Criteriul National

Este din ce in ce mai ciudat cum se actioneaza institutional in Romania!/ Exista legea GDPR si o jurisprudenta CJUE obligatoriu de respectat

Este din ce in ce mai ciudat cum se actioneaza institutional in Romania!/ Exista legea GDPR si o jurisprudenta CJUE obligatoriu de respectat
iulie 21
12:13 2020

Ambițiile generalului Bălan zguduie sistemul

Iată că încep și capii sistemului, care l-au subestimat până acum pe generalul Ionel Sorin Bălan, să se prindă de ce s-a deranjat Iohannis să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Țării, în plină pandemie… Practic doar pentru a îl înscăuna astfel pe acesta drept director plin al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Cu toate că semnale erau încă de când Klaus Iohannis și l-a adus pe Bălan de la Sibiu, pregătindu-l astfel pentru a-i lua locul ”decapatului” Ionel Sorinel Vasilca în fruntea STS. Post pentru care pe Bălan îl recomandă faptul că vine de la Sibiu. Și mai ales că este noul ”băiat de casă” de la Palatul Cotroceni, bineînțeles… După cum bine o știu deja inițiații sistemului, deranjați de abilitățile celui mai proaspăt șef de serviciu secret de a se băga pe sub pielea șefului statului. Și uite cum generalul Bălan, poreclit deja ”Dragonul” în sistem este pe cale să devină cel mai influent om din servicii pe lângă președinte. Lucru dovedit de faptul că atât la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, cât și la cel al Ministerului Apărării Naționale, acesta deja face propriile jocuri de culise, tot mai multe cadre provenind din ”garnizoana Sibiu” fiind acum pe cai mari. Ceea ce nu face decât să crească și mai mult iritarea în restul sistemului cu privire la ”tupeul” lui Bălan. Mai ales că și ceilalți șefi de structuri conștientizează că acesta nu și-ar fi permis totuși să ”le calce teritorul” fără a avea ordin de la stăpânire. Ceea ce înseamnă implicit că se apropie ”marea epurare” cu care Iohannis i-a amenințat deja pe ”oamenii președintelui”. Pe cei pe care nu îi mai consideră însă suficient de loiali…

MAI, predat ”Garnizoanei Sibiu”!

CSAT, convocat pentru ”firmanul” de la STS

Probabil și dacă ar ști de ele, Marcel Vela nu ar îndrăzni să se amestece în negocierile subterane purtate în ultimele zile pentru promovarea mai multor ofițeri strict pe filieră sibiană, la nivelurile de conducere a mai multor inspectorate generale. Iar metoda deja patentată de presiune este una cu referire strictă la apartenența la noua ”grupare sibiană” pe care și-ar face-o în sistem ”generalul Bălan de la STS”. Cel care la rândul său a absolvit în anul 1990 Școala Militară de Ofițeri Activi de Transmisiuni de la Sibiu. Și tot la Sibiu, în 1997, a absolvit și Facultatea de Inginerie, specializarea calculatoare, din cadrul Universității ”Lucian Blaga”. De asemenea, nu trebuie uitat nici faptul că actualul general- maior inginer a fost încadrat în anul 1990 la Institutul Militar de Transmisiuni Sibiu din cadrul Ministerului Apărării Naționale, în 1997 fiind transferat la Serviciul de Telecomunicații Speciale, unde a ocupat funcția de ofițer în cadrul Biroului radiocomunicații al Oficiului Județean.

Iohannis are un nou favorit…

În anul 2005 a fost promovat în funcția de șef al Oficiului Județean de Telecomunicații Speciale Sibiu, unde a activat până pe 14.09. 2017. Atunci când, prin Hotărârea nr. 103 a CSAT și după cum bine se știe la vârful sistemului, la doleanța personală a președintelui Klaus Iohannis a fost transferat la București, drept director general adjunct al STS. Astfel că generalul Bălan are toată ”expertiza” necesară pentru a conduce fie și din umbră noua ”Garnizoană Sibiu”, cum este denumită în restul sistemului gruparea formată din oamenii din servicii care ar da orice să fie ei de acum înainte recunoscuți drept ”oamenii președintelui”. Cu orice preț… Inclusiv cel al îndeplinirii unei misiuni neoficiale, dar cu atât mai riscante. Pentru că după ce MAI-ul tocmai ce este pe cale să fie penetrat de sibieni, există informații că ”asaltul” va urma și asupra altor structuri. Totul în vederea ”epurării” oamenilor pe care Klaus Iohannis nu îi mai consideră la fel de loiali ca atunci când l-au făcut președinte pentru a doua oară… Iar spre deosebire de discretul general Robert Stănciulescu, cel care a refuzat inițial să coordoneze ”Garnizoana Sibiu” din sistem, generalul Bălan se anunță mult mai ambițios…

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul