Criteriul National

Epopeea Orlando si eliminarea impozitului pe bacsis! Contra-editorial

mai 15
20:41 2015

Motto „Un trandafir roşu nu e egoist doar pentru că vrea să fie el trandafir roşu. Ar fi egoist dacă ar dori ca toate florile din grădină să fie roşii şi toate să fie trandafiri.” Oscar Wilde

Orlando

GATA! AM INVINS!

S-a renuntat la o aberatie, oameni buni!

Guvernul renunta la o prostie. Putea sa nu se prosteasca si sa introduca un impozit care din start punea probleme de colectare.In acelasi timp cred ca se facea o discriminare, anumite persoane care obtineau venituri similare ( informale) nu erau vizate de ordonanta de urgenta.

Eliminarea impozitului pe bacşiş este dublată, însă, de o condiţie: să nu existe sume suplimentare în casă.
O guvernare mai corupta si mai incompetenta decat guvernarea Ponta nu am mai intalnit. Pe perioada celor 3 guverne in 3 ani, conduse de Ponta, o jumatate de guvern (14-15 ministrii) au trebuit sa fie schimbati datorita plagiatelor si problemelor cu legea (incompatibili, cercetati penal, condamnati, etc.). Din incompetenta de a strange taxele si impozitele si de a reduce evaziunea fiscala, guvernele plagiatorului Ponta au pierdut tot timpul si au consumat banii contribuabilului cu introducerea de noi taxe si impozite, ca dupa un timp sa constate ca unele trebuiesc scoase. Nu amintesc decat „taxa pe stalp”, „supraaciza la carburanti” si acum „impozitarea bacsisului”. Acesta este guvernul „cel mai cinstit” si as completa si eu, nevinovat…si destept al acvestui individ pe numele sau complet Victor Viorel Ponta?

Acum se incearca operatiunea de „dregere a busuiocului” cu aceasta renuntare la o cumplita aberatie!

Declaratii de genul , „haideti ca revenim la normal”, asa cum zice acest ministru de finanţe  mi se par a fi treziri la realitate!

Si-a dat seama ca a bătut cîmpii la greu,pînă să spună acest lucru. Mai mult decat atat,a generat pierderi unor oameni,a trimis pe cei de la antifraudă să îi controleze pe cei din privat,nu şi pe cei de la stat care erau …,”scutiţi în păr. ” Oare ANAF-ul cand o sa fie verificat si de catre cine, mi as permite sa-l intreb pe acest slujbas devotat al Guvernului?

Nu de alta, dar s-au dat amenzi,s-au închis temporar afaceri şi acest-(scuzati limbajul )  găgăuţă încă mai este ministru…

Sursa foto : m.hotnews.ro

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo