Criteriul National

EVENIMENT! Acţiunea mixtă ecologică, sportivă de la Cheile Dobrogei!

octombrie 05
14:32 2015

 

 „Ecologia, sportul, muzica şi măreţia peisajului lângă Constanţa este egală şi sinonimă cu bucuria şi sănatatea!” 

646x404

 

Stimate doamne, stimaţi domni,
Doresc a vă prezenta acţiunea noastră de ieri organizată de grupul civic Baricada Verde cu participrea Cercetaşilor Marini .Pe viitor dorim o colaborare a mai multor ONG-uri care sĂ se sprijine reciproc pentru cauza fiecăruia.
Mobilizarea a fost una rapidă, organizarea nu a durat mai mult de o saptămână şi cred că ne-am atins ţelul.Consider că este un început şi totodată sperăm pentru reuniuni tot mai ample prin care să atragem atenţia asupra tezaurului fenomenal din judeţ cât şi asupra problemelor ecologice şi umanitare pe care le avem atât în oraşul Constanţa cât şi în apropierea lui.
Ziua de ieri a debutat cu o reuniune în fata Casei de Cultura unde am facut cunoştinţă unii cu alţii, am dezbătut pe scurt programul de acţiune şi am planificat locurile libere în maşini astfel încât să ajungem toţi la destinaţie.
12108086_1476881885974304_170831869033814443_n
Odată ajunşi în Parcul Naţional Cheile Dobrogei, puţin înainte de ora 12, am ponit rapid să adunăm  peturile, dozele şi ambalajele de la marginea pădurii. Mormanele erau pregătite deja fiind adunate în văile care se umplu cu apă la ploile abundente. Am strâns astfel peste 30 de saci mari plini cu ambajele în saci menajeri pe care i-am predat într-o remorcă a administraţiei locale Grădina. Am facut o mică pauza in jurul orei 14, am servit câteva pateuri şi lichide.
armata  12088575_1476884479307378_2843745754754657548_n
În partea a doua am mers într-o poieniţă superbă, lânga un râu şi la baza unui deal împădurit dar parţial stâncos. Am jucat volei, fotbal, am organizat un concurs de alergare iar domnul profesor dr de vioară Daniel Mihai ne-a încântat cu un recital cu program variat de o oră. Am petrecut frumos împreună, am făcut mişcare, am socializat si am ascultat frumosul recital intr-un cadru natural de vis,fiind cu atât mai fericiţi cu cât am contribuit din plin la ecologizarea zonei.
12115422_1476884119307414_4083556347433220815_n 12079120_1476885902640569_4677944971115616659_n
 În această poieniţă nu se vede urma omului pentru ca nu am găsit nici un ambalaj.”Civilizaţia”  se opreşte acolo unde se termină accesul auto pentru că cei mai mulţi oameni, din păcate vin cu grătarul în portbagaj,grătar ce nu poate fi montat departe de masina. Este mare pacat că avem un tezaur atât de frumos şi nu ştim să ne bucurăm de el, cu atât mai mult cu cât oraşul Constanţa suferă enorm la capitolele poluare şi spaţii verzi.
  daniel picnic
Poate ati auzit multi români care se intorc dupa un weekend dintr-o ţară vestică şi spun că nu prea au întâlnit oameni pe stradă. Vă confirm eu că în pădurea sud-vestică a Vienei spre exemplu, lângă şi în parcul Linzer Tiergarten, pe cărările din pădure este aglomeratie mare de ciclişti, maratonişti şi chiar oameni călare. Situaţia similară poate fi întâlnită în parcurile uriaşe din vestul si estul Parisului. Occidentalii deşi au oraşe superbe, tot iau cu asalt parcurile din vecinătatea oraşului. Având în vedere nivelul ridicat de poluare din oraş cât şi lipsa parcurilor şi a infrastructurii sportive, cred că avem şi mai multe motive să luăm şi noi cu asalt monumentele naturii pe care le avem în judeţ şi nu avem nevoie de doctorate pentru a înţelege acesta condiţie axiomatică.
fotbal 12079280_1050140291672308_257912339553440801_n
Dupa această acţiune, câţiva paticipanţi vor avea discuţii personale cu reprezentanţii prefecturii Constanţa (care dictează proiectele le nivel judeţean) şi ai primăriei Grădina care administreză Parcul Naţional Cheile Dobrogei în care vom propune şi într-o dezbatere dar şi în scris:
1) Montarea de pubele şi în zona Pădurii vestice cât şi a panourilor care avertizează a se respecta curăţenia,
2) Marcarea traseelor de drumeţie pe o hartă a parcului – si informaţii despre istoria parcului
3) Contruirea a una sau două căbănuţe (cu materiale naturale-lemn, piatră) ca centre administrative ale parcului care sa asigure paza, prim ajutor şi închirieri de echipamente sportive care pot amortiza costurile admnistraitive
4) Vizita polţiştilor care fotografiază vizitatorii care vor fi informaţi că locul va fi fotografiat şi la plecarea lor pentru verificarea curăţeniei
5) Poziţionarea de camere camuflate cu frunze (tehnologia a devenit foarte accesibilă) şi exemplificare în presă cu sancţiunile acordate pentru a descuraja cetăţenii indolenţi
La eveniment au participat membri ai grupului Baricada Verde, ai asociaţiei Cercetaşii Marini, dar şi activişti cunoscuţi pentru implicarea lor in campanii cu temă civică: Daniel Mihai, Cătălin Anghel, Bubu Valentin, Florin Diumea dar ţi un grup de ciclişti care au pedalat distanţa Constanţa- Cheile Dobrogei şi din care a făcut parte şi Mihaescu Alexandru. Fotografiile au fost realizate de domnii Păun Daniel şi Baba Marcel Daniel.
Cele bune,
Andrei Chivu – arhitect, membru – grupul civic Baricada Verde, Crucea Roşie
Redacţia ziarului Criteriul Naţional a participat efectiv la această acţiune prin cei doi reprezentanţi- domnii Daniel Mihai şi Păun Daniel !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

2 Comments

 1. Partizanu
  Partizanu octombrie 06, 10:35

  Ce bucurie pe noi ca i-ati luat voi pe CERCETASII MARINI. Am fost singuri la CERNAVODA. DACII SI ROMANII(fara odraslele MASONERIEI0..

  • Partizanu
   Partizanu octombrie 06, 11:49

   Data viitoare cind ii mai luati si pe CERCETASI va ofer un spunsor(de-a lu MUGUREL ISARESCU) pentru ei cu UN VAGON DE LUPE SI BUSOLE. Asa gasesc mai repede GUNOAIELE pe ogoarele patriei.

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo