Criteriul National

EVENIMENT CULTURAL! Lansarea antologiei de poezie „SIMPLITATEA RISPIRII” la Constanta!

iulie 31
07:27 2015

 

 Un eveniment cultural de inalta tinuta a avut loc in Constanta, in cadrul Tomis Mall ieri 30 iulie, ora 18.

SONY DSC

Editura Ex Ponto impreuna cu Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din Romania a gazduit o lansare in cadrul  Salonului de vara al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, Filiala Constanta deschis la etajul I al Tomis Mall aceasta splendida antologie de poezie denumita sugestiv ” Simplitatea Risipirii”.

In cadrul evenimentului cei trei scriitori- Ovidiu Dunareanu, Marian Ilie si Mircea Lungu au avut ce povesti audientei aflate intr-un numar destul de redus, insa dornici sa patrunda in acest frumos univers inspirational.

Alcatuind o suma de poezii de o apreciabila calitate al acestui act artistic, aceasta antologie a fost rodul unei cautari, al unei prezentari „pe viu”, intr-un cadru inedit, cu acea dorinta de a prezenta unui public cat mai dornic de Frumos – ultimele creatii in materie.

SONY DSC

 

 

SONY DSC

Totusi, pe finalul acestui interesant eveniment, in exclusivitate pentru ziarul Criteriul National, poetul Marian Ilie ne-a oferit cu generozitate un interviu ce vi-l redam, cu acea speranta si bucurie in suflete. Mentionam ca , din presa audio-video numai noi am fost prezenti la acest eveniment, ceea ce denota un dispret generalizat ce se propaga in aceasta societate secularizata si profund scindata…

Mentionez cu bucurie ca , in virtutea unei apropieri fata de aceasta categorie deosebita de artisti, personal atat ziarul cat si subsemnatul vor urmari pe viitor acest gen de evenimente ce merita toata consideratia si atentia iubitorilor de Bine, Adevar si Frumos!

 

Surse foto si video: Daniel Paun, fotoreporter al ziarului Criteriul National

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul