Criteriul National

Elemente de protecție pentru chelneri, bucătari și nu numai

mai 02
11:06 2021

3Principiile și cerințele de sănătate și securitate a muncii din industria de catering, pot fi acum considerate cu succes unele dintre cele mai stricte reglementări de igienă din întreaga industrie. În gastronomie, nerespectarea regulilor aparent mai puțin importante, poate duce la consecințe grave și amenințări atât pentru angajați, cât și pentru consumatori. Printre cele mai importante cerințe de sănătate și siguranță pentru gastronomie, este desigur, necesitatea de a folosi șorțuri bucătari, barman, barista etc.

Cele mai importante elemente de îmbrăcăminte de protecție pentru un lucrător în bucătărie sau pentru o altă persoană care operează în industria de catering, includ diverse tipuri de șorțuri, încălțăminte adecvată cu tălpi antiderapante, mănuși de unică folosință și elemente suplimentare de protecție împotriva riscurilor de igienă alimentară. În cazul șorțurilor și jachetelor de bucătar, merită luată în considerare nu numai problema rezistenței la pete, ci și rezistența la apă, ulei sau lichide fierbinți. Doar un șorț de bucătărie din piele  bine montat va putea asigura protecția în astfel de condiții.

Șorțuri pentru fabrici de procesare alimente

De asemenea, îmbrăcămintea dedicată muncii în fabricile de procesare a alimentelor va arăta complet diferită de cea destinată bucătăriilor sau chelnerilor care lucrează în condiții complet diferite și care au adesea contact direct cu clientul. Șorțurile sunt folosite în gastronomie atât de bucătari, cât și de ospătari, așa că nu este dificil de observat varietatea mare de modele de șorțuri disponibile pe piață. Cele dedicate chelnerilor sunt de obicei rezistente la pete, echipate cu un buzunar la îndemână și concepute pentru a arăta reprezentativ, chiar și într-un restaurant de lux. Șorțurile dedicate în mod obișnuit bucătăriilor și diferitelor fabrici de prelucrare, sunt cel mai ades din piele, impermeabile, pentru a proteja împotriva stropilor sau arsurilor în contact cu elementele fierbinți din bucătărie.

Șorțuri chelneri

Un șorț pentru chelneri realizat din piele naturală este o propunere interesantă pentru unitățile gastronomice. Șorțurile bucătari, barista, barberi, sunt șorțuri personalizate, cusute din piele de cea mai bună calitate și oferă oportunitatea de a ștanța sigla restaurantului sau a firmei de catering. Sunt realizate cu buzunare, bretele ajustabile, cordon de prindere în talie. Un șorț pentru chelneri este o parte esențială a ținutei generale. Protejează ținuta de sub șorț, deoarece contactul constant cu mâncarea poate provoca pete și murdărie. În plus, are și o funcție reprezentativă, oferind personalului restaurantului un aspect mai profesional.

Șorț chelner reglabil

Șorțul din piele pentru chelneri este creat  având în vedere atât sexul masculin, cât și sexul feminin. Croiala universală și capacitatea de a regla dimensiunea, le permit să se potrivească oricărei siluete. De asemenea, este posibil să se realizeze șorțuri din piele la comandă. Croit perfect, se potrivește bine și aderă la îmbrăcămintea de sub șorț. În același timp, șorțul chelnerului nu restricționează în niciun fel mișcările angajatului, și datorită acestui lucru, munca zilnică se desfășoară în deplină libertate. Are un buzunar frontal în care pot fi depozitate un notebook și un pix – articole necesare pentru a primi comenzi de la clienți. Șorțul chelnerilor este utilizat în multe locuri în care chelnerul are un contact constant cu clientul. Ca unul dintre elementele ținutei, șorțul poate fi utilizat de personalul din hoteluri, restaurante, pizzerii, baruri sau alte tipuri de unități de luat masa.

Șorțuri chelneri – Calitate înaltă și eleganță

Șorțul din piele pentru chelneri este cusut în ateliere de croitorie profesională. Este fabricat din materiale și țesături de cea mai înaltă calitate, și datorită acestui lucru, este rezistent la condițiile speciale care prevalează în unitățile de gastronomie. Contactul constant cu alimentele, poate provoca multe pete și murdărie, ceea ce este asociat în consecință cu spălarea frecventă. De aceea este atât de important ca șorțul chelnerului să nu-și piardă forma în timpul acestei spălări. Pe lângă motivele de protecție evidente – și prin urmare, un șorț de bună calitate – aspectul său este, de asemenea, foarte important. O croială elegantă și clasică va completa întreaga ținută a chelnerilor și a chelnerițelor.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul