Criteriul National

Erdogan şochează din nou cu declaraţiile sale!

Erdogan şochează din nou cu declaraţiile sale!
iulie 19
10:22 2016

Președintele turc şochează din  nou opinia publică internaţională! Domnia sa refuză excluderea pedeapsei cu moartea pentru mii de oameni arestați în urma tentativei de lovitură de stat, în ciuda avertismentelor că reintroducerea pedepsei capitale va stopa eforturile Ankarei de a se alătura Uniunii Europene.
erdogan-1

Cu ajutorul şi prin intermediul unui translator, liderul turc a acordat-un interviu exclusiv pentru CNN. Cu această ocazie, Erdogan a declarat că lovitura de stat militară a fost o „crimă de înaltă trădare”.

„Poporul turc a spus clar că vrea pedeapsa cu moartea pentru teroriștii care au pus la cale lovitura”, a spus el. „Oamenii consideră, după atâtea incidente teroriste, că aceștia teroriști trebuie uciși, asta cred, asta susțin, nu văd altă rezolvare”, a explicat el.

Președintele s-a întreabat apoi retoric de ce ar trebui să îi țină în închisoare, să-i hrănească, ani de zile? „Așa se întreabă oamenii”, motivează Erdogan. „Oamenii vor să să se termine toată treaba asta, pentru că și-au pierdut rudele, vecinii și copiii….și suferă, sunt sensibili, așa că trebuie să acționăm cu foarte multă atenție și sensibilitate”.

Printre cei arestați sunt 103 generali și amirali, o treime din comanda generală de prim rang a armatei turce. Aceasta ar lua o decizie parlamentară sub forma unei măsuri constituționale pentru a face pedeapsa cu moartea o opțiune, a declarat Erdogan.

„Liderii vor trebui să se adune și să discute și dacă acceptă să discute atunci eu în calitate de președinte va aproba orice decizie care iese din parlament”, a spus el. Abolirea pedepsei cu moartea pentru crime pe timp de pace în 2002 a fost urmată de o interdicție totală în 2004, ca parte a unei serii de reforme privind drepturile omului asumate pentru aderarea statului turc la Uniunea Europeană.

În cazul în care Turcia „nu reintroduce pedeapsa cu moartea, aceasta nu va ratifica aderarea la Uniunea Europeană,” a declarat  șeful politicii externe a UE Federica Mogherini. În termen de 12 de ore, „rezultatele ne-am dori”.

Erdogan a declarat că era în vacanță cu soția sa, ginerele legii și nepoții în stațiunea Marmaris, când a fost informat vineri că a existat „un fel de mișcare” din Istanbul, Ankara și în alte orașe. Cu familia lui și câțiva „oameni foarte apropiați” din cercul său interior el a urmat recomandările să se mute într-o locație mai sigură cu avionul. În timp ce ei erau în aer, turnul de control al traficului aerian de la Aeroportul Ataturk din Istanbul a fost sub controlul soldaților care încercau lovitura de stat, a spus el.

La descoperirea luminile pistei de aterizare s-au oprit, el și piloții săi au considerat aterizare folosind luminile de la bord. Forțele loiale lui Erdogan a recucerit turnul de control al traficului aerian, iar avionul a fost capabil să aterizeze. „Pornind de la momentul în care am aterizat, F-16 au inceput sa zboare deasupra noastră, foarte aproape de sol”, a declarat Erdogan.

Observațiile vin în urma loviturii de stat militare  eșuate vineri și a jurământului președintelui de peste week-end potrivit căruia ” cei responsabili vor plăti un preț greu pentru acest act de trădare . ” Un total de 8,777 ofițeri din cadrul Ministerului turc de Interne au fost până în prezent îndepărtat din funcție , potrivit agenției de știri de stat Anadolu .

Sursa foto www.samaa.tv

Prof. Dr. Daniel Mihai, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo