Criteriul National

EVENIMENT CULINAR! Simpozion și Festival al peștelui în Mamaia, cu degustare gratuită!

EVENIMENT CULINAR! Simpozion și Festival al peștelui în Mamaia, cu degustare gratuită!
aprilie 04
12:55 2016

 Asociația profesională de gastronomie Euro-Toques România înființată în anul 2009 și afiliată la organizația Euro-Toques Internațional ce este promotorul promovării valorilor culinare europene va organiza la începutul lunii mai un eveniment la Mamaia. Acesta este de fapt a doua ediție a Festivalului Peștelui Durabil Românesc. Manifestarea va avea loc în perioada 6-7 mai şi se va desfășura în incinta Hotelului Victoria din staţiune.

simpozion-peste-durabil

Obiectivul festivalului este promovarea peștelui dezvoltat în condiții naturale în apele din România, printr-o serie de acțiuni cu tematică culinară practică și de informare.

 

La festival vor avea loc expoziţii cu vânzare de peşte, produse de peşte, accesorii necesare preparării peştelui, echipamente pentru pescuit, demonstraţii, degustări şi conferinţe pentru public susţinute de specialişti. La festival vor participa producători, importatori şi distribuitori locali de peşte, preparate din peşte şi accesorii pentru prepararea şi gătitul peştelui, reprezentanţi ai fermelor piscicole şi ai balţilor din localitate din judeţul Constanţa şi din ţară, precum şi alţi operatori ai industriei respective -procesatori, magazine de desfacere, restaurante pescăreşti.

Conform datelor difuzate în 2013 opiniei publice de către Asociaţia Piscicultorilor din România, ţara noastră se afla printre ultimele din Europa, în ceea ce priveşte consumul de peşte. Un român mâncând anual, în medie, mai puţin de 5 kilograme, în timp ce consumul mediu în Uniunea Europeană este de 20 de kilograme anual.

afis-festivalul-pestelui-durabil

Programul festivalului

6 mai
Seminar culinar cu tematica “Garanția Gustului Autentic”
Expoziție de Artă Culinară
Demonstrații de gastronomie românească
Sesiuni de degustări

7 mai
Expoziție de Artă Culinară cu tematica Meniu Alternativ
Competiție Culinară Profesională
Live Cooking Show cu echipa Masters of Flames
Sesiuni de degustări pentru public
Prezentări de vinuri românești
Ceremonia de premiere a concurenților

Pentru cei ce doresc să se înscrie în competiție, o pot face la Președintele Asociației, Radu Zărnescu sau la fața locului.
Nu există taxă de înscriere!

Contact-Președintele Asociației, domnul Radu Constantin Zărnescu tel. 0040 731 342 275
e-mail. raduzarnescu@rocketmail.com
Chef Niculae : 0724.924.017

Festivalul-Pestelui-la-Mamaia

Una dintre altele atracţii pentru public va fi reprezentată de Cherhanaua Tradițională Românească

În cadrul evenimentului va exista o cherhana tradiţională românescă. Aceasta va fi construită la fața locului sub formă de şură din lemn pentru prgătirea alimentelor, suport tip poartă pentru 6 ceaune din fontă legate cu lanţuri de fierărie, toată gama de ustensile arhaice necesare bucătăriei.Se vor găti următoarele reţete: ciorbă din pește, borș din pește lipovenesc, zacuscă din pește, saramură din crap, mămăligă cu brânză și jumări de rață. Publicul spectator este invitat la degustări gratuite. Se estimează că se vor găti în jur de 1.000 de porţii.

 

Sursa informare: www.euro-toques.ro

Sursa foto : www.euro-toques.ro

 

Redacția ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo