Criteriul National

EVENIMENT! DAN PURIC, sâmbătă, Casa de Cultură: „SUFLET ROMÂNESC”!

martie 16
00:02 2016

Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa va fi gazda unei noi întâlniri a publicului de la malul mării, sâmbătă, 19 martie, cu apreciatul actor Dan Puric. Ca de fiecare dată, îndrăgitul artist va face sala neîncăpătoare, cu atât mai mult cu cât dobrogenii se vor putea delecta cu un spectacol rarisim intitulat…. „SUFLET ROMÂNESC”!

received_1163377853695212

La aproape doua luni de când a conferenţiat pe litoral în cadrul unui simpozion închinat eroilor rezistenţei anticomuniste din Dobrogea , Dan Puric îi invită pe constănţeni într-un univers la fel de fascinant, cel al teatrului. Piesa interpretată este o izbucnire de revoltă, umor şi speranţă, o metaforă care ridică pe individ din mizeria acestei lumi pentru a-i dezvălui o perspectivă mistică asupra istoriei menită să-l renască exact ca în basmele universului românesc. „SUFLET ROMÂNESC” este o demonstraţie de inegalabil talent, o excepţională virtuozitate în exprimarea artistică, o metamorfoză concretă a latenţelor noastre spirituale.

Aşa cum doar popularul om de cultură reuşeşte, chiar şi prin pantomimă, spactatorii vor experimenta emoţii nebănuite: povestea ieşirii din comunism a poporului român, a încercării lui de adecvare la sistemul occidental, preţul umilinţelor şi a unor suferinţe majore, absenţa unei profunde înţelegeri din partea Occidentului. Finalul spectacolului va fi tipic românesc, dătător de nădejde: un popor slăbănogit şi orb după patruzeci şi cinci de ani de comunism găseşte resursele reînvierii sale şi se transformă într-un erou, unul care le poate arăta calea şi altora. „Dedic acest spectacol poporului român, frumuseţii lui interioare necorupte, care într-o zi îl va ajuta sa se refacă. Iubind aceasta frumuseţe va avea puterea ca odată plecat in lume sa-i tămăduiască şi pe alţii” ne mărturiseşte Dan Puric.

Biletele pentru reprezentaţia de la sfârşitul acestei săptămâni au preţul de 35 lei şi se mai pot procura, încă, de la agenţia Casei de Cultură a Sindicatelor. Ora de începere a spectacolului este 18,oo, iar rezervarile pot fi făcute la numărul de telefon 0241 699 066.

Sursa știre: dinport.ro

Sursa foto : dinport.ro

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulțumește platformei new-media http://dinport.ro pentru amabilitatea și dreptul de a prelua știrea!

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo