Criteriul National

EVENIMENT CULTURAL! Lansarea antologiei de poezie „SIMPLITATEA RISPIRII” la Constanta!

iulie 31
07:27 2015

 

 Un eveniment cultural de inalta tinuta a avut loc in Constanta, in cadrul Tomis Mall ieri 30 iulie, ora 18.

SONY DSC

Editura Ex Ponto impreuna cu Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din Romania a gazduit o lansare in cadrul  Salonului de vara al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, Filiala Constanta deschis la etajul I al Tomis Mall aceasta splendida antologie de poezie denumita sugestiv ” Simplitatea Risipirii”.

In cadrul evenimentului cei trei scriitori- Ovidiu Dunareanu, Marian Ilie si Mircea Lungu au avut ce povesti audientei aflate intr-un numar destul de redus, insa dornici sa patrunda in acest frumos univers inspirational.

Alcatuind o suma de poezii de o apreciabila calitate al acestui act artistic, aceasta antologie a fost rodul unei cautari, al unei prezentari „pe viu”, intr-un cadru inedit, cu acea dorinta de a prezenta unui public cat mai dornic de Frumos – ultimele creatii in materie.

SONY DSC

 

 

SONY DSC

Totusi, pe finalul acestui interesant eveniment, in exclusivitate pentru ziarul Criteriul National, poetul Marian Ilie ne-a oferit cu generozitate un interviu ce vi-l redam, cu acea speranta si bucurie in suflete. Mentionam ca , din presa audio-video numai noi am fost prezenti la acest eveniment, ceea ce denota un dispret generalizat ce se propaga in aceasta societate secularizata si profund scindata…

Mentionez cu bucurie ca , in virtutea unei apropieri fata de aceasta categorie deosebita de artisti, personal atat ziarul cat si subsemnatul vor urmari pe viitor acest gen de evenimente ce merita toata consideratia si atentia iubitorilor de Bine, Adevar si Frumos!

 

Surse foto si video: Daniel Paun, fotoreporter al ziarului Criteriul National

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro