Criteriul National

EVENIMENT! DAN PURIC, sâmbătă, Casa de Cultură: „SUFLET ROMÂNESC”!

martie 16
00:02 2016

Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa va fi gazda unei noi întâlniri a publicului de la malul mării, sâmbătă, 19 martie, cu apreciatul actor Dan Puric. Ca de fiecare dată, îndrăgitul artist va face sala neîncăpătoare, cu atât mai mult cu cât dobrogenii se vor putea delecta cu un spectacol rarisim intitulat…. „SUFLET ROMÂNESC”!

received_1163377853695212

La aproape doua luni de când a conferenţiat pe litoral în cadrul unui simpozion închinat eroilor rezistenţei anticomuniste din Dobrogea , Dan Puric îi invită pe constănţeni într-un univers la fel de fascinant, cel al teatrului. Piesa interpretată este o izbucnire de revoltă, umor şi speranţă, o metaforă care ridică pe individ din mizeria acestei lumi pentru a-i dezvălui o perspectivă mistică asupra istoriei menită să-l renască exact ca în basmele universului românesc. „SUFLET ROMÂNESC” este o demonstraţie de inegalabil talent, o excepţională virtuozitate în exprimarea artistică, o metamorfoză concretă a latenţelor noastre spirituale.

Aşa cum doar popularul om de cultură reuşeşte, chiar şi prin pantomimă, spactatorii vor experimenta emoţii nebănuite: povestea ieşirii din comunism a poporului român, a încercării lui de adecvare la sistemul occidental, preţul umilinţelor şi a unor suferinţe majore, absenţa unei profunde înţelegeri din partea Occidentului. Finalul spectacolului va fi tipic românesc, dătător de nădejde: un popor slăbănogit şi orb după patruzeci şi cinci de ani de comunism găseşte resursele reînvierii sale şi se transformă într-un erou, unul care le poate arăta calea şi altora. „Dedic acest spectacol poporului român, frumuseţii lui interioare necorupte, care într-o zi îl va ajuta sa se refacă. Iubind aceasta frumuseţe va avea puterea ca odată plecat in lume sa-i tămăduiască şi pe alţii” ne mărturiseşte Dan Puric.

Biletele pentru reprezentaţia de la sfârşitul acestei săptămâni au preţul de 35 lei şi se mai pot procura, încă, de la agenţia Casei de Cultură a Sindicatelor. Ora de începere a spectacolului este 18,oo, iar rezervarile pot fi făcute la numărul de telefon 0241 699 066.

Sursa știre: dinport.ro

Sursa foto : dinport.ro

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulțumește platformei new-media http://dinport.ro pentru amabilitatea și dreptul de a prelua știrea!

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo