Criteriul National

EVENIMENT CARITABIL! Seară plină de emoţii artistice la Constanţa!

octombrie 23
15:40 2015

12177526_906462156113102gfgf_o

 Ieri 22 octombrie 2015 a avut loc un eveniment de suflet, un spectacolul umanitar intitulat ,,Să fim mai uniţi! Prea mulţi semeni părăsiţi!” în sala „Sergiu Celibidache ” a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria ” în prezenţa a unor oameni deosebiţi. Fapt cu totul îmbucurător l-a constituit apetitul publicului pentru acest tip de spectacol caritabil,în ciuda timpului scurt al organizării ce s-a dovedit a fi una exemplară, ireproşabilă.

Totuşi, sala a fost departe de a fi plină, dar pentru vremuile noastre dificile în plan cultural şi umanitar, cei aproximativ 50-60 de spectatori au constituit un public numeros.

Acest proiect si-a dorit a consolida puntea de legatura intre oamenii de la sat si cei de la oras, dar surpriza a fost sa ne dam sema ca acest eveniment a fost si un factor coagulator si pentru comunitatea noastra constanteana. La sfarsitul spectacolului atmosfera era deja una familiala, asa ca mai multi spectatori au luat cuvantul si le-au multumit artistilor felicitandu-i pentru interpretare: ,,felicitari, ati fost extraordinari, ati reusit sa ne eliberati macar pentru doua ore din vartejul nostru cotidian” a spus o doamna spectatoare, ,,Mihai Daniel este unul dintre cei mai mari violonisti ai tarii, profesor doctor in interpretare si constantenii nu il cunosc aproape deloc, este inadmisibil ca la acest spectacol din toata cancelaria si toti elevii colegiului, un singur coleg de-al dansilor a fost prezent. Conducerile locale si centrale au reusit sa ne dezbine.” a mai spus Paul Eduard Iurea, cunoscut activist ecologist si om de televiziune.

Artistii spectacolului au fost: Elisa Baciu pianista, prof. dr. Daniel Mihai, prof. dr. Fanica Mihai iar piesele interpretate sunt urmatoarele:

R. Claydermann- 3 Piese celebre- pian solo
E. Ysaye- Sonata a VI -a pentru vioara solo
Pablo de Sarasate- Romanza Andaluza
Pablo de Sarasate- Fantezia Carmen (fragment)
Pablo de Sarasate- Playera
P.I Ceaikovski – Dans arab
Claude Debussy- Micul Negru
P.Sarasate- Melodie romaneasca pentru vioara si viola
I,Albeniz- Tango

100_0089

Picturile artistei Oana Unciuleanu expuse in foaierul salii de spectacol au fost de asemenea admirate si au intregit spectacolul alaturi de scultpurile artistului Marius Avram.

La eveniment au luat parte Mihaela Buzila, reprezentanta United Hands, Cristina Fodor reprezentanta de marca a Crucei Rosii, alti voluntari din partea asociatiilor organizatoare mai sus mentioanate, Sorin Belu cunoscut activist ecologist, Catalin Anghel o voce tot mai prezenta in viata publica pe teme civice si administrative, Andrei Seitan de asemenea cunoscut activist si multi alti activisti la multe campanii cu teme in special ecologice si umanitare care sunt de fapt activitati educative pentru ca depunem tot efortul sa implicam cat mai multi tineri in actiunile noastre incercand sa dam un exemplu de mobilizare si altora – elementul mobilizator in spectacolul de fata au fost talentatii artisti. Nu este nimic de demonstrat, sta in natura noastra sa ne sprijinim aproapele, sa iubim natura.

100_0115

Suma donata de toti specatorii este de 578 Ron si weekendul viitor vom merge la Familia Alpetri, com. Lanurile daca vremea ne permite pentru a-i sprijinii la amenajarea gospodariei. Familia Alpetri este unul dintre cele mai grave cazuri sociale, doi copii au decedat anul trecut de pneumonie, alti doi sunt intr-un centrul de plasament si parintii cred ca nu pot depasii gardul saraciei si al chinului desi gospodaria lor este probabil singura fara gard din sat. Nu toate familiile nevoiase cer hrana asa cum s-a creat din pacate o prejudecata in societatea contemporana invadata de capitalism si consumatorism, oamenii nevoiasi cer in primul rand intelegere si sprijin moral. S-a mai intamplat si la alte familii cand am mers cu plasa de gard si rasaduri si gazdele au muncit pe branci la amenajarea gradiniilor de legume si astfel situatia a fost ameliorata de catre voluntari din Constanta si locali din satele vizitate.

11254312_895183823899991_7688589130492173234_n

,,Avem nevoie de o comunitate unita si puternica ca sa putem sa razbatem vremurile putin grele pe care le traim avand in vedere regresul cultura si economic al ultimilor 15-20 de ani” a mai declarat purtatorul de cuvant al evenimentului, Andrei Chivu.

100_0122 100_0102 100_0105 100_0110 100_0118 100_012012175945_1901623080063103_971764229_oBalerina 2004 50-70 ulei pe panzaCompozitie cu mana 2004 42-30 pastel

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul