Criteriul National

„Errare humanum est…Perseverarem…diabolicum!” CONTRA-EDITORIAL

iunie 17
04:57 2015

  Motto  « Venia dignus est humanus error » Titus Livius ( VIII, 35 Historia) 

 

bani

    AVERTISMENT !

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZA EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GANDI RATIONAL SI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DORESTE A FI UNUL CONFESIV, SI DIRECT!

Toata clasa politica nu pare sa inteleaga sub nicio forma, indiferent cat de mare a fost pretul politic pe care l-a platit de-a lungul timpului pentru aceasta neintelegere! Electoratul ar trebui sa sanctioneze aroganta mult mai drastic decat erorile de guvernare si, poate, chiar decat coruptia.

Toata „evolutia” mascaradei tradusa prin termenul de aroganta ,din istoria post-decembrista a politicii romanesti  dovedeste acest lucru.

 Grupul de crima organizata numit si Parlamentul Romaniei, mai precis cei 588 de „lorzi” inchipuiti, cu aere si maniere de borfasi (aproximativ 80-90% din ei) functioneaza pe principiul capatuielii, al acumularii cu orice pret!

„Masura talentului” a fost si este goana dupa arginti. Acest lucru a fost dovedit in nenumarate ocazii, una dintre ele producandu-se ieri , atunci cand ,dupa ce si-au impartit sferele de influenta, dupa ce si-au protejat sefii, mentorii au „trecut” la facut afaceri imense jefuind PIB-ul, propunandu- si pensii  vadit nemeritate,rusinoase.

Nu numai ca 288 din ei functioneaza ILEGAL, dar aici ma refer la cei ce se afla peste acest numar. Va rog sa v-amintiti de numarul de 300 ( numarul maxim decis de popor la Referendum) respectiv ce ne sfideaza dar incaseaza salarii nejustificat de mari!

Romanul avand „mosteniri” latine s-a invatat  destul de tolerant, as spune chiar ca are exigente destul de flexibile, pana cand il sfidezi in fata. Si acest lucru este consemnat de istorici deoarece ,nu numai actualii guvernanti vor plati „pretul corect” al dezastrului generalizat, dar reinvocand istoria, de-a lungul timpului, decontul a venit atunci cand tuturor „le era lumea draga”…

Daca in guvernarea „portocalie” – PDL-ul si Traian Basescu isi imagineaza ca au fost sanctionati doar pentru masurile de austeritate, se inseala. Au fost sanctionati pentru ca in timp ce tara trecea prin masuri de austeritate, lideri ai partidului afisau ostentativ o opulenta sfidatoare nu numai pentru bugetarii cu lefuri taiate, ci si pentru angajati din mediul privat care suportau din plin efectele crizei.

 Pentru PSD, partid de stanga, principiul este acelasi! Poate chiar mai grav. Si totusi ce anume ne prezinta realitatea?

Cum altfel decat aroganta se poate numi proiectul de lege care acorda pensii speciale pentru parlamentari? Daca am avea un legislativ performant, cu adevarat atasat interesului public, poate ca discutia despre pensii ar putea fi macar purtata.

Dar in conditiile in care legislativul nostru este la un nivel de credibilitate minim, de-a dreptul periculos pentru democratie, cand legile votate sunt fie foarte proaste, fie emise in strict interes individual, cand asistam zilnic la demonstratii cel putin de incompetenta, de ce sa discuti macar despre pensii speciale pentru acesti oameni?

incredibil-dar-adevarat-proiect-romania1
Cum altfel s-o putem denumi atunci cand , cu  aroganta extrema  anumiti ministrii isi permit sa ne catalogheze semenii , sa ne desconsidere sotiile si copiii romanilor plecati la munca in strainatate drept femei de moravuri usoare, asa cum a facut Ioan Rus din calitatea oficiala de ministru al Guvernului. Repet si sustin faptul ca aceasta atitudine este uluitoare si total inacceptabila deoarece el, un mare NIMENI CU FUNCTIE nu a facut nimic pentru ca acesti oameni sa aiba in tara locuri de munca platite decent

Combinatia aceasta este de-a dreptul letala, iar aceasta declaratie nu reflecta de fapt decat o mentalitate aroganta la adresa celor care se zbat sa iasa din mizerie si disperare.

Ca tot veni vorba de opulenta, de atitudini sfidatoare si cultivarea acestora de catre acesti inalti demnitari…Oare cum anume poti sa categorisesti faptul ca, din inaltimea scaunului de prim-ministru , cu ostentatie poti sa te afisezi ca premier, cu un ceas recunoscut de cunoscatori drept un Patek Philippe Gondolo din aur alb, ultimul racnet, care valoreaza mai mult decat leafa domniei sale pe un an si cu siguranta o suma pe care un om obisnuit nu poate visa sa o puna de-o parte nici dupa 10 de ani de munca grea?

Sa fie clar ca aici nu voi aduce in dezbatere faptul si nici felul in care a ajuns in posesia unui astfel de ceas. Ar trebui totusi urmarit , asa pe viitor , daca in declaratia de avere depusa anul viitor sau la parasirea functiei (fara sa lansez acuzatii sau anchete suplimentare) se va afla si se va mentiona acest obiect de lux. Iertati-ma stimabillor…Personal, mi-e destul de greu sa gasesc o explicatie CU ADEVARAT VREDNICA SAU AVAND CARACTER LICIT!

ADUC in fata ochilor dumneavoastra afisarea acestui lux extrem dupa ce ,cu numai cateva saptamani inainte acelasi personaj se dadea de ceasul mortii si se  plangea ca nu prea gaseste bani pentru majorarea alocatiilor pentru copii, intr-o tara cu salarii rusinoase pentru medici si profesori.

creier-educatie-cartiDincolo de orice alte considerente, mi se pare o chestiune de mesaj, de empatie, de respect pentru poporul pe care il guverneaza!

Acum, acest lucru nu se numeste sfidare, nu se numeste aroganta?

Si nu tot asa se „aplica regula” atunci cand onor premier pleaca sa se opereze intr-un spital din Turcia pentru o afectiune pe care mii de romani si-o trateaza in sistemul sanitar romanesc, pentru a carui stare ESTE unul dintre principalii responsabili? Nu s-o numi aroganta sa pui astfel sub semnul intrebarii competenta medicilor romani in al caror profesionalism inteleg ca nu ai incredere?

Sustinatorii ferventi si contetatarii mei vehementi imi vor sari in cap motivand faptul ca premierul Ponta a cautat in Turcia nu atat competenta, cat mai ales odihna si linistea.

Eh, pentru toti acestia vin cu un argument forte! De fapt, cu o constatare trista sub forma unei intrebari!

Daca-mi veti gasi raspuns, atunci alibiul domnului premier este oarecum scuzabil…Daca nu intra automat la categoria atat de mult vizata…Oare ce o insemna odihna si linistea pentru un bolnav din Romania lui Ponta, care se duce sa se programeze pentru un RMN si primeste numarul 1000 pe lista de asteptare?

Inchei aici, nu inainte sa amintesc despre lectia efectelor arogantei si a necesarei smerenii ce a fost servita „all inclusive” la alegerile prezidentiale de anul trecut. Dar ea nu pare sa fi fost invatata.

Numai  romanii au acest dar de a genera si a primi lectii..

Oare se mai poate face ceva, popor dezgustat?  Nu cumva dai impresia ca ai perseverat in greseli si in continuare dormitezi?

Sursa foto : http://www.business24.ro/top/, criteriul.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro