Criteriul National

ELADA VA AVEA PARTE DE SALVARE SAU DE O NOUA CRIZA? Contra-editorial

iulie 15
20:35 2015

Motto : Nu-ţi pune încrederea în bani, dar banii pune-i la loc de încredere! proverb american

ATENTIE!!!

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZA EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GANDI RATIONAL SI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DORESTE A FI UNUL DIRECT DAR SI MILITANT!

images

Vesti cat se poate de tulburi au fost anuntate dinspre „batrana” si …”democratica” Grecie, ce altminteri a cam „batut palma” cu Comisia Europeana ce a propus acordarea unui imprumut de pana la 7 miliarde de euro pe trei luni pentru a mentine tara pe linia de plutire, potrivit unui document publicat pe website-ul institutiei.

Banii ar urma sa vina de la Mecanismul European de Stabilizare Financiara (EFSM) si imprumutul va fi rambursat din noul acord de salvare al Greciei, acordat din Mecanismul European de Stabilitate (ESM) si care nu va fi gata mai devreme de cateva saptamani.

Daca Parlamentul va vota acordul de salvare cu creditorii internationali , „salvatorul” Tsipras va deveni prim-ministru al Greciei in urmatorii 20 ani .Totodata va avea sansa si va intra in istorie ca unul din marii salvatori al Greciei.

Nu stiu cum anume se face, dar sunt ferm convins ca oricare politician grec ar fi profitat de aceasta ultima sansa ar fi devenit un erou elen „pe viata”!

Acum sa nu credeti ca istoria ii va consemna ca fiind nemuritori, ci dimpotriva ca FARISEI INCORIGIBILI, ca DETRACTORI DE CEA MAI JOASA SPETA!

Tsipras

MAIDANUL GREC a devenit doar o amintire a ceea ce a fost!

Totusi, in urma cu mai putin timp (ora locala 22 :00) ,protestele din Atena au devenit din ce in ce mai violente. Pe strazile capitalei Greciei s-au auzit mai multe explozii iar elicopterele survoleaza zona.O duba a presei a fost incendiata.

Stand si scriind atatea articole, atatea contra-editoriale raman uimit de aceasta forta a strazii si totdata raman stupefiat de ticalosia permanenta la care au recurs si actualii guvernanti de stanga ce au promis ceva, au initiat si amagit poporul cu un referendum (un simulacru de „asa-zisa democratie LA CARE POPORUL S-A IMPOTRIVIT ORICARUI FEL DE IMPRUMUT) si acum, de nevoie pleaca umil capul in lantul extrem de dur al acestor organiosme cu puternic iz camataresc!

Oare demonstratile pasnice fara imixtiuni provocatoare ar fi avut succes sau acesti impostiori nu se mai tem de absolut nimic?

Momentan Atena fierbe la propriu cat si al figurat! Se va ajunge ca,sub presiunea bancilor care dau cu camata perfuzia cu otrava pentru marea masa a pensionarilor muncitorilor, profesorilor ,medicilor etc din aceasta tara poporul sa plece din aceste tinuturi ce vor deveni adevarate oaze pentru fel de fel de multinationale, fel de fel de afaceristi „acreditati” si „specializati” de organismele abilitate…

Oare aici se va ajunge? Oare, privind situatia tensionata, care va fi deznodamantul?

CJ-fAUqWoAA75A1

Nu mai departe decat in aceasta dupa-amiaza, din enant a venit vestea cu primul semnal pozitiv, comisiile parlamentare avizand acordul. Intre timp, pe parcursul zilei numerosi oficiali din cadrul ministerelor care se ocupa cu finantele si economia Greciei si-au prezentat demisiile.

Si ca sa nu am acuzati c-as fi partizanul haosului vreau sa va amintesc faptul ca in aceasta tara , prin „metode specifice” clasa imbuibata a ‘alesilor” si-a luat partea si acum, fara pic de coloana vertebrala pleaca genunchii spunand totusi ca aceasta ar fi „solutia salvatoare”!

Planul de reforme convenit luni, dupa cel mai lung summit din istoria Eurogrupului va presupune masuri ample in domeniul taxarii, pensiilor, legilor si alte asemenea decizii, care au fost anterior respinse de publicul grec, intr-un referendum convocat de guvernul acestui mare actor, acestui mare impostor -Tsipras.

Cu o conditie…Transa unica de 7 miliarde de euro ce va fi pusa la dispozitia tarii este activa numai daca se va adopta un prim set de reforme economice . Apoi, fara doar si poate va fi nevoie de un vot in cadrul UE pentru acordarea imprumutului.

Iar povestea merge mai departe…Si factura la aceasta criza o vor resimti si pietele internationale, statele riverane, statele din Balcani etc

In speranta ca ati lecturat si ati inteles punctul meu de vedere, inchei aici, nu inainte de a preciza ca acest contra-editorial se doreste a fi citit in mai multe feluri, in mai multe “chei” deoarece pana la final semnificatia si maniera la care am recurs se vrea a fi una constructiva!

Si chiar m-as declara satisfacut si v-as multumi pentru acest efort!

Surse foto : www.romanialibera.rowww.bancherul.ro, twitter.com, 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo