Criteriul National

Europa a câştigat războiul vaccinurilor, susţine comisarul Thierry Breton, declarându-se totodată în favoarea unui certificat de vaccinare – Coronavirus

Europa a câştigat războiul vaccinurilor, susţine comisarul Thierry Breton, declarându-se totodată în favoarea unui certificat de vaccinare – Coronavirus
februarie 16
02:05 2021
„Europa a câștigat războiul vaccinurilor”, a declarat Thierry Breton luni pentru postul francez BFMTV. Comisarul UE pentru politică industrială a mai spus că este un susținător fervent al propunerii Atenei de emitere a unui certificat de vaccinare pentru pasagerii care călătoresc în Europa pe calea aerului – lucru pe care unele companii aeriene îl studiază deja, după cum a dezvăluit el, relatează ziarul grec To Vima, citat de Rador.

„Pentru a vă îmbarca într-un avion este posibil să vi se solicite prezentarea unui certificat care să demonstreze că sunteți imunizat. Altfel, va trebui să fiţi supus unui test rapid antigen”, a explicat Breton pentru BFMTV.

Comisarul francez consideră că Europa se află într-o poziție privilegiată în ceea ce privește evoluția vaccinării populației și protejarea acesteia împotriva pandemiei. El a susținut că UE, după ce a încheiat acorduri cu șase laboratoare pentru furnizarea de vaccinuri, a „câștigat războiul” ce se poartă în întreaga lume.

Breton i-a asigurat pe toți europenii care vor să se vaccineze că vor reuși să o facă până la sfârșitul verii. În acest context, a spus el, se lucrează pentru a se asigura posibilitatea ca europenii să călătorească fără teamă. „Una dintre condițiile pentru acest lucru este adoptarea unui certificat de vaccinare”, a spus el.

Ca o justificare pentru declaraţiile sale triumfaliste cu privire la „victoria în războiul vaccinurilor”, comisarul a explicat că producerea unui vaccin este o treabă dificilă, care durează, de obicei, cinci ani. „Cu toate acestea, am reușit să producem și să distribuim vaccinuri pentru Covid-19 în doar șase luni”, a spus el.

Referindu-se la construirea unor noi unități farmaceutice în Europa, el a spus că deschiderea unei noi fabrici este o treabă ce necesită circa cinci ani. De aceea „folosim pentru scopurile noastre cele aproximativ zece fabrici care funcționează deja și sunt capabile să ne îndeplinească obiectivul central, acela de a face ca în 18 luni de acum încolo Europa să devină primul continent din lume în ceea ce privește producția de vaccinuri”.

Acesta este un plan care va fi explicat în detaliu miercuri, de către Comisia Europeană, după cum scrie Le Figaro.

Noi impozite pentru datoriile Covid

Întrebat dacă Europa va comanda în cele din urmă doze de vaccin rusesc Sputnik V, Thierry Breton s-a arătat sceptic. „Acesta este un vaccin de două ori mai complicat de produs decât celelalte. În plus, ne-am asigurat deja un număr suficient de vaccinuri”, a spus el.

În final, vorbind despre „datoria generată de Covid”, Thierry Breton a reamintit că, prin definiție, aceasta nu poate fi transformată într-o „datorie permanentă”. Prin urmare, va trebui rambursată, dar printr-un proces de rambursare foarte lung, care va dura aproximativ 30 de ani.

În ceea ce privește resursele de rambursare a datoriilor pe care statele membre le acumulează pentru a face față efectelor pandemiei, comisarul francez a spus că ar putea fi inovatoare și că provin din surse noi.

El a menționat, în special, impunerea unei taxe pentru serviciile digitale și, de asemenea, impozitarea carbonului la frontiera UE, care „ne va permite să excludem importurile de produse care nu respectă normele europene pentru protecția mediului și care nu îndeplinesc, în general, standardele europene”.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul