Criteriul National

ELADA VA AVEA PARTE DE SALVARE SAU DE O NOUA CRIZA? Contra-editorial

iulie 15
20:35 2015

Motto : Nu-ţi pune încrederea în bani, dar banii pune-i la loc de încredere! proverb american

ATENTIE!!!

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZA EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GANDI RATIONAL SI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DORESTE A FI UNUL DIRECT DAR SI MILITANT!

images

Vesti cat se poate de tulburi au fost anuntate dinspre „batrana” si …”democratica” Grecie, ce altminteri a cam „batut palma” cu Comisia Europeana ce a propus acordarea unui imprumut de pana la 7 miliarde de euro pe trei luni pentru a mentine tara pe linia de plutire, potrivit unui document publicat pe website-ul institutiei.

Banii ar urma sa vina de la Mecanismul European de Stabilizare Financiara (EFSM) si imprumutul va fi rambursat din noul acord de salvare al Greciei, acordat din Mecanismul European de Stabilitate (ESM) si care nu va fi gata mai devreme de cateva saptamani.

Daca Parlamentul va vota acordul de salvare cu creditorii internationali , „salvatorul” Tsipras va deveni prim-ministru al Greciei in urmatorii 20 ani .Totodata va avea sansa si va intra in istorie ca unul din marii salvatori al Greciei.

Nu stiu cum anume se face, dar sunt ferm convins ca oricare politician grec ar fi profitat de aceasta ultima sansa ar fi devenit un erou elen „pe viata”!

Acum sa nu credeti ca istoria ii va consemna ca fiind nemuritori, ci dimpotriva ca FARISEI INCORIGIBILI, ca DETRACTORI DE CEA MAI JOASA SPETA!

Tsipras

MAIDANUL GREC a devenit doar o amintire a ceea ce a fost!

Totusi, in urma cu mai putin timp (ora locala 22 :00) ,protestele din Atena au devenit din ce in ce mai violente. Pe strazile capitalei Greciei s-au auzit mai multe explozii iar elicopterele survoleaza zona.O duba a presei a fost incendiata.

Stand si scriind atatea articole, atatea contra-editoriale raman uimit de aceasta forta a strazii si totdata raman stupefiat de ticalosia permanenta la care au recurs si actualii guvernanti de stanga ce au promis ceva, au initiat si amagit poporul cu un referendum (un simulacru de „asa-zisa democratie LA CARE POPORUL S-A IMPOTRIVIT ORICARUI FEL DE IMPRUMUT) si acum, de nevoie pleaca umil capul in lantul extrem de dur al acestor organiosme cu puternic iz camataresc!

Oare demonstratile pasnice fara imixtiuni provocatoare ar fi avut succes sau acesti impostiori nu se mai tem de absolut nimic?

Momentan Atena fierbe la propriu cat si al figurat! Se va ajunge ca,sub presiunea bancilor care dau cu camata perfuzia cu otrava pentru marea masa a pensionarilor muncitorilor, profesorilor ,medicilor etc din aceasta tara poporul sa plece din aceste tinuturi ce vor deveni adevarate oaze pentru fel de fel de multinationale, fel de fel de afaceristi „acreditati” si „specializati” de organismele abilitate…

Oare aici se va ajunge? Oare, privind situatia tensionata, care va fi deznodamantul?

CJ-fAUqWoAA75A1

Nu mai departe decat in aceasta dupa-amiaza, din enant a venit vestea cu primul semnal pozitiv, comisiile parlamentare avizand acordul. Intre timp, pe parcursul zilei numerosi oficiali din cadrul ministerelor care se ocupa cu finantele si economia Greciei si-au prezentat demisiile.

Si ca sa nu am acuzati c-as fi partizanul haosului vreau sa va amintesc faptul ca in aceasta tara , prin „metode specifice” clasa imbuibata a ‘alesilor” si-a luat partea si acum, fara pic de coloana vertebrala pleaca genunchii spunand totusi ca aceasta ar fi „solutia salvatoare”!

Planul de reforme convenit luni, dupa cel mai lung summit din istoria Eurogrupului va presupune masuri ample in domeniul taxarii, pensiilor, legilor si alte asemenea decizii, care au fost anterior respinse de publicul grec, intr-un referendum convocat de guvernul acestui mare actor, acestui mare impostor -Tsipras.

Cu o conditie…Transa unica de 7 miliarde de euro ce va fi pusa la dispozitia tarii este activa numai daca se va adopta un prim set de reforme economice . Apoi, fara doar si poate va fi nevoie de un vot in cadrul UE pentru acordarea imprumutului.

Iar povestea merge mai departe…Si factura la aceasta criza o vor resimti si pietele internationale, statele riverane, statele din Balcani etc

In speranta ca ati lecturat si ati inteles punctul meu de vedere, inchei aici, nu inainte de a preciza ca acest contra-editorial se doreste a fi citit in mai multe feluri, in mai multe “chei” deoarece pana la final semnificatia si maniera la care am recurs se vrea a fi una constructiva!

Si chiar m-as declara satisfacut si v-as multumi pentru acest efort!

Surse foto : www.romanialibera.rowww.bancherul.ro, twitter.com, 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo