Criteriul National

ESEU EMOŢIONANT! Copiii…

octombrie 25
13:06 2015

copii 1

 Ati ascultat vreodata ce spun copiii? Nu-i asa ca sunt draguti si inocenti? Ei inca nu au mintea formata, dar totusi vor gasi un raspuns pentru orice intrebare le-ai pune. Sunt foarte inteligenti pentru ca inca nu au fost corupti, fortati sa faca fapte rele sau sa minta.

Puneti-le o foaie si un creion in mana sau cumparati-le un set de LEGO si vor incerca sa iti reproduca lucrurile pe care le-au vazut, dar este foarte interesant faptul ca adauga multe detalii de la ei in final ajungand la ceva cu totul nou. Curand vor incepe sa inventeze si sa nu mai reproduca, imbinand detaliile armonios. Acest lucru inseamna creativitate!

Nu distrugeti creativitatea unui copil! Intr-o zi ar putea sa gaseasca solutia unei probleme la care cautati solutia de mult timp, va inveselesc viata facand intotdeauna ceva nou si va scot din rutina voastra plictisitoare cu care riscati sa ii molipsiti!

Creativitatea este o calitate mai aproape de divin, de Dumnezeu, de spirit, de Nirvana, ati inteles, iar distrugandu-i-o, riscati sa ii faceti un favor unui guvern si unei banci, ambele mizerabile, ce au nevoie de oameni strict monotoni pentru muncile, salariile si vietile mizerabile pe care le ofera.

Daca am fi creativi, am intemeia propriile noastre vieti, propriile noastre guverne, companii, stiinte, filosofii, religii mai aproape de suflet. Dar cineva doresti ca toata planeta sa fie la picioarele lui, sa zaca intr-o nesfarsita frica, hipnoza sau program transformandu-ne in roboti!

Oferiti-le libertate de exprimare, de miscare, dar nu in totalitate, pentru a invata sa se descurce tot mai mult singuri pentru viata.

Oferiti-le camera lor, jucariile lor, le strica nu le strica, e treaba lor, altele nu mai vad! Macar suntem siguri ca isi pot marca teritoriul si incet, incet, in ani, vom lua usor mana de pe ei. Dupa o educatie satisfacatoare si nu una cu violenta fizica sau verbala, copilul va incepe sa infloreasca pe plan material, mental si spiritual.

O alta calitate pe care o au copiii este explorarea sau cunoasterea si nu cunostintele! Nu „dresati” copiii cu bomboane sau pedepse pentru ca au luat bulina neagra sau o nota mica. Incercati sa-i faceti sa nu repete faptele rele, daca intr-adevar sunt rele si nu uitati sa comunicati mai ales cu ei.

COPIL = CREATIVITATE + EXPLORARE + INOCENTA

ROBOT = PROGRAM + ORDINE + MEMORARE(fortata)

Trebuie sa intelegem ca Leonardo da Vinci, Nikola Tesla, Thomas Edison, Steve Jobs, Jules Verne sau Pablo Picasso au fost rezultatul unei educatii pe cinste si nu unei educatii impuse.

Va rog sa le zambiti copiilor mici pe strada cand ii vedeti jucandu-se, nu conteaza ca nu ii cunoasteti, caci zambetul dvs le poate schimba viata! Este un lucru marunt ce ii poate face sa devina cineva simtindu-se in sfarsit apreciati.

 

Acum intelegi de ce generatiile de adolescenti din zilele de azi se simt inutili? Intelegi de ce se pica Bacalaureatul si de ce exista scoli de corectii? Cum credeti ca vor face ei ceva in viata daca tipam la ei, ii punem speriem cu diverse personaje sau ii punem „sa culeaga mere din cires”?

Invatati-i sa se descopere pe ei insisi si invatati si dvs de la ei! O sa va schimbe viata! Lasa-ti munca, lasa-ti TV-ul pentru cateva momente si invata-ti de la ei.

Iisus spunea ca unora ca ei le este menita Imparatia Cerurilor.

Unde se afla rautatile? Intr-o minte goala sau intr-o minte plina?

 

  Dorin Nițor ,clasa a XI-a, CNME

 Sursa poze : google images/ children

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro