Criteriul National

Esti tentat sa te apuci de alergare? Investeste intr-o pereche de adidasi de calitate

Esti tentat sa te apuci de alergare? Investeste intr-o pereche de adidasi de calitate
februarie 11
17:50 2019

Ca să parafrazez o celebră reclamă a anilor trecuți, ”nici alergatul ăsta nu e atât de simplu pe cât crede lumea”. Vremea adidașilor pentru alergat din pânză a trecut de ceva vreme. Ceea ce nu e un lucru rău. Din contră. Adidașii pentru alergare din prezent sunt mult mai buni, mai rezistenți, protejează piciorul mai bine și sunt mai confortabili. Și, din fericire pentru noi, sunt disponibili pentru cumpărat într-o mulțime de locuri, chiar și la noi în țară.

Ceea ce ne duce la punctul următor. Dacă te gândești să te apuci de alergat, fie pentru că vrei să dai câteva kilograme jos, fie că vrei să faci performanță, trebuie să acorzi o importanță deosebite adidașilor în care vei face asta. Asta deși teoretic alergatul este un sport simplu, pentru aproape toată lumea, îți forțează picioarele printr-o serie complexă de mișcări. Cu atât mai mult cu cât te-ai dezobișnuit de alergat.

Așadar, poate cel mai important sfat pe care îl poți primi înainte să te apuci de alergat este să nu te zgârcești atunci când vine vorba de sănătatea picioarelor tale. Investește într-o pereche de adidași de alergare de calitate. Ca începător, ai nevoie de cea mai bună protecție pe care o poți primi de la o pereche de adidași. Și doar o pereche de încălțăminte adecvată, de calitate, îți poate oferi protecția respectivă, de la absorbția șocurilor la controlul mișcărilor, de la flexibilitate la durabilitate.

Chiar dacă la început vei alerga distanțe mici, de câțiva kilometri, acest amănunt nu este mai puțin important. Picioarele tale au nevoie de protecție și de confort indiferent cât de mult sau de puțin alergi, întrucât efortul și suprasolicitarea deja există. În plus, nu vrei să riști o accidentare. Cu o pereche de adidași potriviți acest lucru are șanse mai mici să se întâmple.

Cât ar trebui să investești într-o pereche de adidași pentru alergare? Chiar dacă ți se va părea mult, gândește-te ca limită de jos a prețului unei perechi care să-ți ofere calitățile de bază de protecție și confort ar trebui să fie circa 300 de lei. Cu puțin noroc, în campaniile de reduceri de pe site-uri și din magazinele specializate, s-ar putea să găsești ceea ce cauți și la un preț mai mic decât această sumă. Evident, cu cât crești bugetul, vei găsi adidași care îți vor asigura mai multă durabilitate, calități de protecție, flexibilitate și confort sporite.

Ce branduri de adidași ar trebui să cauți pentru alergare? Site-urile profesioniste dedicate alergării fac constant topuri ale celor mai buni adidași de alergare. Printre brandurile și modelele care au dominat clasamentele ultimilor ani sunt Adidas, Asics, New Balance, Saucony, Mizuno, Brooks, Nike sau Under Armour.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei