Criteriul National

EVENIMENT CARITABIL- „Să fim mai uniţi! Prea mulţi semeni părăsiţi!”

octombrie 26
14:41 2015

Poza Event

În numele organizatorilor – Crucea Roşie, United Hands Romania şi Asociaţia Elevilor din Constanţa vă mulţumesc pentru participarea la concertul de joi seară. Dorinţa noastră este aceea de a transmite un mesaj de solidaritate, să reuşim să ne fim mai uniţi şi pentru propriul bine, acela al unei comunităţii care participă la acţiuni culturale, cât şi pentru sprijinul pe care l putem acorda altor comunităţi mai mici învecinate oraşului care au foarte mult de suferit. Daca noi la oraş ne plângem de traiul greu, la sate se petrec de multe ori adevărate tragedii şi până cand instituţiile de educaţie şi sprijin social vor funcţiona, trebuie să întindem o mână de ajutor acestora

În clipa de faţă există poate o „prăpastie” între lumea de la sat şi cea de la oraş – cei de la sat ne privesc la TV şi au impresia că avem un confort deosebit, cei de la oraş privesc pe cei de la sat şi se gândesc că au un trai foarte greu. Este adevărat ca mulţi întâmpină şi multe greutăţi dar au totuşi marele noroc să fie mai departe de poluare şi mai aproape de natură. O punte de legătura ar fi în avantajul ambelor părţi poate…
100_0110
Donaţiile însumează 578 RON, sâmbătă vom merge să ajutăm familia Alpetri, satul Lanurile la amenajarea gospodărie (gard, nevoiaşi de pe aceeaşi stradă ). Pentru această acţiune ne anunţăm într-un email zilele următoare.
12038807_1901610846730993_2589188207034709304_o
Concertul îl considerăm că a fost o reuşită, ştirea tv a prezentat faptul că publicul nu a fost prea numeros, dar pentru un concert de muzică clasică şi o cauză umanitară într-un context social complicat, cred că cei aproape 60 de spectatori constituit un public chiar numeros.
12171244_1901623076729770_1458105334_o
Artistii spectacolului au fost: Elisa Baciu pianistă, prof. dr. Daniel Mihai, prof. dr. Fănică Mihai iar piesele interpretate au fost următoarele:R. Claydermann- 3 Piese celebre- pian solo
E. Ysaye- Sonata a VI -a pentru vioara solo
Pablo de Sarasate- Romanza Andaluza
Pablo de Sarasate- Fantezia Carmen (fragment)
Pablo de Sarasate- Playera
P.I Ceaikovski – Dans arab
Claude Debussy- Micul Negru
P.Sarasate- Melodie românească pentru vioară şi violă
I,Albeniz- TangoPicturile artistei Oana Unciuleanu expuse în foaierul sălii de spectacol au fost de asemenea admirate şi au întregit spectacolul alături de scultpurile artistului Mariu Avram.
Adresez felicitări încă o dată artiştilor minunaţi pe care îi avem!
Toate cele bune,
purtător de cuvânt al acţiunii,
voluntar Crucea Roşie,
Andrei Chivu

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo