Criteriul National

eroarea uriașă pe care o face acum! Fostul patron al Antenelor spune cine va câștiga alegerile prezidențiale din acest an! | Criteriul National

eroarea uriașă pe care o face acum! Fostul patron al Antenelor spune cine va câștiga alegerile prezidențiale din acest an! | Criteriul National
ianuarie 28
21:27 2019

„După ce s-au stins ecourile festivităţilor din 24 ianuarie, clasa politică s-a întors, cu mici excepţii, la nesfârşitele răfuieli în care îşi consumă energiile şi bruma de resurse (la fel cum s-a întâmplat şi după 1 decembrie).

Din păcate pentru noi, trăim într-o ţară fără proiect. În lipsa unei direcţii clare, batem pasul pe loc sau, mai grav, dârâmăm ceea ce s-a construit înaintea noastră. Faţă de 1859 şi 1918, România din 2019 nu mai este nici “Unită”, nici “Mare”.

În actuala configuraţie constituţională, Preşedintele României este primul care are responsabilitatea de a propune un obiectiv naţional major, explicit asumat.

Cu toate realizările şi neîmplinirile lor, preşedinţii Iliescu şi Constantinescu au avut o prioritate strategică: integrarea în NATO şi în Uniunea Europeană. Însă, după instaurarea regimului Băsescu, instituţia prezidenţială – redusă în limitele unei personalităţi cu veleităţi mari şi posibilităţi reduse – şi-a pierdut anvergura, irosindu-se exclusiv în mize minore. Până în prezent, nici Klaus Iohannis nu a reuşit să iniţieze un proiect major. Deşi târziu, fostul primar al Sibiului încă mai are timp să propună o miză naţională strategică. În lipsa acesteia, vom continua să tragem fiecare în altă direcţie.

Pentru a evita acest deznodământ, anul 2019 trebuie să ne aducă un nou proiect de ţară. Am convingerea că cine va reuşi să îl propună (credibil şi consistent), va câştiga alegerile prezidenţiale din toamnă”, a scris Dan Voiculescu pe blogul său.

CRITERIUL NATIONAL
www.criteriul.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei