Criteriul National

ENTUZIASMANT! Florin Mergea şi Horia Tecău sunt câştigătorii turneului de la Bucureşti- BRD Ţiriac Năstase Trophy!

ENTUZIASMANT! Florin Mergea şi Horia Tecău sunt câştigătorii turneului de la Bucureşti- BRD Ţiriac Năstase Trophy!
aprilie 25
10:07 2016

Ultima ediţie a Năstase Ţiriac Trophy a intrat deja în istoria tenisului românesc deoarece echipa formată din românii Florin Mergea şi Horia Tecău a câştigat azi 25 Aprilie 2016 trofeul de la dublu, după o finală adjudecată în minimum de seturi- 7-5, 6-4 în compania perechiiChris Guccione/Andre Sa (Australia/Brazilia).
horia-tecau-florin-mergea-bucuresti

Florin Mergea şi Horia Tecău au reuşit să câştige primul titlu ATP împreună, după o finală care s-a întins pe două zile, din cauza ploii. Favoriţii principali şi-au adjudecat primul set duminică, scor 7-5, pentru ca luni să tranşeze şi actul secund. În pofida scorului strâns, primul set a fost controlat în mare parte de perechea Mergea/Tecău, aflată în permanenţă la conducere.

Un rebreak reuşit de cuplul australiano-brazilian a făcut ca scorul să devină 5-5, dar următoarele două game-uri au fost tranşate fără emoţii de către români.

Scoşi din ritm de ploaia din Bucureşti, românii au revenit luni pe teren, începând mai greu în actul doi. Tecău şi-a pierdut serviciul după două duble greşeli la rând, scor 0-2, însă echipa noastră a răspuns imediat graţie unor retururi inspirate reuşite de Mergea. La scorul de 3-3, Mergea şi Tecău au reuşit break-ul decisiv, în urma unui smash expediat în out de brazilianul Sa.

Pentru această performanţă şi obţinerea primului trofeu al anului atât pentru Horia, cât şi pentru Florin, sportivii vor fi recompensaţi cu câte 12.500 de dolari şi 250 de puncte ATP.

Sursa foto: doartenis.ro

Redacția ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo