Criteriul National

EMOTIONANT SI MERITAT! Horia Tecău a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa!

iulie 31
16:41 2015

 

 Tenismanul Horia Tecău a primit azi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa, distincţia fiind ridicată de către tatăl sportivului, care a prezentat şi trofeul de campion la Wimbledon câştigat de jucătorul român în acest an în proba de dublu.

_DIN8055

In cadrul sedintei ordinare, pe ordinea de zi a figurat si aceasta propunere de acordare a titlului acestui valoros si talentat sportiv. Consilierii locali au acordat în cadrul şedinţei de vineri distincţia de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa jucătorului de tenis Horia Tecău.

Momentul a fost prefatat admirabil de catre doaman Elena Francu, o mare glorie a sportului national , actualmente directoare onorifica a DJTS Constanta. Domnia sa a trecut in revista , cu emotie in glas cariera inceputa in Constanta de catre Horia si ascensiuena de-a dreptul fulminanta a acestuia ce , in prezent este unul dintre cei mai respectati jucatori de tenis profesionisti din lume.

Primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, a declarat cu acest prilej că avea de gând să mai demult acest proiect de hotărâre, alegând acest moment la scurt timp după ce Horia Tecău a câştigat proba de dublu de la Wimbledon.

„Trebuie să recunosc că avem mai demult programat să fac acest lucru ca o recunoaştere pentru cei care duc numele Constanţei departe pe tot ce înseamnă mapamond, fac acest lucru cu mândrie, cu cinste, cu onoare şi fac ca despre Constanţa şi despre România să se audă şi lucruri bune. Într-adevăr lumea sportului este un domeniu de activitate care se transformă într-un ambasador şi care vine şi leagă punţi între civilizaţii, între continente. Întrucât rezultele excepţionale din ultima vreme ale lui Horia au apărut aş îndrăzni să zic aşteptat şi meritat, am iniţiat acest proiect de hotărâre”, a afirmat Decebal Făgădău.

Tatăl sportivului, Romeo Tecău, a venit împreună cu trofeul câştigat de Horia la Wimbledon, spunând că fiul său nu a putut fi prezent la această ceremonie deoarece se află în SUA.

In exclusivitate pentru ziarul Criteriul National, poza a fost oferita de domnul Costica Dina!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo