Criteriul National

Elemente de protecție pentru diverși lucrători

martie 28
16:36 2021

Șorțul este conceput pentru a proteja îmbrăcămintea principală de murdărie. De obicei, este legat în dreptul taliei și deseori este fixat suplimentar în jurul gâtului cu o bretea. Se face o distincție funcțională între șorțuri de bucătărie pentru gospodine și șorțuri bucătar, șorțuri chelner, șorțuri barbers, fierar etc. În plus, șorțurile sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă ca echipament de protecție personală în diferite industrii. De regulă, șorțurile destinate lucrătorilor de astăzi, de multe ori sunt din piele, au o structură perfectă, barete confortabile și buzunare pentru scule.

Șorțuri din piele și impermeabile pentru alimente

Legislația actuală obligă angajatorul să ofere angajaților lor haine speciale și alte echipamente de protecție individuală, în special pentru unitățile din industria alimentară. Printre alte echipamente de protecție personală utilizate în industria alimentară, există șorțuri alimentare rezistente la umiditate. Funcția principală a acestor șorțuri este de a proteja împotriva pătrunderii umezelii în hainele de lucru, precum și de a menține un nivel ridicat de igienă la locul de muncă. Șorțurile rezistente la umiditate sunt realizate din următoarele materiale: PVC, poliuretan și polietilenă, precum și din piele.

Șorțurile din polietilenă sunt cea mai economică opțiune pentru echipamentul individual de protecție de unică folosință, în timp ce șorțurile impermeabile din piele și alte materiale sunt echipamente de protecție personală refolosibile. Șorțurile din piele personalizate și din prelată sunt utilizate ca mijloc de protecție individuală împotriva scânteilor în timpul sudurii. Atât pielea, cât și prelata sunt țesături ignifuge și hidrofuge care previn excelent focul, scânteile și stropirea cu metale topite. Metalele topite pot provoca leziuni grave pielii. Șorțul din piele are această putere, și de asemenea, modelele de șorțuri personalizate din piele sunt realizate și cu buzunare în care poți pune o cheie sau un clește.

Șorț de laborator rezistent chimic

Șorțul rezistent chimic este un echipament de protecție individuală obligatoriu pentru toți cei care lucrează cu substanțe chimice și pesticide, acizi etc. fiind ideal pentru chimiști, asistenți de laborator, angajați ai industriei agrochimice. Acest șorț protejează în mod fiabil pielea și îmbrăcămintea în timpul transfuziei sau amestecului de substanțe chimice care pot provoca iritații ale pielii și arsuri. Pentru fabricarea șorțurilor rezistente chimic, se utilizează polimeri lichizi precum clorura de polivinil, poliuretanul, neoprenul și cauciucul, care sunt rezistente la acizi, alcooli și eteri.

Șorțuri cu plumb

Radiologii din instituțiile medicale și veterinare folosesc șorțuri de plumb pentru a-i proteja de radiații. Este foarte important să selectezi dimensiunea corectă a șorțului atunci când efectuezi radiografii. În plus, șorțul trebuie verificat pentru integritate înainte de fiecare procedură, nefiind permise fisuri pe șorț.

Șorțuri catering, barista, bucătari

Orice unitate de catering care se respectă, fie că este o cafenea sau un restaurant, gândește aspectul estetic al lucrătorilor până în cel mai mic detaliu, ceea ce, în cele din urmă, le face și reputația. Una dintre elementele aspectului este șorțul pentru bucătari, barista, catering. De el depinde în mare măsură atitudinea unei persoane față de misiunea sa în bucătărie. Șorțul neîngrijit al unui bucătar poate strica opinia personalului despre el ca persoană și profesional. Și nu numai bucătarul, ci și restul echipei bucătarului trebuie să arate impecabil. De aceea, astăzi, bucătarii aleg șorțuri personalizate din piele.

Hainele pentru bucătari sunt concepute pentru a menține curățenia produselor, pentru a asigura un nivel adecvat de igienă în bucătărie. Șorțurile moderne din piele, personalizate pentru bucătari și lucrătorii de catering sunt elegante, confortabile, nu împiedică mișcarea și au, de asemenea, caracteristicile de respingere a grăsimii și a apei. Scopul principal al șorțului, atunci când se coase îmbrăcăminte de lucru, este de a asigura confortul și siguranța activităților profesionale ale lucrătorilor din sectorul alimentației, industriei, hotelier etc. De aceea, multe companii și firme din aceste domenii, care au nevoie de șorțuri pentru bucătarii din bucătăriile lor sau din atelierele lor, solicitând șorțuri din piele customizate, în mod continuu.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul