Criteriul National

„Errare humanum est…Perseverarem…diabolicum!” CONTRA-EDITORIAL

iunie 17
04:57 2015

  Motto  « Venia dignus est humanus error » Titus Livius ( VIII, 35 Historia) 

 

bani

    AVERTISMENT !

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZA EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GANDI RATIONAL SI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DORESTE A FI UNUL CONFESIV, SI DIRECT!

Toata clasa politica nu pare sa inteleaga sub nicio forma, indiferent cat de mare a fost pretul politic pe care l-a platit de-a lungul timpului pentru aceasta neintelegere! Electoratul ar trebui sa sanctioneze aroganta mult mai drastic decat erorile de guvernare si, poate, chiar decat coruptia.

Toata „evolutia” mascaradei tradusa prin termenul de aroganta ,din istoria post-decembrista a politicii romanesti  dovedeste acest lucru.

 Grupul de crima organizata numit si Parlamentul Romaniei, mai precis cei 588 de „lorzi” inchipuiti, cu aere si maniere de borfasi (aproximativ 80-90% din ei) functioneaza pe principiul capatuielii, al acumularii cu orice pret!

„Masura talentului” a fost si este goana dupa arginti. Acest lucru a fost dovedit in nenumarate ocazii, una dintre ele producandu-se ieri , atunci cand ,dupa ce si-au impartit sferele de influenta, dupa ce si-au protejat sefii, mentorii au „trecut” la facut afaceri imense jefuind PIB-ul, propunandu- si pensii  vadit nemeritate,rusinoase.

Nu numai ca 288 din ei functioneaza ILEGAL, dar aici ma refer la cei ce se afla peste acest numar. Va rog sa v-amintiti de numarul de 300 ( numarul maxim decis de popor la Referendum) respectiv ce ne sfideaza dar incaseaza salarii nejustificat de mari!

Romanul avand „mosteniri” latine s-a invatat  destul de tolerant, as spune chiar ca are exigente destul de flexibile, pana cand il sfidezi in fata. Si acest lucru este consemnat de istorici deoarece ,nu numai actualii guvernanti vor plati „pretul corect” al dezastrului generalizat, dar reinvocand istoria, de-a lungul timpului, decontul a venit atunci cand tuturor „le era lumea draga”…

Daca in guvernarea „portocalie” – PDL-ul si Traian Basescu isi imagineaza ca au fost sanctionati doar pentru masurile de austeritate, se inseala. Au fost sanctionati pentru ca in timp ce tara trecea prin masuri de austeritate, lideri ai partidului afisau ostentativ o opulenta sfidatoare nu numai pentru bugetarii cu lefuri taiate, ci si pentru angajati din mediul privat care suportau din plin efectele crizei.

 Pentru PSD, partid de stanga, principiul este acelasi! Poate chiar mai grav. Si totusi ce anume ne prezinta realitatea?

Cum altfel decat aroganta se poate numi proiectul de lege care acorda pensii speciale pentru parlamentari? Daca am avea un legislativ performant, cu adevarat atasat interesului public, poate ca discutia despre pensii ar putea fi macar purtata.

Dar in conditiile in care legislativul nostru este la un nivel de credibilitate minim, de-a dreptul periculos pentru democratie, cand legile votate sunt fie foarte proaste, fie emise in strict interes individual, cand asistam zilnic la demonstratii cel putin de incompetenta, de ce sa discuti macar despre pensii speciale pentru acesti oameni?

incredibil-dar-adevarat-proiect-romania1
Cum altfel s-o putem denumi atunci cand , cu  aroganta extrema  anumiti ministrii isi permit sa ne catalogheze semenii , sa ne desconsidere sotiile si copiii romanilor plecati la munca in strainatate drept femei de moravuri usoare, asa cum a facut Ioan Rus din calitatea oficiala de ministru al Guvernului. Repet si sustin faptul ca aceasta atitudine este uluitoare si total inacceptabila deoarece el, un mare NIMENI CU FUNCTIE nu a facut nimic pentru ca acesti oameni sa aiba in tara locuri de munca platite decent

Combinatia aceasta este de-a dreptul letala, iar aceasta declaratie nu reflecta de fapt decat o mentalitate aroganta la adresa celor care se zbat sa iasa din mizerie si disperare.

Ca tot veni vorba de opulenta, de atitudini sfidatoare si cultivarea acestora de catre acesti inalti demnitari…Oare cum anume poti sa categorisesti faptul ca, din inaltimea scaunului de prim-ministru , cu ostentatie poti sa te afisezi ca premier, cu un ceas recunoscut de cunoscatori drept un Patek Philippe Gondolo din aur alb, ultimul racnet, care valoreaza mai mult decat leafa domniei sale pe un an si cu siguranta o suma pe care un om obisnuit nu poate visa sa o puna de-o parte nici dupa 10 de ani de munca grea?

Sa fie clar ca aici nu voi aduce in dezbatere faptul si nici felul in care a ajuns in posesia unui astfel de ceas. Ar trebui totusi urmarit , asa pe viitor , daca in declaratia de avere depusa anul viitor sau la parasirea functiei (fara sa lansez acuzatii sau anchete suplimentare) se va afla si se va mentiona acest obiect de lux. Iertati-ma stimabillor…Personal, mi-e destul de greu sa gasesc o explicatie CU ADEVARAT VREDNICA SAU AVAND CARACTER LICIT!

ADUC in fata ochilor dumneavoastra afisarea acestui lux extrem dupa ce ,cu numai cateva saptamani inainte acelasi personaj se dadea de ceasul mortii si se  plangea ca nu prea gaseste bani pentru majorarea alocatiilor pentru copii, intr-o tara cu salarii rusinoase pentru medici si profesori.

creier-educatie-cartiDincolo de orice alte considerente, mi se pare o chestiune de mesaj, de empatie, de respect pentru poporul pe care il guverneaza!

Acum, acest lucru nu se numeste sfidare, nu se numeste aroganta?

Si nu tot asa se „aplica regula” atunci cand onor premier pleaca sa se opereze intr-un spital din Turcia pentru o afectiune pe care mii de romani si-o trateaza in sistemul sanitar romanesc, pentru a carui stare ESTE unul dintre principalii responsabili? Nu s-o numi aroganta sa pui astfel sub semnul intrebarii competenta medicilor romani in al caror profesionalism inteleg ca nu ai incredere?

Sustinatorii ferventi si contetatarii mei vehementi imi vor sari in cap motivand faptul ca premierul Ponta a cautat in Turcia nu atat competenta, cat mai ales odihna si linistea.

Eh, pentru toti acestia vin cu un argument forte! De fapt, cu o constatare trista sub forma unei intrebari!

Daca-mi veti gasi raspuns, atunci alibiul domnului premier este oarecum scuzabil…Daca nu intra automat la categoria atat de mult vizata…Oare ce o insemna odihna si linistea pentru un bolnav din Romania lui Ponta, care se duce sa se programeze pentru un RMN si primeste numarul 1000 pe lista de asteptare?

Inchei aici, nu inainte sa amintesc despre lectia efectelor arogantei si a necesarei smerenii ce a fost servita „all inclusive” la alegerile prezidentiale de anul trecut. Dar ea nu pare sa fi fost invatata.

Numai  romanii au acest dar de a genera si a primi lectii..

Oare se mai poate face ceva, popor dezgustat?  Nu cumva dai impresia ca ai perseverat in greseli si in continuare dormitezi?

Sursa foto : http://www.business24.ro/top/, criteriul.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

U-NI-RE în cuget și în simțiri… EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tema unirii cu Basarabia este mai actuală și mai dorită ca oricând. Aceasta, datorită însemnătății sale deosebite suscită nenumărate discuții mai mult sau mai puțin aprinse. În special, în presa scrisă, subiectul este tratat în nota sferei de influență de care sau prin care se poate proba ori atașamentul față de culorile și legile acestui teritoriu blagoslovit de Dumnezeu ori unda de răutate vis a vis de cele menționate. De asemenea, ar trebui ca tocmai caracterul unificator să fie mai puternic decât orice fel de simbolistică istorică și de aceea disprețul și ducerea într-o accentuată stare de relativitate, de autentică degradare a tot ceea ce valorează ideea de românism amplifică starea de încordare,de neliniște atât de prezente în cele două state înrudite.În această ultimă și nedorită categorie se pot identifica destule articole asemănătoare unor mostre îmbibate de ură și venin ce frizează orice urmă de omenie sau de bun simț. Din respect făță de dumneavoastră și mai ales nedorind să nominalizez provocând polemică,am să mă abțin…Dar nu pot să-mi cenzurez o întrebare… Oare câtă dezinformare grosieră se poate ascunde în spatele acestor propagandiști de-a dreptul înfrățiți cu puterile străine,cu imperiile care mereu ne-au râvnit teritoriile și bogățiile de orice natură?De aceea nu pot să trec cu vederea și să uit mincinoasele mituri fabricate împotriva unirii care sunt de fapt niște teorii promovate, cu amatorism sau profesionalism, de cei care își manifestă constant antipatia faţă de procesul de reîntregire a ţării. Cu o retorică plină de ură, anumiți indivizi falsifică și denaturează adevărul istoric și chiar au nerușinarea să spună despre unirea Basarabiei cu România că „ar fi frumos, dar nu se poate” invocând, în acest sens, argumente de ordin economic sau strategic. Interesant e faptul că aceștia nu contrazic adevărul istoric și anume că Basarabia e parte a terioriului românesc. Mesajul lor induce mereu nesiguranţă și teamă, sugerând pericole majore precum instabilitatea economică, apariţia unei minorităţi incontrolabile sau a unei corupţii imposibil de eradicat. Ca și când acești propagandiști ar fi descoperit peste noapte secretul tinereţii fără bătrâneţii și al vieţii fără de moarte dublat de cel al guvernării fără de corupţie, ei influențează pe unii dintre noi la modul cel mai abject și care ține doar de negativitate. Au chiar unele pseudo- argumente care corelează problemele existente în societatea românească cu cele din Republica Moldova, de genul ”că România n-ar avea nevoie de o regiune săracă” . Cunoaștem bine că această stare de corupție endemică este generată de o clasă politică oligarhică, mult mai apropiată de modelul din Asia centrală decât de Europa. Dar,vă rog să fiți fără grijă deoarece domniile lor nu au contract permanent cu funcția și nu vor domni la infinit, așa cum li se pare… A sosit timpul ca să dăm dovezi că suntem înfrățiți, înrudiți, că suntem de același sânge și limbă cu verișorii de dincolo de Prut! Revenind la planul inițial,nu am dispoziția și nici timpul necesar de a demonta toate aceste pseudo-teorii, deoarece aceasta revine ca o datorie de onoare a istoricilor și diplomaților. Dar în cele ce urmează vă propun un exercițiu de imaginație. Acesta se realizează prin corelarea tuturor elementelor posibile care ar duce la acest eveniment cu profunde rezonanțe- UNIREA! De fapt, mai bine spus după reîntregirea, reunirea celor două state,altcumva vor fi parametrii,regulile, legile și automat nivelul de trai. Numai încercați să vă proiectați ideea conform căreia, Republica Moldova va face parte dintr-un stat integrat european, membru al NATO. Peste acestea, îndrăzniți să vă proiectați și imaginea unei justiții imparțiale, corecte ce se vor extinde ca model și peste Prut. Cu alte cuvinte, lucrurile pot evolua într-o direcție normală, firească.Totuși, filo-rușii nu se lasă și încetinesc acest proces. Mai e cazul să ne aducem aminte de „prietenia” și interesul Rusiei, care a încercat să blocheze eforturile Republicii Moldova în sensul integrării europene, aşa cum a procedat de altfel şi în cazul altor state din fosta Comunitate a Statelor Independente? De aceea, din dorința de a ne vedea visul împlinit,ar trebui să nu mai ezităm deloc și nici să luăm peste picior pe semenii care luptă,speră și cred în idealul acestei uniri, în cuget și în simțiri.......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu