Criteriul National

Era digitală sau între virtual şi real !

Era digitală sau între virtual şi real !
martie 30
21:21 2016

AVERTISMENT!

Redacția ziarului nostru invocă articolul numărul 30 din Constituție ce precizează clar că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.Iar cenzura de orice fel este interzisă.

manie

  ATENŢIE !  „Se patinează ” 

 
    În ultimele trei zile am mers cu metroul bucureştean , după o lungă absenţă.În fiecare staţie se anunţă : atenţie, se închid uşile !
   Am constatat că din 1o călători , pe care îi aveam în raza vizuală, şase „patinau „pe tablete, doi citeau, iar diferenţa era absenta. Se auzea doar zgomotul maşinăriei; niciun zâmbet, nicio privire şi niciun cuvânt către CELĂLALT de alături, străini unii lângă alţii, deşi erau tineri şi afişau că sunt împreună.
   Încerc să caut o explicaţie. 
Coordonatorii -Erei digitale- vor spune că cine sunt eu să văd dincolo de aparenţe, n-am autoritate pentru că sunt un anonim, sigur trăiesc în trecut şi doresc ca „Vechiul”să dăinuie, fără să văd „formarea” Omului Mileniului Trei.
  Le răspund că aşa cum arată -SEMNELE- exterioare,  „Omului nou” nu e bine deloc !
   „Patinarea ” pe tableta este necesară, numai excesul dăunează grav sănătăţii. A fi mereu cu ochii pe tabletă sau pe telefon , pentru că aşa dă bine (ar trebui să ştim ca şi ceilalţi se uită tot în tabletă , nu la noi !) , fără o preocupare concretă pentru cunoaştere, urmată de o înţelegere a fenomenului şi de adaptarea la realităţile materiale , ne autoexcludem din lumea reală. Şi, atunci, cum ne vom procura mijloacele pentru satisfacerea nevoilor fundamentale : hrană, locuiţă şi îmbrăcăminte ? Dar nevoile Sufletului ?
    Conştiinţa noastră, esenţa omului, nu se poate manifesta sănătos decât în vibraţie cu altă conştiinţă. Preocupaţi prea mult de imaginea noastră exterioară, blocăm comunicarea cu ceilalţi folosind ca „armă de blocaj” chiar – Tableta- care este „capabilă”să ne aproprie şi să ne pună faţă în faţă în persoană. Numai aşa comunicăm cu adevărat, prin căi văzute şi nevăzute.
 
    Trebuie să adunăm fapte trăite pentru a avea idei !
 
   Din lumea virtuală putem să culegem materialul teoretic , dupa care, în practică, să găsim soluţii la problemele din lumea materială.Noi trăim în real şi doar evadăm în virtual.
   Din ceea ce văd, cred ca mulţi şi-au ales ca Stăpân : INTERNETUL ! 
Dacă este aşa , mai avem Liberul Arbitru atunci când  preluăm automat „soluţiile” servite  de Internet ? Unde se termină Lumea virtuală şi unde începe Lumea reală ?
   Amânarea înstrăinării de noi înşine o mai putem face. Ca prim pas către normalitate este comunicare nemijlocită, Om cu Om .
   Să nu participăm cu ignoranţa noastră la susţinerea vreunui scop nedeclarat al Erei digitale.
                                   
 Omului Mileniului Trei nu trebuie să-i lipsească nimic din ceea ce ţine de esenţă fiinţei sale !!!
Sursa foto  presainblugi.com
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo