Criteriul National

Euronews: Trump blochează tranziția și republicanii îl susțin: „Are dreptul să o facă” – International

Euronews: Trump blochează tranziția și republicanii îl susțin: „Are dreptul să o facă” – International
noiembrie 11
05:15 2020
Va fi o tranziție, dar nu va fi pașnică. Donald Trump merge înainte pe drumul său: președintele american în funcție nu intenționează să-i acorde victoria lui Joe Biden și a refuzat până acum să autorizeze demersurile birocratice necesare pentru a începe procesul de tranziție, notează Euronews, citat de Rador.

Trump nu a făcut nicio declarație publică și, ca de obicei, și-a expus gândirea pe Twitter, susținând că încă poate câștiga în Wisconsin și în Georgia. Ministrul american al Justiției, William Barr, a anunțat că va iniția o anchetă cu privire la „acuzațiile relevante” de fraudă electorală. O mișcare care l-a determinat pe procurorul șef al Departamentului de Justiție pentru infracțiuni electorale, Richard Pilger, să demisioneze în semn de protest.

Pilger le-a trimis un e-mail colegilor săi, afirmând că procurorul general întreprinde „o nouă inițiativă importantă, care șterge 40 de ani de politici de neinterferență cu investigații despre presupuse fraude electorale în perioada anterioară a confirmării voturilor de către fiecare stat” și, din acest motiv, a decis să demisioneze.

Trump poate conta pe sprijinul liderilor Partidului Republican, inclusiv pe cel al lui Mitch McConnell, liderul majorității din Senat. „În Statele Unite, toate voturile legale trebuie numărate, în timp ce voturile nelegale nu trebuie să fie”, a spus McConnell, repetând cuvintele pronunțate de Trump în discursul său după închiderea urnelor. „Președintele Trump are tot dreptul să examineze acuzațiile de neregularități și de a evalua opțiunile sale juridice”.

Între timp, președintele ales Joe Biden a început să reunească un grup de experți pentru a gestiona pandemia, imediat ce va prelua funcția, în ianuarie. „Aceste alegeri s-au încheiat, este timpul să lăsăm deoparte partizanatul și retorica ce vizau demonizarea adversarului. Este timpul să punem capăt politizării comportamentelor fundamentale pentru sănătatea publică, cum ar fi purtarea măștii și respectarea regulilor de distanțare socială”, a spus Biden.

Mai este timp până pe 8 decembrie pentru a rezolva disputele. Termenul este valabil pentru renumărarea voturilor în fiecare stat, pentru procesele la tribunal și pentru un eventual recurs la Curtea Supremă.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul