Criteriul National

EVENIMENT CARITABIL! Seară plină de emoţii artistice la Constanţa!

octombrie 23
15:40 2015

12177526_906462156113102gfgf_o

 Ieri 22 octombrie 2015 a avut loc un eveniment de suflet, un spectacolul umanitar intitulat ,,Să fim mai uniţi! Prea mulţi semeni părăsiţi!” în sala „Sergiu Celibidache ” a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria ” în prezenţa a unor oameni deosebiţi. Fapt cu totul îmbucurător l-a constituit apetitul publicului pentru acest tip de spectacol caritabil,în ciuda timpului scurt al organizării ce s-a dovedit a fi una exemplară, ireproşabilă.

Totuşi, sala a fost departe de a fi plină, dar pentru vremuile noastre dificile în plan cultural şi umanitar, cei aproximativ 50-60 de spectatori au constituit un public numeros.

Acest proiect si-a dorit a consolida puntea de legatura intre oamenii de la sat si cei de la oras, dar surpriza a fost sa ne dam sema ca acest eveniment a fost si un factor coagulator si pentru comunitatea noastra constanteana. La sfarsitul spectacolului atmosfera era deja una familiala, asa ca mai multi spectatori au luat cuvantul si le-au multumit artistilor felicitandu-i pentru interpretare: ,,felicitari, ati fost extraordinari, ati reusit sa ne eliberati macar pentru doua ore din vartejul nostru cotidian” a spus o doamna spectatoare, ,,Mihai Daniel este unul dintre cei mai mari violonisti ai tarii, profesor doctor in interpretare si constantenii nu il cunosc aproape deloc, este inadmisibil ca la acest spectacol din toata cancelaria si toti elevii colegiului, un singur coleg de-al dansilor a fost prezent. Conducerile locale si centrale au reusit sa ne dezbine.” a mai spus Paul Eduard Iurea, cunoscut activist ecologist si om de televiziune.

Artistii spectacolului au fost: Elisa Baciu pianista, prof. dr. Daniel Mihai, prof. dr. Fanica Mihai iar piesele interpretate sunt urmatoarele:

R. Claydermann- 3 Piese celebre- pian solo
E. Ysaye- Sonata a VI -a pentru vioara solo
Pablo de Sarasate- Romanza Andaluza
Pablo de Sarasate- Fantezia Carmen (fragment)
Pablo de Sarasate- Playera
P.I Ceaikovski – Dans arab
Claude Debussy- Micul Negru
P.Sarasate- Melodie romaneasca pentru vioara si viola
I,Albeniz- Tango

100_0089

Picturile artistei Oana Unciuleanu expuse in foaierul salii de spectacol au fost de asemenea admirate si au intregit spectacolul alaturi de scultpurile artistului Marius Avram.

La eveniment au luat parte Mihaela Buzila, reprezentanta United Hands, Cristina Fodor reprezentanta de marca a Crucei Rosii, alti voluntari din partea asociatiilor organizatoare mai sus mentioanate, Sorin Belu cunoscut activist ecologist, Catalin Anghel o voce tot mai prezenta in viata publica pe teme civice si administrative, Andrei Seitan de asemenea cunoscut activist si multi alti activisti la multe campanii cu teme in special ecologice si umanitare care sunt de fapt activitati educative pentru ca depunem tot efortul sa implicam cat mai multi tineri in actiunile noastre incercand sa dam un exemplu de mobilizare si altora – elementul mobilizator in spectacolul de fata au fost talentatii artisti. Nu este nimic de demonstrat, sta in natura noastra sa ne sprijinim aproapele, sa iubim natura.

100_0115

Suma donata de toti specatorii este de 578 Ron si weekendul viitor vom merge la Familia Alpetri, com. Lanurile daca vremea ne permite pentru a-i sprijinii la amenajarea gospodariei. Familia Alpetri este unul dintre cele mai grave cazuri sociale, doi copii au decedat anul trecut de pneumonie, alti doi sunt intr-un centrul de plasament si parintii cred ca nu pot depasii gardul saraciei si al chinului desi gospodaria lor este probabil singura fara gard din sat. Nu toate familiile nevoiase cer hrana asa cum s-a creat din pacate o prejudecata in societatea contemporana invadata de capitalism si consumatorism, oamenii nevoiasi cer in primul rand intelegere si sprijin moral. S-a mai intamplat si la alte familii cand am mers cu plasa de gard si rasaduri si gazdele au muncit pe branci la amenajarea gradiniilor de legume si astfel situatia a fost ameliorata de catre voluntari din Constanta si locali din satele vizitate.

11254312_895183823899991_7688589130492173234_n

,,Avem nevoie de o comunitate unita si puternica ca sa putem sa razbatem vremurile putin grele pe care le traim avand in vedere regresul cultura si economic al ultimilor 15-20 de ani” a mai declarat purtatorul de cuvant al evenimentului, Andrei Chivu.

100_0122 100_0102 100_0105 100_0110 100_0118 100_012012175945_1901623080063103_971764229_oBalerina 2004 50-70 ulei pe panzaCompozitie cu mana 2004 42-30 pastel

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo