Criteriul National

Este sigura operatia de marire a sanilor?

Este sigura operatia de marire a sanilor?
septembrie 19
17:35 2017

Este important de stiut pentru femeile cu implanturi mamare ca, desi implanturile sunt facute pentru a tine o viata intreaga, inlocuirea ar putea fi necesara. Dupa efectuarea operatiei de marire a sanilor, ar trebui sa ai consulte medicale periodice pentru ca un chirurg plastician calificat sa iti monitorizeze implantele.

Implanturile mamare umplute cu gel de silicon au fost suspuse criticilor timp de ani intregi, dar dupa ce s-au adunat mai multe informatii dupa cercetari meticuloase, FDA le-a aprobat pentru utilizarea in chirurgia cosmetica de marire a sanilor, nefiind gasita nici o legatura intre implanturile mamare cu gel si cancerul mamar sau probleme de reproducere. In plus, FDA a aprobat ca trei companii sa dezvolte si sa vanda implanturi mamare si sa colecteze informatii despre siguranta lor pe termen lung. Pentru mai multe informatii, poti citi informatiile despre implanturile mamare pe siteul acesta.

Tehnicile chirurgicale pentru marirea sanilor si implanturile mamare inca sunt rafinate, marind astfel siguranta acestei proceduri. Roaga-ti chirurgul sa iti ofere toate informatiile inainte de a lua vreo decizie.

Alegerea unui chirurg in care poti sa ai incredere

Este foarte important sa iti alegi chirurgul in functie de:

 • educatie, recomandarile pacientelor dar si certificari
 • experienta in chirurgia de marire a sanilor
 • nivelul tau de comfort cu el sau ea

Membrii Societatii Americane de Chirurgie Plastica si Estetica sunt experimentati si calificati pentru a putea face o astfel de procedura.

Dupa ce ai gasit un chirurg plastician autorizat care sa aiba experienta in operatiile de marire a sanilor, va trebui sa faci o programare pentru consultatie. In general, din cauza naturii complexe a consultatiei, exista mereu un pret asociat cu vizita initiala.

marirea sanilor sfaturi

Programarea pentru consultatia ta initiala

In timpul consultatiei initiale, o sa ai oportunitatea de a discuta despre asteptarile tale la nivel cosmetic. Chirurgul o sa te evalueze ca pe un candidat pentru operatia de marire a sanilor si o sa te lamureasca ce poate face o astfel de operatie pentru tine.

Trebuie sa vii la consultatie pregatita pentru a discuta despre istoricul tau medical complet. Acest lucru o sa includa informatii despre:

 1. operatii anterioare
 2. afectiuni medicale, trecute sau prezente
 3. alergii si medicamentele pe care le iei
 4. tratamentele medicale pe care le primesti
 5. medicamentele pe care le iei
 6. istoricul de cancer la san in familie
 7. rezultatele unei mamograme recente

Chirurgul plastician iti va examina, masura si fotografia sanii pentru dosarul tau medical. Chirurgul va lua in considerare:

 • marimea si forma actuala a sanilor tai
 • marimea si forma pe care le doresti pentru sanii tai
 • calitatea si cantitatea de tesut mamar
 • calitatea pielii tale
 • pozitia sfarcurilor si aureolelor tale

Daca sanii tai sunt lasati, un lifting al sanilor ar putea fi recomandat impreuna cu operatia de marire a sanilor.

Daca ai de gand sa pierzi mai mult in greutate, e bine sa ii spui chirurgului plastician. Acesta iti poate recomanda sa iti stabilizezi greutatea inainte de a face aceasta operatie.

Daca ai d gand sa ramai insarcinata pe viitor, discuta despre acest lucru cu chirurgul. Sarcina poate afecta dimensiunile sanilor intr-un mod imprevizibil si ar putea afecta rezultatele pe termen lung ale operatiei de marire a sanilor. Nu exista nici o dovada ca implanturile mamare o sa iti afecteze sarcina sau capacitatea de a alapta la san, dar, daca ai intrebari despre aceste lucruri, ar trebui sa intrebi medicul intai.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Anca Maria

Anca Maria

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo