Criteriul National

EVENIMENT! Concertul umanitar intitulat „Să fim mai uniţi! Prea mulţi semeni părăsiţi!”

octombrie 21
07:56 2015

 

 

Stimate doamne, stimati domni,

Va aducem la cunostinta ca in data de joi 22 octombrie 2015 ora 17:00 in sala Sergiu Celibidache din cadrul Colegiului National de Arte „Regina Maria” din Constanţa va avea loc concertul umanitar – ,,Sa fim mai uniti! Prea multi semeni parasiti!”

afis concert umanitar
 Evenimentul este organizat de asociatiile Crucea Rosie, United Hands Romania si Asociatia Elevilor din Constanta si isi propune sa transmita prin intermediul artistilor mesajul de sprijin de care foarte multi semeni dintre noi au nevoie. Se intampla din pacate, ca din cauza vremurile moderne ce ne-au atras intr-un vartej cotidian incarcat de stres si ajungem din pacate sa privim obositi la televizor cum semeni de-ai nostri indura conditii foarte grele de viata. Cazurile sociale sunt atat de multe incat multi dintre noi poate avem impresia ca ele sunt doar povesti media triste desi foarte aproape de noi se intampla adevarate tragedii. 
Acesti oameni nu cer tot timpul hrana, ei cer putina intelegere si cateoadata sprijin la trebuile gospodariei. Asistenta sociala si medicala este precara in satele dobrogene, asa ca inevitabilul s-a produs. In familia Alpetri, com Lanuri doi copii au decedat anul trecut datorita pneumoniei si alti doi copii au mers apoi in centrul de plasament familia avand in ingrijire in prezent alti doi copii. Supriza si mai mare a venit din partea rudelor care, ceranduli-se ajutor, au afirmat: ,,daca am o zi buna, poate le dau o galeata cu apa.” Nu poate fi acceptata o asemenea situatia in vremurile noastre si in consecinta trebuie sa ne sprijim semenii pana cand institutiile de protectie sociala vor functiona mai bine. Sa nu uitam ca populatia tarii este in scadere, asa ca cei mici din satele invecinate si familiile numeroase sunt sporul nostru demografic national.
Concertul este compus din doua parti a cate 40 de minute, la pauza spectatorii fiind invitati sa serveasca un desert si sa priveasca lucrarile donatie ale pictoritei Oana Unciulieanu. Artistii Elisa Baciu – pianista, prof. dr. Daniel Mihai – violonist si prof. dr. Fanica Mihai – violonist vor interpreta lucrari celebre ale compozitorilor R. Claydermann, P.I. Ceaikovski, C. Debussy si P. de Sarasate.
Intrarea este libera, donatia este libera. Dupa eveniment va fi organizata o actiune de voluntariat comuna Constanta-Lanurile pentru a pune pe picioare gospodaria familiei Alpetri demonstrand astfel ca suntem o comuninate unita si sa atragem atentia asupra faptului ca astfel de tragedii nu trebuie sa se mai repete.
Va asteptam la spectacol,
purtator de cuvant al evenimentului,
Andrei Chivu – voluntar Crucea Rosie
0729 469 848

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo