Criteriul National

Epopeea Orlando si eliminarea impozitului pe bacsis! Contra-editorial

mai 15
20:41 2015

Motto „Un trandafir roşu nu e egoist doar pentru că vrea să fie el trandafir roşu. Ar fi egoist dacă ar dori ca toate florile din grădină să fie roşii şi toate să fie trandafiri.” Oscar Wilde

Orlando

GATA! AM INVINS!

S-a renuntat la o aberatie, oameni buni!

Guvernul renunta la o prostie. Putea sa nu se prosteasca si sa introduca un impozit care din start punea probleme de colectare.In acelasi timp cred ca se facea o discriminare, anumite persoane care obtineau venituri similare ( informale) nu erau vizate de ordonanta de urgenta.

Eliminarea impozitului pe bacşiş este dublată, însă, de o condiţie: să nu existe sume suplimentare în casă.
O guvernare mai corupta si mai incompetenta decat guvernarea Ponta nu am mai intalnit. Pe perioada celor 3 guverne in 3 ani, conduse de Ponta, o jumatate de guvern (14-15 ministrii) au trebuit sa fie schimbati datorita plagiatelor si problemelor cu legea (incompatibili, cercetati penal, condamnati, etc.). Din incompetenta de a strange taxele si impozitele si de a reduce evaziunea fiscala, guvernele plagiatorului Ponta au pierdut tot timpul si au consumat banii contribuabilului cu introducerea de noi taxe si impozite, ca dupa un timp sa constate ca unele trebuiesc scoase. Nu amintesc decat „taxa pe stalp”, „supraaciza la carburanti” si acum „impozitarea bacsisului”. Acesta este guvernul „cel mai cinstit” si as completa si eu, nevinovat…si destept al acvestui individ pe numele sau complet Victor Viorel Ponta?

Acum se incearca operatiunea de „dregere a busuiocului” cu aceasta renuntare la o cumplita aberatie!

Declaratii de genul , „haideti ca revenim la normal”, asa cum zice acest ministru de finanţe  mi se par a fi treziri la realitate!

Si-a dat seama ca a bătut cîmpii la greu,pînă să spună acest lucru. Mai mult decat atat,a generat pierderi unor oameni,a trimis pe cei de la antifraudă să îi controleze pe cei din privat,nu şi pe cei de la stat care erau …,”scutiţi în păr. ” Oare ANAF-ul cand o sa fie verificat si de catre cine, mi as permite sa-l intreb pe acest slujbas devotat al Guvernului?

Nu de alta, dar s-au dat amenzi,s-au închis temporar afaceri şi acest-(scuzati limbajul )  găgăuţă încă mai este ministru…

Sursa foto : m.hotnews.ro

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro