Criteriul National

EVENIMENT! Celebrul violonist Nigel Kennedy revine în România cu două concerte în București și Cluj!

EVENIMENT! Celebrul violonist Nigel Kennedy revine în România cu două concerte în București și Cluj!
aprilie 01
13:29 2016

Unul dintre cei mai aclamați si bine vânduți violoniști din toate timpurile va concerta în Romania la Sala Palatului din Bucureşti, pe data de 16 octombrie, începând cu ora 20.00, într-un show concept, ce va aduce o interpretare inedită și mereu îmbunătățită a cunoscutelor „Anotimpuri“ aparținând lui Antonio Vivaldi.Totodată, pe data de 19 Octombrie, de la ora 20, la Cluj Napoca în Sala Polivalentă va avea loc cel de-al doilea concert al artistului,evenimentul fiind organizat de Diesel Events.

Nigel Kennedy afis

De peste douazeci și șase de ani, Nigel Kennedy este recunoscut ca fiind unul dintre virtuozii acestui nobil instrument. Fără îndoială, este unul dintre cei mai importanți violoniști pe care i-a produs Marea Britanie vreodată. Tehnica sa, virtuozitatea și talentul unic au adus noi valențe și perspective atât repertoriului clasic cît și celui contemporan.

Adoptând același look de star rock,excentricul artist va aduce un nou spectacol-eveniment în premieră în România.În vârstă de 59 de ani, Nigel Kennedy a studiat cu legendarul elev al maestrului George Enescu- Yehudi Menuhin- care i-a şi finanţat studiile muzicale.

A urmat Școala de Muzică Yehudi Menuhin, ulterior realizându-și studiile cu distinsa doamnă pedagog Dorothy DeLay, la Juilliard School din New York. Începutul carierei sale a fost legat de repertoriul muzicii clasice, interpretând și înregistrând majoritatea marilor concerte de vioară. Mai târziu, Nigel Kennedy a abordat cu real succes și genurile de jazz, de rock simfonic, de klezmer etc

 

În prodigioasa carieră personală, a fost recompensat cu numeroase premii şi a intrat în Cartea Recordurilor cu interpretarea „Anotimpurilor” lui Vivaldi, desemnată drept cea mai bine vândută înregistrare a tuturor timpurilor, în peste două milioane de exemplare.

De asemenea, concertează  alături de cele mai prestigioase orchestre și dirijori din lume și colaborează sau a avut concerte cu numeroși artiști și trupe faimoase, printre care pot enumera pe Sir Paul McCartney, The Who, Jeff Beck, Kate Bush și Jack DeJohnette, primimd totodată ovații, aprecieri și onorarii semnificative.

 

„Toti suntem sensibili la muzică, fara nicio ezitare spun acest lucru. Am interpretat de atâtea ori «Anotimpurile» de Vivaldi, probabil de mii de ori, şi vreau să ofer tot ce-i mai bun din mine. Sper ca această nouă abordare să aducă o explozie de bucurie în inimile oamenilor“, a declarat artistul citat de www.romaniajournal.ro.

  “Am început să cânt muzică pentru a împărtăşi cu oamenii această bucurie nebună a sunetelor”, a declarat Nigel Kennedy.

Concertul-eveniment va fi monitorizat și  pregătit de German Quality Entertainment. Astfel va cuprinde celebrele  „Anotimpuri“ scrise de Antonio Vivaldi în 1723 şi publicate în 1725 în Amsterdam, de data aceasta reinterpretate într-o manieră unică de marele violonist,într-o concepție interpretativă unică, alături de o întreagă orchestră de cameră compusă din 30 de muzicieni.

Biletele se găsesc la următoarele categorii de preţuri: CATEGORIA I – 350 de lei; CATEGORIA II – 250 de lei; CATEGORIA III – 150 de lei; CATEGORIA IV – 100 de lei.Ele pot fi procurate în rețeaua Eventim: www.eventim.ro, Librăriile Cărturești, magazinele Germanos, magazinele Vodafone.

Noul album al lui Nigel Kennedy pune în valoare aproape tot ce a realizat artistul în ultimul timp, iar domeniul său preferat- interpretarea Anotimpurilor de Antonio Vivaldi se regăseşte din plin. De aceea,vă invit să-l ascultaţi în scurtele insert uri ale capodoperei acestui genial compozitor italian:

 

Sursa foto și video : Sony Classical

 

Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro