Criteriul National

ESEU EMOŢIONANT! Copiii…

octombrie 25
13:06 2015

copii 1

 Ati ascultat vreodata ce spun copiii? Nu-i asa ca sunt draguti si inocenti? Ei inca nu au mintea formata, dar totusi vor gasi un raspuns pentru orice intrebare le-ai pune. Sunt foarte inteligenti pentru ca inca nu au fost corupti, fortati sa faca fapte rele sau sa minta.

Puneti-le o foaie si un creion in mana sau cumparati-le un set de LEGO si vor incerca sa iti reproduca lucrurile pe care le-au vazut, dar este foarte interesant faptul ca adauga multe detalii de la ei in final ajungand la ceva cu totul nou. Curand vor incepe sa inventeze si sa nu mai reproduca, imbinand detaliile armonios. Acest lucru inseamna creativitate!

Nu distrugeti creativitatea unui copil! Intr-o zi ar putea sa gaseasca solutia unei probleme la care cautati solutia de mult timp, va inveselesc viata facand intotdeauna ceva nou si va scot din rutina voastra plictisitoare cu care riscati sa ii molipsiti!

Creativitatea este o calitate mai aproape de divin, de Dumnezeu, de spirit, de Nirvana, ati inteles, iar distrugandu-i-o, riscati sa ii faceti un favor unui guvern si unei banci, ambele mizerabile, ce au nevoie de oameni strict monotoni pentru muncile, salariile si vietile mizerabile pe care le ofera.

Daca am fi creativi, am intemeia propriile noastre vieti, propriile noastre guverne, companii, stiinte, filosofii, religii mai aproape de suflet. Dar cineva doresti ca toata planeta sa fie la picioarele lui, sa zaca intr-o nesfarsita frica, hipnoza sau program transformandu-ne in roboti!

Oferiti-le libertate de exprimare, de miscare, dar nu in totalitate, pentru a invata sa se descurce tot mai mult singuri pentru viata.

Oferiti-le camera lor, jucariile lor, le strica nu le strica, e treaba lor, altele nu mai vad! Macar suntem siguri ca isi pot marca teritoriul si incet, incet, in ani, vom lua usor mana de pe ei. Dupa o educatie satisfacatoare si nu una cu violenta fizica sau verbala, copilul va incepe sa infloreasca pe plan material, mental si spiritual.

O alta calitate pe care o au copiii este explorarea sau cunoasterea si nu cunostintele! Nu „dresati” copiii cu bomboane sau pedepse pentru ca au luat bulina neagra sau o nota mica. Incercati sa-i faceti sa nu repete faptele rele, daca intr-adevar sunt rele si nu uitati sa comunicati mai ales cu ei.

COPIL = CREATIVITATE + EXPLORARE + INOCENTA

ROBOT = PROGRAM + ORDINE + MEMORARE(fortata)

Trebuie sa intelegem ca Leonardo da Vinci, Nikola Tesla, Thomas Edison, Steve Jobs, Jules Verne sau Pablo Picasso au fost rezultatul unei educatii pe cinste si nu unei educatii impuse.

Va rog sa le zambiti copiilor mici pe strada cand ii vedeti jucandu-se, nu conteaza ca nu ii cunoasteti, caci zambetul dvs le poate schimba viata! Este un lucru marunt ce ii poate face sa devina cineva simtindu-se in sfarsit apreciati.

 

Acum intelegi de ce generatiile de adolescenti din zilele de azi se simt inutili? Intelegi de ce se pica Bacalaureatul si de ce exista scoli de corectii? Cum credeti ca vor face ei ceva in viata daca tipam la ei, ii punem speriem cu diverse personaje sau ii punem „sa culeaga mere din cires”?

Invatati-i sa se descopere pe ei insisi si invatati si dvs de la ei! O sa va schimbe viata! Lasa-ti munca, lasa-ti TV-ul pentru cateva momente si invata-ti de la ei.

Iisus spunea ca unora ca ei le este menita Imparatia Cerurilor.

Unde se afla rautatile? Intr-o minte goala sau intr-o minte plina?

 

  Dorin Nițor ,clasa a XI-a, CNME

 Sursa poze : google images/ children

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo