcuaz si venil. Valurile care se sparg pe mal sunt ca o spuma alba densa si racoritoare.  In timpul verii si la inceputul toamnei apa isi pastreaza temperatura ideala pentru imbaiat.

Posibilitatile de recrere in statiune sunt numeoase, de la piscinele cu apa limpede, la minunatul parc acvatic – Aqua Park  si numeroasele parcuri de distractie special amenajate.

La capitolul masa si cazare trebuie sa stiti ca  hotelurile si pensiunile ofera nu doar conditii excelente, ci si preturi atractive. Hotelurile de cinci si patru stele asigura cazare in Eforie Nord la cele mai inalte stadarde, iar calitatea servicilor este de neegalat.

Restaurantele cu specific romanesc, turcesc si grecesc se intrec in meniuri mai atractive si mai variate care sa se potriveasca pe gustul si exigentele tuturor turistilor.

Chiar daca alegeti sa vizitati statiunea in afara sezonului estival si sa va bucurati de beneficiile curelor cu namol,  mergeti sa vizitati si atractiile turistice aflate in vecinatate: Cetatea Tomis, Cetatea Histria, Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, Delfinariul din Constanta sau Gradina Botanica din Techirghiol.

Deci daca v-ati convins ca Eforie Nord este locul ideal pentru a petrece  cateva zile de relaxare, accesati in graba vacanta.ro si aflati care sunt cele mai bune oferte de cazare, in orice perioada a anului  pentru a va bucura de un sejur memorabil.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo