Criteriul National

Europa sub flagelul Covid. OMS: erori de carantină – Coronavirus

Europa sub flagelul Covid. OMS: erori de carantină – Coronavirus
octombrie 20
23:43 2020
Numărul crescând de cazuri de coronavirus din emisfera nordică se datorează faptului că persoanele care au intrat în contact cu o persoană infectată „nu au fost plasate în carantină pentru o perioadă adecvată”. Acest lucru a fost susținut de directorul pentru urgențe al OMS, Michael Ryan, relatează Rai News, potrivit Rador.

„Nu s-a întâmplat peste tot și în mod sistematic, dar sunt convins că acesta este principalul motiv pentru care vedem cifre atât de mari”, a adăugat Ryan, precizând că în jumătate din cele 48 de țări din Europa care fac parte din agenția ONU, cazurile de Covid-19 au crescut cu 50%.

„Odată cu sosirea iernii în emisfera nordică, observăm o accelerare a cazurilor, în special în Europa și America de Nord”, a declarat luni, directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus, în timpul briefing-ului asupra coronavirusului.

„Odată cu creșterea numărului de cazuri, crește și numărul persoanelor care au nevoie de paturi în spitale și la secţiile de terapie intensivă”, chiar dacă acum medicii îi tratează pe pacienți mai bine decât în ​​primele zile ale pandemiei.

„Când se depășește capacitatea spitalului, se înregistrează o situație extrem de dificilă și periculoasă”.

„Știu că lumea e obosită, dar virusul a arătat că, atunci când lăsăm garda jos, se poate întoarce cu o viteză uimitoare, ameninţând din nou spitalele și sistemele de sănătate”, a adăugat Ghebreyesus.

„Dacă facem împreună alegeri inteligente, putem controla situaţia, ne putem asigura că serviciile esențiale de sănătate continuă să funcţioneze, iar copiii vor putea continua să meargă la școală”.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul