AVERTISMENT!
Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

ATENŢIE ! „Se patinează ”
În ultimele trei zile am mers cu metroul bucureştean , după o lungă absenţă.În fiecare staţie se anunţă : atenţie, se închid uşile !
Am constatat că din 1o călători , pe care îi aveam în raza vizuală, şase „patinau „pe tablete, doi citeau, iar diferenţa era absenta. Se auzea doar zgomotul maşinăriei; niciun zâmbet, nicio privire şi niciun cuvânt către CELĂLALT de alături, străini unii lângă alţii, deşi erau tineri şi afişau că sunt împreună.
Încerc să caut o explicaţie.
Coordonatorii -Erei digitale- vor spune că cine sunt eu să văd dincolo de aparenţe, n-am autoritate pentru că sunt un anonim, sigur trăiesc în trecut şi doresc ca „Vechiul”să dăinuie, fără să văd „formarea” Omului Mileniului Trei.
Le răspund că aşa cum arată -SEMNELE- exterioare, „Omului nou” nu e bine deloc !
„Patinarea ” pe tableta este necesară, numai excesul dăunează grav sănătăţii. A fi mereu cu ochii pe tabletă sau pe telefon , pentru că aşa dă bine (ar trebui să ştim ca şi ceilalţi se uită tot în tabletă , nu la noi !) , fără o preocupare concretă pentru cunoaştere, urmată de o înţelegere a fenomenului şi de adaptarea la realităţile materiale , ne autoexcludem din lumea reală. Şi, atunci, cum ne vom procura mijloacele pentru satisfacerea nevoilor fundamentale : hrană, locuiţă şi îmbrăcăminte ? Dar nevoile Sufletului ?
Conştiinţa noastră, esenţa omului, nu se poate manifesta sănătos decât în vibraţie cu altă conştiinţă. Preocupaţi prea mult de imaginea noastră exterioară, blocăm comunicarea cu ceilalţi folosind ca „armă de blocaj” chiar – Tableta- care este „capabilă”să ne aproprie şi să ne pună faţă în faţă în persoană. Numai aşa comunicăm cu adevărat, prin căi văzute şi nevăzute.
Trebuie să adunăm fapte trăite pentru a avea idei !
Din lumea virtuală putem să culegem materialul teoretic , dupa care, în practică, să găsim soluţii la problemele din lumea materială.Noi trăim în real şi doar evadăm în virtual.
Din ceea ce văd, cred ca mulţi şi-au ales ca Stăpân : INTERNETUL !
Dacă este aşa , mai avem Liberul Arbitru atunci când preluăm automat „soluţiile” servite de Internet ? Unde se termină Lumea virtuală şi unde începe Lumea reală ?
Amânarea înstrăinării de noi înşine o mai putem face. Ca prim pas către normalitate este comunicare nemijlocită, Om cu Om .
Să nu participăm cu ignoranţa noastră la susţinerea vreunui scop nedeclarat al Erei digitale.
Omului Mileniului Trei nu trebuie să-i lipsească nimic din ceea ce ţine de esenţă fiinţei sale !!!
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !
Comentarii
Comentarii