Criteriul National

Era digitală sau între virtual şi real !

Era digitală sau între virtual şi real !
martie 30
21:21 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

manie

  ATENŢIE !  „Se patinează ” 

 
    În ultimele trei zile am mers cu metroul bucureştean , după o lungă absenţă.În fiecare staţie se anunţă : atenţie, se închid uşile !
   Am constatat că din 1o călători , pe care îi aveam în raza vizuală, şase „patinau „pe tablete, doi citeau, iar diferenţa era absenta. Se auzea doar zgomotul maşinăriei; niciun zâmbet, nicio privire şi niciun cuvânt către CELĂLALT de alături, străini unii lângă alţii, deşi erau tineri şi afişau că sunt împreună.
   Încerc să caut o explicaţie. 
Coordonatorii -Erei digitale- vor spune că cine sunt eu să văd dincolo de aparenţe, n-am autoritate pentru că sunt un anonim, sigur trăiesc în trecut şi doresc ca „Vechiul”să dăinuie, fără să văd „formarea” Omului Mileniului Trei.
  Le răspund că aşa cum arată -SEMNELE- exterioare,  „Omului nou” nu e bine deloc !
   „Patinarea ” pe tableta este necesară, numai excesul dăunează grav sănătăţii. A fi mereu cu ochii pe tabletă sau pe telefon , pentru că aşa dă bine (ar trebui să ştim ca şi ceilalţi se uită tot în tabletă , nu la noi !) , fără o preocupare concretă pentru cunoaştere, urmată de o înţelegere a fenomenului şi de adaptarea la realităţile materiale , ne autoexcludem din lumea reală. Şi, atunci, cum ne vom procura mijloacele pentru satisfacerea nevoilor fundamentale : hrană, locuiţă şi îmbrăcăminte ? Dar nevoile Sufletului ?
    Conştiinţa noastră, esenţa omului, nu se poate manifesta sănătos decât în vibraţie cu altă conştiinţă. Preocupaţi prea mult de imaginea noastră exterioară, blocăm comunicarea cu ceilalţi folosind ca „armă de blocaj” chiar – Tableta- care este „capabilă”să ne aproprie şi să ne pună faţă în faţă în persoană. Numai aşa comunicăm cu adevărat, prin căi văzute şi nevăzute.
 
    Trebuie să adunăm fapte trăite pentru a avea idei !
 
   Din lumea virtuală putem să culegem materialul teoretic , dupa care, în practică, să găsim soluţii la problemele din lumea materială.Noi trăim în real şi doar evadăm în virtual.
   Din ceea ce văd, cred ca mulţi şi-au ales ca Stăpân : INTERNETUL ! 
Dacă este aşa , mai avem Liberul Arbitru atunci când  preluăm automat „soluţiile” servite  de Internet ? Unde se termină Lumea virtuală şi unde începe Lumea reală ?
   Amânarea înstrăinării de noi înşine o mai putem face. Ca prim pas către normalitate este comunicare nemijlocită, Om cu Om .
   Să nu participăm cu ignoranţa noastră la susţinerea vreunui scop nedeclarat al Erei digitale.
                                   
 Omului Mileniului Trei nu trebuie să-i lipsească nimic din ceea ce ţine de esenţă fiinţei sale !!!
Sursa foto  presainblugi.com
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo