Criteriul National

EVENIMENT APARTE DE ZIUA DOBROGEI!

noiembrie 14
13:15 2015

20151112_165555

Oamenii aleși, cu talente și deschidere sufletească au capacitatea extraordinară de a fi vizibili și atunci când societatea nu e atât de focusată sau preocupată.Iar acest lucru este întotdeauna benefic în a se menționa deoarece caracterul social, educativ se formează încă de la primii ani din viață!

De aceea, redacția ziarului nostre, Criteriul Național a fost informată de prezența prilejuită ,cu ocazia sărbatoririi Zilei Dobrogei la un eveniment în care viitorul acestei țări -copii preșcolarii din grădinițele 2 și 29 au desfășurat cu mândrie activități educative în scopul familiarizării publicului și educării în spiritul și specificul local.

Astfel și-au încântat ochii cu frumusețile litoralului, plimbându-se pe plajă. De asemenea, fiind însoțiți ei au vizitat  Muzeul de Artă Populară din Constanța, acolo unde au admirat costume tradiționale, covoare și vase populare din zonăr, de o inestimabilă valoare. Reîntorși în gradiniță micuții au încântat ți surprins plăcut audiența deoarece au realizat o expoziție cu lucrări artistico-plastice dedicate zilei ținutului dobrogean și au servit preparate tradiționale.

20151113_104106

 

La final, au interpretat cu real succes o suită de dansuri populare dobrogene.

Pe parcursul întregii zile au fost monitorizați și îndrumați de către doamnele educatoare și consilierul de imagine Olaru Mihaela cărora le mulțumim pentru tot ceea ce realizează , deoarece pun suflet și pasiune, asemănându se proverbului românesc- „omul sfințește locul!”

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo