Criteriul National

EVENIMENT CARITABIL! Seară plină de emoţii artistice la Constanţa!

octombrie 23
15:40 2015

12177526_906462156113102gfgf_o

 Ieri 22 octombrie 2015 a avut loc un eveniment de suflet, un spectacolul umanitar intitulat ,,Să fim mai uniţi! Prea mulţi semeni părăsiţi!” în sala „Sergiu Celibidache ” a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria ” în prezenţa a unor oameni deosebiţi. Fapt cu totul îmbucurător l-a constituit apetitul publicului pentru acest tip de spectacol caritabil,în ciuda timpului scurt al organizării ce s-a dovedit a fi una exemplară, ireproşabilă.

Totuşi, sala a fost departe de a fi plină, dar pentru vremuile noastre dificile în plan cultural şi umanitar, cei aproximativ 50-60 de spectatori au constituit un public numeros.

Acest proiect si-a dorit a consolida puntea de legatura intre oamenii de la sat si cei de la oras, dar surpriza a fost sa ne dam sema ca acest eveniment a fost si un factor coagulator si pentru comunitatea noastra constanteana. La sfarsitul spectacolului atmosfera era deja una familiala, asa ca mai multi spectatori au luat cuvantul si le-au multumit artistilor felicitandu-i pentru interpretare: ,,felicitari, ati fost extraordinari, ati reusit sa ne eliberati macar pentru doua ore din vartejul nostru cotidian” a spus o doamna spectatoare, ,,Mihai Daniel este unul dintre cei mai mari violonisti ai tarii, profesor doctor in interpretare si constantenii nu il cunosc aproape deloc, este inadmisibil ca la acest spectacol din toata cancelaria si toti elevii colegiului, un singur coleg de-al dansilor a fost prezent. Conducerile locale si centrale au reusit sa ne dezbine.” a mai spus Paul Eduard Iurea, cunoscut activist ecologist si om de televiziune.

Artistii spectacolului au fost: Elisa Baciu pianista, prof. dr. Daniel Mihai, prof. dr. Fanica Mihai iar piesele interpretate sunt urmatoarele:

R. Claydermann- 3 Piese celebre- pian solo
E. Ysaye- Sonata a VI -a pentru vioara solo
Pablo de Sarasate- Romanza Andaluza
Pablo de Sarasate- Fantezia Carmen (fragment)
Pablo de Sarasate- Playera
P.I Ceaikovski – Dans arab
Claude Debussy- Micul Negru
P.Sarasate- Melodie romaneasca pentru vioara si viola
I,Albeniz- Tango

100_0089

Picturile artistei Oana Unciuleanu expuse in foaierul salii de spectacol au fost de asemenea admirate si au intregit spectacolul alaturi de scultpurile artistului Marius Avram.

La eveniment au luat parte Mihaela Buzila, reprezentanta United Hands, Cristina Fodor reprezentanta de marca a Crucei Rosii, alti voluntari din partea asociatiilor organizatoare mai sus mentioanate, Sorin Belu cunoscut activist ecologist, Catalin Anghel o voce tot mai prezenta in viata publica pe teme civice si administrative, Andrei Seitan de asemenea cunoscut activist si multi alti activisti la multe campanii cu teme in special ecologice si umanitare care sunt de fapt activitati educative pentru ca depunem tot efortul sa implicam cat mai multi tineri in actiunile noastre incercand sa dam un exemplu de mobilizare si altora – elementul mobilizator in spectacolul de fata au fost talentatii artisti. Nu este nimic de demonstrat, sta in natura noastra sa ne sprijinim aproapele, sa iubim natura.

100_0115

Suma donata de toti specatorii este de 578 Ron si weekendul viitor vom merge la Familia Alpetri, com. Lanurile daca vremea ne permite pentru a-i sprijinii la amenajarea gospodariei. Familia Alpetri este unul dintre cele mai grave cazuri sociale, doi copii au decedat anul trecut de pneumonie, alti doi sunt intr-un centrul de plasament si parintii cred ca nu pot depasii gardul saraciei si al chinului desi gospodaria lor este probabil singura fara gard din sat. Nu toate familiile nevoiase cer hrana asa cum s-a creat din pacate o prejudecata in societatea contemporana invadata de capitalism si consumatorism, oamenii nevoiasi cer in primul rand intelegere si sprijin moral. S-a mai intamplat si la alte familii cand am mers cu plasa de gard si rasaduri si gazdele au muncit pe branci la amenajarea gradiniilor de legume si astfel situatia a fost ameliorata de catre voluntari din Constanta si locali din satele vizitate.

11254312_895183823899991_7688589130492173234_n

,,Avem nevoie de o comunitate unita si puternica ca sa putem sa razbatem vremurile putin grele pe care le traim avand in vedere regresul cultura si economic al ultimilor 15-20 de ani” a mai declarat purtatorul de cuvant al evenimentului, Andrei Chivu.

100_0122 100_0102 100_0105 100_0110 100_0118 100_012012175945_1901623080063103_971764229_oBalerina 2004 50-70 ulei pe panzaCompozitie cu mana 2004 42-30 pastel

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo