Criteriul National

EVENIMENT CARITABIL- „Să fim mai uniţi! Prea mulţi semeni părăsiţi!”

octombrie 26
14:41 2015

Poza Event

În numele organizatorilor – Crucea Roşie, United Hands Romania şi Asociaţia Elevilor din Constanţa vă mulţumesc pentru participarea la concertul de joi seară. Dorinţa noastră este aceea de a transmite un mesaj de solidaritate, să reuşim să ne fim mai uniţi şi pentru propriul bine, acela al unei comunităţii care participă la acţiuni culturale, cât şi pentru sprijinul pe care l putem acorda altor comunităţi mai mici învecinate oraşului care au foarte mult de suferit. Daca noi la oraş ne plângem de traiul greu, la sate se petrec de multe ori adevărate tragedii şi până cand instituţiile de educaţie şi sprijin social vor funcţiona, trebuie să întindem o mână de ajutor acestora

În clipa de faţă există poate o „prăpastie” între lumea de la sat şi cea de la oraş – cei de la sat ne privesc la TV şi au impresia că avem un confort deosebit, cei de la oraş privesc pe cei de la sat şi se gândesc că au un trai foarte greu. Este adevărat ca mulţi întâmpină şi multe greutăţi dar au totuşi marele noroc să fie mai departe de poluare şi mai aproape de natură. O punte de legătura ar fi în avantajul ambelor părţi poate…
100_0110
Donaţiile însumează 578 RON, sâmbătă vom merge să ajutăm familia Alpetri, satul Lanurile la amenajarea gospodărie (gard, nevoiaşi de pe aceeaşi stradă ). Pentru această acţiune ne anunţăm într-un email zilele următoare.
12038807_1901610846730993_2589188207034709304_o
Concertul îl considerăm că a fost o reuşită, ştirea tv a prezentat faptul că publicul nu a fost prea numeros, dar pentru un concert de muzică clasică şi o cauză umanitară într-un context social complicat, cred că cei aproape 60 de spectatori constituit un public chiar numeros.
12171244_1901623076729770_1458105334_o
Artistii spectacolului au fost: Elisa Baciu pianistă, prof. dr. Daniel Mihai, prof. dr. Fănică Mihai iar piesele interpretate au fost următoarele:R. Claydermann- 3 Piese celebre- pian solo
E. Ysaye- Sonata a VI -a pentru vioara solo
Pablo de Sarasate- Romanza Andaluza
Pablo de Sarasate- Fantezia Carmen (fragment)
Pablo de Sarasate- Playera
P.I Ceaikovski – Dans arab
Claude Debussy- Micul Negru
P.Sarasate- Melodie românească pentru vioară şi violă
I,Albeniz- TangoPicturile artistei Oana Unciuleanu expuse în foaierul sălii de spectacol au fost de asemenea admirate şi au întregit spectacolul alături de scultpurile artistului Mariu Avram.
Adresez felicitări încă o dată artiştilor minunaţi pe care îi avem!
Toate cele bune,
purtător de cuvânt al acţiunii,
voluntar Crucea Roşie,
Andrei Chivu

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro