Criteriul National

Eric Zemmour promite că va deporta un milion de străini dacă este ales președinte al Franței

Eric Zemmour promite că va deporta un milion de străini dacă este ales președinte al Franței
martie 22
17:48 2022

Éric Zemmour, candidat al dreptei radicale la alegerile prezidenţiale din Franţa din luna aprilie, a făcut din deportarea a un milion de străini un subiect central al platformei sale electorale, transmit marţi dpa și The Telegraph, potrivit Agerpres.

Eric ZemmourFoto: Matthieu Mirville / Zuma Press / Profimedia

„Ceea ce aş vrea este să-i trimit înapoi pe toţi oamenii pe care nu vrem să-i mai avem”, a spus Zemour luni seară la postul privat de televiziune M6.

El a mai afirmat că, dacă va fi ales preşedinte, va înfiinţa un minister pentru expulzări şi deportări, care să organizeze ceea ce el a numit „remigraţia”, prin care străinii nedoriţi să fie scoşi din ţară.

De asemenea, Éric Zemmour l-a acuzat pe actualul preşedinte Emmanuel Macron că a permis intrarea a 2 milioane de cetăţeni străini în Franţa începând din mai 2017, şi a adăugat că îşi propune deportarea a un milion dintre ei.

Eric Zemmour, în continuare în spatele lui Marine Le Pen în opțiunile de vot ale dreptei

Conform unui sondaj publicat marţi, Emmanuel Macron se află în continuare în fruntea intenţiilor de vot în primul tur de scrutin, programat la 10 aprilie, cu 29% dintre opţiuni, urmat de Marine Le Pen (RN, dreapta radicală) cu 19%, Jean-Luc Melenchon (LFI, stânga şi extrema stângă) cu 14%, Valerie Pecresse (LR, dreapta) cu 12%, Eric Zemmour (Reconquete!, dreapta radicală) cu 9,5%.

În turul decisiv, Macron ar obţine 56% din voturi în faţa contracandidatei Marine Le Pen, reiese din sondajul realizat de KEA Partner pentru Les Echos şi Radio Classique, între 19-22 martie, potrivit Reuters.

Zemmour promite „recucerirea” Franței de la imigranți

În luna decembrie a anului trecut Zemmour le-a promis susținătorilor săi „recucerirea țării” în timpul unui miting desfășurat în Paris.

„Miza este imensă, dacă câştig, aceasta va fi începutul recuceririi celei mai frumoase ţări din lume”, a promis candidatul, care îşi construieşte discursul electoral de mai multe luni pe respingerea imigraţiei şi a islamului, care ameninţă, potrivit lui, „un popor francez ce este aici de 1.000 de ani şi care vrea să rămână stăpân la el acasă”.

Zemmour a fost amendat cu 10.000 de euro în luna ianuarie pentru incitare la ură din cauza unor afirmații despre migranții minori neînsoțiți.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul