Criteriul National

Este PVC rezistent la foc? Poate sa protejeze casa in caz de incendiu?

Este PVC rezistent la foc? Poate sa protejeze casa in caz de incendiu?
decembrie 09
18:11 2021

De la lasarea luminii naturale sa patrunda in camere la asigurarea ventilatiei, ferestrele sunt o parte integranta a casei dumneavoastra. Ferestrele, impreuna cu usile, nu sunt doar niste cai de trecere pentru miscare sau pentru a privi in exterior, ci adauga, de asemenea, atractivitate vizuala si stil proprietatii. Deoarece ferestrele si usile sunt elemente atat de importante ale casei, trebuie folosit cel mai potrivit material pentru ele. Cand vine vorba de a opta pentru tipul corect de material pentru ferestrele si usile casei dumneavoastra, nu exista o optiune mai buna decat PVC-ul. Inainte de a trece la modul in care ferestrele si usile din PVC pot fi alegerea perfecta pentru proprietatea dumneavoastra, haideti intai sa intelegem putin PVC-ul.

uPVC – Ce este?

uPVC, sau policlorura de polivinil, este o forma de plastic ce este folosita in mod obisnuit la ferestre si usi. Este cunoscut si ca PVC rigid deoarece este destul de dur si nu este flexibil. De-a lungul anilor, ferestrele si usile din PVC au devenit o alegere populara pentru proprietarii de imobile. Acest lucru se datoreaza faptului ca uPVC ca material este rezistent la umiditate, coroziune, mucegai si poluare, ceea ce face ca atat ferestrele din PVC, cat si usile sa fie durabile. Pe langa aceasta, ferestrele din PVC pot aduce un plus aspectului estetic, fie ca este vorba de casa sau de birou.

Este tamplaria uPVC rezistenta la foc?

Atunci cand alegeti un material pentru ferestrele proprietatii dumneavoastra, in afara de elementele estetice, trebuie să fiti atenti si la aspectul de siguranta si securitate pe care acestea o pot oferi proprietatii dumneavoastra. Este intotdeauna o miscare inteligenta sa fiti pregatit pentru cel mai rau caz, cum ar fi un incendiu izbucnit pe proprietatea dumneavoastra. A fi pregătit pentru un astfel de scenariu de cosmar se poate dovedi a fi o miscare inteleapta si poate ajuta la salvarea vietilor multora. Prin urmare, cand vine vorba de siguranta la incendiu, materialul carese poate dovedi a fi alegerea perfecta pentru proprietatea dumneavoastra este PVC-ul. Va intrebati de ce? Sa aflam.

Testele de incendiu au aratat ca PVC-ul este in mod natural ignifug si nu va provoca, sustine sau alimenta dezvoltarea incendiului. Aceasta inseamna ca, atunci cand instalati ferestre cu profile PVC Klass in case sau birouri, puteti fi siguri ca ferestrele dumneavoastranu vor accelera raspandirea flacarilor in cazul unui incendiu. Acest lucru se datoreaza continutului de clor pe care il are PVC-ul si actioneaza ca un ignifug. Ferestrele, precum si usile, tind să fie principalele cai de evacuare in timpul unui incendiu. Prin urmare, cel mai bine este sa alegeti un material pentru ferestre si usi care sa fie durabil si sa nu fie foarte inflamabil, cum ar fi PVC-ul.

In plus, ferestrele din PVC nu se topesc in caz de incendiu. Odata ce sursa de aprindere a fost indepartata, tamplaria din PVC nu mai arde, ceea ce inseamna ca, de fapt, se autosting. Deoarece nu favorizeaza dezvoltarea focului si se autosting, profilele PVC reprezinta alegerea perfecta pentru a fi folosite atat pentru ferestre cat si pentru usi.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul