Criteriul National

ENTUZIASMANT! Florin Mergea şi Horia Tecău sunt câştigătorii turneului de la Bucureşti- BRD Ţiriac Năstase Trophy!

ENTUZIASMANT! Florin Mergea şi Horia Tecău sunt câştigătorii turneului de la Bucureşti- BRD Ţiriac Năstase Trophy!
aprilie 25
10:07 2016

Ultima ediţie a Năstase Ţiriac Trophy a intrat deja în istoria tenisului românesc deoarece echipa formată din românii Florin Mergea şi Horia Tecău a câştigat azi 25 Aprilie 2016 trofeul de la dublu, după o finală adjudecată în minimum de seturi- 7-5, 6-4 în compania perechiiChris Guccione/Andre Sa (Australia/Brazilia).
horia-tecau-florin-mergea-bucuresti

Florin Mergea şi Horia Tecău au reuşit să câştige primul titlu ATP împreună, după o finală care s-a întins pe două zile, din cauza ploii. Favoriţii principali şi-au adjudecat primul set duminică, scor 7-5, pentru ca luni să tranşeze şi actul secund. În pofida scorului strâns, primul set a fost controlat în mare parte de perechea Mergea/Tecău, aflată în permanenţă la conducere.

Un rebreak reuşit de cuplul australiano-brazilian a făcut ca scorul să devină 5-5, dar următoarele două game-uri au fost tranşate fără emoţii de către români.

Scoşi din ritm de ploaia din Bucureşti, românii au revenit luni pe teren, începând mai greu în actul doi. Tecău şi-a pierdut serviciul după două duble greşeli la rând, scor 0-2, însă echipa noastră a răspuns imediat graţie unor retururi inspirate reuşite de Mergea. La scorul de 3-3, Mergea şi Tecău au reuşit break-ul decisiv, în urma unui smash expediat în out de brazilianul Sa.

Pentru această performanţă şi obţinerea primului trofeu al anului atât pentru Horia, cât şi pentru Florin, sportivii vor fi recompensaţi cu câte 12.500 de dolari şi 250 de puncte ATP.

Sursa foto: doartenis.ro

Redacția ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo