Criteriul National

EMPATIE-Pamflet

EMPATIE-Pamflet
aprilie 02
15:02 2020

received_255541932144793

În aceste zile de grea încercare pentru omenire, cârcotaşul nostru nu găseşte altceva mai bun de făcut decât să critice. Deh, încă nu l-a atins CORONA sau, mai degrabă, l-a lovit la devlă! Critică nonşalant, ba chiar virulent cadrele medicale care ar trebui să reziste pe baricade, să lupte în Linia I, să dea dovadă de eroism, dar mai ales de EMPATIE cu bolnavii.
Cum poţi să ceri aşa ceva, măi om de Dumnezeu? Cum, când aceste cadre nu au minimul necesar pentru a se proteja? Adică, transformăm spitalele în veritabile focare, pentru că nu au nici măcar minima dotare pentru a face faţă unei boli comune, dar avem pretenţia ca acestea să aibă capacitatea de a lupta cu virusul ucigaş.
Despre ce vorbim aici? Nu e simplu ca bună ziua? Eşti posibil purtător, asimptomatic, desigur, te autoizolezi. Asta face un om normal. Şi asta fac şi cadrele noastre medicale, pentru că neavând Kit-uri suficiente pentru testare, nu îşi pot face testul COVID- 19. Simplu! Ce e de neînţeles?
Doar se ştie faptul că testele s-au făcut şi se fac încă preferenţial, iar medicii… pot rămâne în spital chiar dacă sunt bolnavi pentru a trata infectaţii COVID.
Daţi-mi palme să mă dezmeticesc, că eu tot nu pricep cum vine asta. Dacă îţi vine un suspect CORONA, care se dovedeşte după testare că, de fapt, e încă neîncoronat, tu, ca medic infectat, ce ai de făcut? Prin consultarea lui, că doar n-ai stat la doi metri distanţă ca să-l consulţi, nu l-ai expus îmbolnăvirii?!
Să nu ne mire, aşadar, că spitale după spitale se transformă în veritabile focare de infecţie, iar medicii şi asistentele pleacă în concedii medicale, de odihnă (tot e ajunul Paştelui!), se pensionează sau, pur şi simplu, îşi dau demisia.
Şi nu m-ar surprinde nici dacă, în împrejurările date, autorităţile noastre vor da un decret, o ordonanţă, mă rog, un ordin prin care să li se impună cadrelor să rămână la post, altfel sunt amendate sau ajung la închisoare.
Exagerez? Dea Domnul să fie aşa, dar după cum evoluează lucrurile, tare îmi este teamă că nu suntem departe de această neagră zi.

Sursa foto: https://google.ro

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul