Criteriul National

EVENIMENT CULTURAL! Lansarea antologiei de poezie „SIMPLITATEA RISPIRII” la Constanta!

iulie 31
07:27 2015

 

 Un eveniment cultural de inalta tinuta a avut loc in Constanta, in cadrul Tomis Mall ieri 30 iulie, ora 18.

SONY DSC

Editura Ex Ponto impreuna cu Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din Romania a gazduit o lansare in cadrul  Salonului de vara al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, Filiala Constanta deschis la etajul I al Tomis Mall aceasta splendida antologie de poezie denumita sugestiv ” Simplitatea Risipirii”.

In cadrul evenimentului cei trei scriitori- Ovidiu Dunareanu, Marian Ilie si Mircea Lungu au avut ce povesti audientei aflate intr-un numar destul de redus, insa dornici sa patrunda in acest frumos univers inspirational.

Alcatuind o suma de poezii de o apreciabila calitate al acestui act artistic, aceasta antologie a fost rodul unei cautari, al unei prezentari „pe viu”, intr-un cadru inedit, cu acea dorinta de a prezenta unui public cat mai dornic de Frumos – ultimele creatii in materie.

SONY DSC

 

 

SONY DSC

Totusi, pe finalul acestui interesant eveniment, in exclusivitate pentru ziarul Criteriul National, poetul Marian Ilie ne-a oferit cu generozitate un interviu ce vi-l redam, cu acea speranta si bucurie in suflete. Mentionam ca , din presa audio-video numai noi am fost prezenti la acest eveniment, ceea ce denota un dispret generalizat ce se propaga in aceasta societate secularizata si profund scindata…

Mentionez cu bucurie ca , in virtutea unei apropieri fata de aceasta categorie deosebita de artisti, personal atat ziarul cat si subsemnatul vor urmari pe viitor acest gen de evenimente ce merita toata consideratia si atentia iubitorilor de Bine, Adevar si Frumos!

 

Surse foto si video: Daniel Paun, fotoreporter al ziarului Criteriul National

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo