Criteriul National

EVENIMENT CARITABIL- „Să fim mai uniţi! Prea mulţi semeni părăsiţi!”

octombrie 26
14:41 2015

Poza Event

În numele organizatorilor – Crucea Roşie, United Hands Romania şi Asociaţia Elevilor din Constanţa vă mulţumesc pentru participarea la concertul de joi seară. Dorinţa noastră este aceea de a transmite un mesaj de solidaritate, să reuşim să ne fim mai uniţi şi pentru propriul bine, acela al unei comunităţii care participă la acţiuni culturale, cât şi pentru sprijinul pe care l putem acorda altor comunităţi mai mici învecinate oraşului care au foarte mult de suferit. Daca noi la oraş ne plângem de traiul greu, la sate se petrec de multe ori adevărate tragedii şi până cand instituţiile de educaţie şi sprijin social vor funcţiona, trebuie să întindem o mână de ajutor acestora

În clipa de faţă există poate o „prăpastie” între lumea de la sat şi cea de la oraş – cei de la sat ne privesc la TV şi au impresia că avem un confort deosebit, cei de la oraş privesc pe cei de la sat şi se gândesc că au un trai foarte greu. Este adevărat ca mulţi întâmpină şi multe greutăţi dar au totuşi marele noroc să fie mai departe de poluare şi mai aproape de natură. O punte de legătura ar fi în avantajul ambelor părţi poate…
100_0110
Donaţiile însumează 578 RON, sâmbătă vom merge să ajutăm familia Alpetri, satul Lanurile la amenajarea gospodărie (gard, nevoiaşi de pe aceeaşi stradă ). Pentru această acţiune ne anunţăm într-un email zilele următoare.
12038807_1901610846730993_2589188207034709304_o
Concertul îl considerăm că a fost o reuşită, ştirea tv a prezentat faptul că publicul nu a fost prea numeros, dar pentru un concert de muzică clasică şi o cauză umanitară într-un context social complicat, cred că cei aproape 60 de spectatori constituit un public chiar numeros.
12171244_1901623076729770_1458105334_o
Artistii spectacolului au fost: Elisa Baciu pianistă, prof. dr. Daniel Mihai, prof. dr. Fănică Mihai iar piesele interpretate au fost următoarele:R. Claydermann- 3 Piese celebre- pian solo
E. Ysaye- Sonata a VI -a pentru vioara solo
Pablo de Sarasate- Romanza Andaluza
Pablo de Sarasate- Fantezia Carmen (fragment)
Pablo de Sarasate- Playera
P.I Ceaikovski – Dans arab
Claude Debussy- Micul Negru
P.Sarasate- Melodie românească pentru vioară şi violă
I,Albeniz- TangoPicturile artistei Oana Unciuleanu expuse în foaierul sălii de spectacol au fost de asemenea admirate şi au întregit spectacolul alături de scultpurile artistului Mariu Avram.
Adresez felicitări încă o dată artiştilor minunaţi pe care îi avem!
Toate cele bune,
purtător de cuvânt al acţiunii,
voluntar Crucea Roşie,
Andrei Chivu

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul