Criteriul National

ENTUZIASMANT! Proiect caritabil inițiat de Clubul Cicliștilor de week-end și Asociația Copii Tuturor

ENTUZIASMANT! Proiect caritabil inițiat de Clubul Cicliștilor de week-end și Asociația Copii Tuturor
martie 08
12:52 2016

Clubul Cicliști de weekend Constanța împreună cu Asociația Copiii Tuturor vă invită să pedalați pentru Alina și Pavel, doi frați cu o poveste tristă. O poveste în care și tu poți aduce puțină bucurie. Vă așteptăm sâmbătă, 7 mai 2016, la ora 8.00 dimineața în Piața Ovidiu să dăm startul cursei de ciclism caritabile.

fc787f5fd3e46e5e9b617c2d52e543ba

Povestea Alinei și a lui Pavel, povestea ACT

Sunt doi copii triști…rareori îi vedem zâmbind, și asta se întâmplă de obicei când reușim să le oferim o petrecere sau o mini vacanță la mare. Alina și Pavel s-au născut dintr-o mamă seropozitivă, deci au preluat și ei acest virus prin naștere. Tatal lor este singurul care are grijă de ei, deoarece mama a dezvoltat în plus probleme emoționale și mentale, nemaifiind astfel o sursă de sprijin pentru copii ei, ci una de grijă. Alina și Pavel zâmbesc rar pentru că viața lor înseamnă boală, sărăcie, lipsuri, probleme.

Trăiesc într-un sat prăfuit și sărăcăcios din județul nostru, fără posibilități materiale. Tatal este zilier în sat, și asistența medicală pentru toți 3, în sensul că trebuie monitorizați atunci când își iau tratamentul medicamentos, fără de care starea lor s-ar inrtautati foarte rapid. A fi infectat cu virusul HIV înseamnă să nu ai sistem imunitar, şi cea mai mică răceală sau simplă viroză contactată să îți poate răpune viaţa.

Ca Alina și Pavel mai sunt mulți alți copii. Asociația Copiii Tuturor are 50 de astfel de familii, în care cel puțin un membru al familiei este infectat cu HIV, trăiesc la limita subzistenței, se luptă cu boala și cu viața.

Cu ajutorul dumneavoastră, putem să le ușurăm această sarcină, în funcție de fondurile disponibile îi ajutăm cu materiale educaționale, haine și încălțăminte de iarnă, cât și consiliere.Totodată avem și ocazia de a mai uita de greutăți prin organizarea de petreceri pentru acești copii atât de necăjiți. De asemenea, se poate demonstra și s-au dezvoltat proiecte prin care se dă șansă familiilor să devină independenți.

Proiectul de responsabilizare este unul prin care se oferă familiilor capre, un incubator de ouă și răsaduri de legume

Sera familială este un proiect prin care se oferă familliilor solarii de 80-100 mp, împreună cu sistemele de irigații și încălzire.

 Cum se poate implica oricine?

Cursa de ciclism se desfășoară pe durata a două zile, 7 respectiv 8 mai, și se vor parcurge în total 213 km. Traseul este unul frumos, care punctează repere turistice dobrogene.Cei interesați pot astfel pedala pe traseul Constanța – Adamclisi – Mănăstirea Sfântul Andrei – Ion Corvin – Cernavodă – Cetatea Capidava – Constanța. Sâmbătă seara se va campa în localitatea Dunărea, iar viteza medie de deplasare pentru participanți va fi de 20-25 km/h. Duminică seara la orele 18:00 se estimează că vor reveni bicicliștii în Constanţa, în Piața Ovidiu unde se va încheia acest eveniment cu un concert.

Alăturați-vă echipei de cicliști si pedalați pentru Alina si Pavel si alti copii ca ei!

„Doneaza și  spune-le și altora despre Alina și Pavel, adu și tu puţină bucurie în viața lor, ajută-i să zâmbească mai des, dă- le speranța că viața nu va fi mereu așa de grea, arăta – le că nu sunt singuri și ca există oameni de bine care îi pot ajuta să se facă mari!

Pedaleaza pentru o șansă la viitor!

ACTionam împreună pentru copii!”

 

Clubul cicliști de week-end Constanţa și Asociația Copii Tuturor

 

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește tuturor celor implicați în acest proiect caritabil și totodată va asigura din punct de vedere mediatic popularizarea acestui inedit eveniment!

Sursa foto : allevents.in

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo