Criteriul National

EVENIMENT! Concertul umanitar intitulat „Să fim mai uniţi! Prea mulţi semeni părăsiţi!”

octombrie 21
07:56 2015

 

 

Stimate doamne, stimati domni,

Va aducem la cunostinta ca in data de joi 22 octombrie 2015 ora 17:00 in sala Sergiu Celibidache din cadrul Colegiului National de Arte „Regina Maria” din Constanţa va avea loc concertul umanitar – ,,Sa fim mai uniti! Prea multi semeni parasiti!”

afis concert umanitar
 Evenimentul este organizat de asociatiile Crucea Rosie, United Hands Romania si Asociatia Elevilor din Constanta si isi propune sa transmita prin intermediul artistilor mesajul de sprijin de care foarte multi semeni dintre noi au nevoie. Se intampla din pacate, ca din cauza vremurile moderne ce ne-au atras intr-un vartej cotidian incarcat de stres si ajungem din pacate sa privim obositi la televizor cum semeni de-ai nostri indura conditii foarte grele de viata. Cazurile sociale sunt atat de multe incat multi dintre noi poate avem impresia ca ele sunt doar povesti media triste desi foarte aproape de noi se intampla adevarate tragedii. 
Acesti oameni nu cer tot timpul hrana, ei cer putina intelegere si cateoadata sprijin la trebuile gospodariei. Asistenta sociala si medicala este precara in satele dobrogene, asa ca inevitabilul s-a produs. In familia Alpetri, com Lanuri doi copii au decedat anul trecut datorita pneumoniei si alti doi copii au mers apoi in centrul de plasament familia avand in ingrijire in prezent alti doi copii. Supriza si mai mare a venit din partea rudelor care, ceranduli-se ajutor, au afirmat: ,,daca am o zi buna, poate le dau o galeata cu apa.” Nu poate fi acceptata o asemenea situatia in vremurile noastre si in consecinta trebuie sa ne sprijim semenii pana cand institutiile de protectie sociala vor functiona mai bine. Sa nu uitam ca populatia tarii este in scadere, asa ca cei mici din satele invecinate si familiile numeroase sunt sporul nostru demografic national.
Concertul este compus din doua parti a cate 40 de minute, la pauza spectatorii fiind invitati sa serveasca un desert si sa priveasca lucrarile donatie ale pictoritei Oana Unciulieanu. Artistii Elisa Baciu – pianista, prof. dr. Daniel Mihai – violonist si prof. dr. Fanica Mihai – violonist vor interpreta lucrari celebre ale compozitorilor R. Claydermann, P.I. Ceaikovski, C. Debussy si P. de Sarasate.
Intrarea este libera, donatia este libera. Dupa eveniment va fi organizata o actiune de voluntariat comuna Constanta-Lanurile pentru a pune pe picioare gospodaria familiei Alpetri demonstrand astfel ca suntem o comuninate unita si sa atragem atentia asupra faptului ca astfel de tragedii nu trebuie sa se mai repete.
Va asteptam la spectacol,
purtator de cuvant al evenimentului,
Andrei Chivu – voluntar Crucea Rosie
0729 469 848

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo