Criteriul National

ENTUZIASMANT!Tricolorii au jucat entuziasmant în fața campioanei europene-Spania!

ENTUZIASMANT!Tricolorii au jucat entuziasmant în fața campioanei europene-Spania!
martie 27
21:43 2016

56f8384f9bc68

România a terminat la egalitate cu Spania şi a ajuns la cel de al 14-lea meci consecutiv fără înfrângere, egalând astfel a doua cea mai lungă serie de invincibilitate din istorie (între 26 mai 2006, 2-0 cu Irlanda de Nord şi 8 septembrie 2007, 3-1 în Belarus, cu Victor Piţurcă pe bancă).

România a avut mai multe oportunităţi de gol în amicalul încheiat 0-0 duminică seară, la Cluj, cu campioana en-titre a Europei.

717462-stanciuNicuşor Stanciu a fost cel mai bun om al lui Iordănescu la al doilea său meci pentru naţională.

Seara de gală s-a încheiat pe Cluj Arena. Poate că pentru mulţi va rămâne cea mai frumoasă amintire această remiză aibă deoarece a fost seara în care ne-am simţit cu adevărat egalii celor mai buni din Europa.

Selecţionerul primei reprezentative-Anghel Iordănescu a explicat că elevii săi s-au descurcat foarte bine în jocul cu Spania şi au înţeles exact indicaţiile tactice. De asemenea a remarcat că rezultatul este util deoarece dă acea încredere jucătorilor români înainte de Campionatul European.
„Felicitările le merită jucătorii. Au jucat foarte bine, mai ales tactic. Am făcut un joc inteligent. Am comprimat bine echipa și am avut ocazii bune, pe contraatac, pentru că asta a fost intenția noastră. Pentru noi a fost un test extrem de important. Știam că Spania va avea posesia. Am vorbit cu jucătorii și i-am determinat ca principala noastră armă să fie tranziția pozivită. Remarc efortul și întreaga echipă. Este bine că nu am primit gol. Am jucat cu o campioană mondială și cu campioana europeană. Ne bucură acest rezultat și ne ajută pentru moral. Felicit publicul și le mulțumesc clujenilor, pentru că au susținut echipa”, a spus domnul Iordănescu la Dolce Sport.

Sursa foto : http://prosport.ro

 

Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo