Criteriul National

EVENIMENT CULINAR! Simpozion și Festival al peștelui în Mamaia, cu degustare gratuită!

EVENIMENT CULINAR! Simpozion și Festival al peștelui în Mamaia, cu degustare gratuită!
aprilie 04
12:55 2016

 Asociația profesională de gastronomie Euro-Toques România înființată în anul 2009 și afiliată la organizația Euro-Toques Internațional ce este promotorul promovării valorilor culinare europene va organiza la începutul lunii mai un eveniment la Mamaia. Acesta este de fapt a doua ediție a Festivalului Peștelui Durabil Românesc. Manifestarea va avea loc în perioada 6-7 mai şi se va desfășura în incinta Hotelului Victoria din staţiune.

simpozion-peste-durabil

Obiectivul festivalului este promovarea peștelui dezvoltat în condiții naturale în apele din România, printr-o serie de acțiuni cu tematică culinară practică și de informare.

 

La festival vor avea loc expoziţii cu vânzare de peşte, produse de peşte, accesorii necesare preparării peştelui, echipamente pentru pescuit, demonstraţii, degustări şi conferinţe pentru public susţinute de specialişti. La festival vor participa producători, importatori şi distribuitori locali de peşte, preparate din peşte şi accesorii pentru prepararea şi gătitul peştelui, reprezentanţi ai fermelor piscicole şi ai balţilor din localitate din judeţul Constanţa şi din ţară, precum şi alţi operatori ai industriei respective -procesatori, magazine de desfacere, restaurante pescăreşti.

Conform datelor difuzate în 2013 opiniei publice de către Asociaţia Piscicultorilor din România, ţara noastră se afla printre ultimele din Europa, în ceea ce priveşte consumul de peşte. Un român mâncând anual, în medie, mai puţin de 5 kilograme, în timp ce consumul mediu în Uniunea Europeană este de 20 de kilograme anual.

afis-festivalul-pestelui-durabil

Programul festivalului

6 mai
Seminar culinar cu tematica “Garanția Gustului Autentic”
Expoziție de Artă Culinară
Demonstrații de gastronomie românească
Sesiuni de degustări

7 mai
Expoziție de Artă Culinară cu tematica Meniu Alternativ
Competiție Culinară Profesională
Live Cooking Show cu echipa Masters of Flames
Sesiuni de degustări pentru public
Prezentări de vinuri românești
Ceremonia de premiere a concurenților

Pentru cei ce doresc să se înscrie în competiție, o pot face la Președintele Asociației, Radu Zărnescu sau la fața locului.
Nu există taxă de înscriere!

Contact-Președintele Asociației, domnul Radu Constantin Zărnescu tel. 0040 731 342 275
e-mail. raduzarnescu@rocketmail.com
Chef Niculae : 0724.924.017

Festivalul-Pestelui-la-Mamaia

Una dintre altele atracţii pentru public va fi reprezentată de Cherhanaua Tradițională Românească

În cadrul evenimentului va exista o cherhana tradiţională românescă. Aceasta va fi construită la fața locului sub formă de şură din lemn pentru prgătirea alimentelor, suport tip poartă pentru 6 ceaune din fontă legate cu lanţuri de fierărie, toată gama de ustensile arhaice necesare bucătăriei.Se vor găti următoarele reţete: ciorbă din pește, borș din pește lipovenesc, zacuscă din pește, saramură din crap, mămăligă cu brânză și jumări de rață. Publicul spectator este invitat la degustări gratuite. Se estimează că se vor găti în jur de 1.000 de porţii.

 

Sursa informare: www.euro-toques.ro

Sursa foto : www.euro-toques.ro

 

Redacția ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul