Criteriul National

Eveniment de înaltă ținută găzduit de PNȚCD Constanţa!

Eveniment de înaltă ținută găzduit de PNȚCD Constanţa!
februarie 13
23:28 2016

Soluția propusă de un grup de monarhiști şi susţinută de PNŢCD Constanța poate prinde contur în viitorul apropiat!

download

Evenimentul intitulat “Evocarea și Importanța Monarhiei cât și a Casei Regale a României” organizat de un grup de monarhiști și PNȚCD Constanţa a trezit un viu interes în rândurile simpatizanților.

La inițiativa doamei inginer Mariana Sima, o declarată monarhistă constănțeană, Vicepresedintele Național al PNȚCD, în persoana doamnei Adriana Mertea, a organizat cadrul propice unei dezbateri publice pe tema necesității urgente de reinstaurare a monarhiei în România o sesiune o dezbatere, la care au luat parte atat monarhiști cât și membri sau după caz simpatizanți ai partidului PNȚCD filiala Constanța.

În această dezbatere liberă au fost amintite multe lucruri cu impact.Mai precis, discuțiile purtate și susținute într-un cadru informal cu și despre Casa Regală au fost deosebit de interesante și constructive!

Membrii marcanți ai PNȚCD Constanţa- domnul președinte Adrian Țapliuc, domnul profesor universitar Ioan Caruțiu și alți simpatizanți au ajuns la anumite idei referitoare la o posibilă idee referitoare la susținerea monarhiei cât și posibilitatea efectuării unui referendum pentru o posibilă revenire la această formă de guvernământ.

Totodată, domnia sa a amintit de morala creştină ce ar trebui să stea la baza tuturor politicilor duse şi practicate de PNŢCD, aceasta având ca rezultat un mod etic şi paşnic de rezolvare al problemelor.

Acest deziderat a fost rapid îmbrățișat și argumentat din punct de vedere politic și de către domnul Profesor Univ. Ioan Caruțiu ce a mai adăugat că din punct de vedere politic, PNŢCD crede că oamenii sunt răspunzători în faţa legilor şi a lui Dumnezeu, pentru toate faptele lor.

Lucrul cel mai important l-a constituit tocmai revenirea la o informare a populației pentru a înțelege ilegitimitatea Republicii actuale,fapt probat de o trimitere la o Lege in care Republica nu are act de naștere.

Aceasta se perpetuează și e nesocotită încă din 1947, fiind evocată, susținută cu temei juridic excepțional de către cartea excelentului autor,domnul Eleodor Focșăneanu-“Două săptămâni dramatice din Istoria României”. Cel mai important lucru ce suscitat numeroase comentarii și luări de poyiții a fost tocmai acea lege istorică din data de 30 decembrie 1947 a vechiului regim comunist. Ea a fost promulgată și contrasemnată de Petru Groza și Lucrețiu Pătrășcanu ce a avut girul unor intelectuali ai vremii precum romancierul Mihail Sadoveanu cât şi votul Adunării Deputaților ce a abrogat vechea lege care legitimiza Monarhia.

Pasajele din această carte au fost readuse la viață prin lectura doamnei Sima Alexandra ce a subliniat atât contextul istoric cât și implicațiile sociale, frâmântările politice existente din acel moment până în actualitate.

Domnia sa a purtat un dialog deschis cu toți cei aflați la acest eveniment în care s-au făcut remarcate intervențiile domnului Doru Luțac cât și ale unuia dintre cei mai bine pregătiți membri de bază ai PNȚCD- domnul Paul Pârvu.Domnia sa a subliniat și a întărit acel demers de a merge pa calea juridică până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului la Strassbourg, spre a demonstra faptul că actuala formă statală de guvernământ- Republica ar fi de fapt una neconstituțională.

În altă ordine de idei, domnul președinte Adrian Țapliuc a citat din programul politic ce stabilește cu claritate statutul de organizare intitulat “Calea Noastră” tocmai acele paragrafe în care se demonstrează faptul că PNȚCD e singurul partid din România ce admite susținerea necondiționată a Monarhiei.

Mai mult decât atât, fără a se exagera s-a pututu deduce și înțelege faptul, contextul și desfășurarea ulterioară evenimentelor în care a fost instaurat “cu acte în regulă” statutul Republicii Comuniste și Populare din România.

Pentru justețe trebuie să vă amintesc faptul că și alegerile din acel an fatidic pentru soarta României 1947 au fost falsificate și confoscate de către echipa comuniștilor,kominternistilor.

De asemenea, modalitatea prin care s-a trecut cu atâta lejeritate pentru faptul că subiectul a constituit momentul care a luat naștere unul dintre cele mai odioase regimuri în care intelectualitatea,burghezia au avut de suferit …

Domnul Ioan Carutiu-candidatul PNTCD la funcția a luat parte la această conferință punctând importanța Regimului Monarhic cât şi haosul,criza morală a actualei generații. S-au creionat soluții pentru anumite lucruri ce pot fi luate în acest sens punctând și din punct de vedere politic,social și moral pentru a reveni la normalitate.

Multitidinea de idei și de opinii au avut darul de a găsi pe viitor cât mai repede a unui demers juridic la o curte internaţională a drepturilor omului spre dezideratul tuturor monarhistilor. Cererea a fost aprobată de către toți cei prezenți.Iar aceste chestiuni foarte importante vi le voi prezenta cu altă ocazie mai detaliat.

Duo Mihai

Pe final, un program special ales cu această ocazie de către componenții Duo-ului Mihai( Fănică Mihai și Daniel Mihai) au întregit și încântat audiența.

“Programul oferit publicului prezent în sala sediului PNȚCD Constanţa au inclus Imnul Regal cât și un număr semnificativ de piese cunoscute, de largă circulație din repertoriul românesc și universal, cu generozitate oferite din acea simpatie și îmbrățișare a idealurilor creștin- democrate,”așa cum a declarat artistul și profesorul cu titlu de Doctor în Interpretare Muzicală- Daniel Mihai!

Pe final, cu acceptul tuturor am realizat și o fotografie de grup.

Evenimentul a punctat importanța ideologică a acestei formațiuni dar și mult visata transformare a statului român din inamic al propriilor cetățeni, în partener al românilor.

Acest proces presupune afirmarea, promovarea și aplicarea unei realități comune oricărui stat de drept, deoarece în social- democrația de tip balcanic statul este mai puțin implicat în măsurile sociale și politice pentru cetățenii oricărui oraș ai acestei țări.

Astfel că, fără să aducem laude în plus, asemenea ocazii în care se transmit idei și mesaje sunt binevenite deoarece, din toate punctele de vedere, doctrina creștin- democrată dă statului multe obligații față de persoană, decât are persoana față de stat. În același timp, pentru ca această realitate să devină și realitate românească, este nevoie de recuperarea instituțiilor statului de sub influența grupărilor politico-economice care folosesc statul și resursa publică în propriul beneficiu și împotriva intereselor românilor.

În numele celor ce au onorat acest eveniment cultural de înaltă ținută, vă mulțumesc pentru atenție!

Redacția ziarului Criteriul Național

Sursa foto :www.criteriul.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

U-NI-RE în cuget și în simțiri… EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tema unirii cu Basarabia este mai actuală și mai dorită ca oricând. Aceasta, datorită însemnătății sale deosebite suscită nenumărate discuții mai mult sau mai puțin aprinse. În special, în presa scrisă, subiectul este tratat în nota sferei de influență de care sau prin care se poate proba ori atașamentul față de culorile și legile acestui teritoriu blagoslovit de Dumnezeu ori unda de răutate vis a vis de cele menționate. De asemenea, ar trebui ca tocmai caracterul unificator să fie mai puternic decât orice fel de simbolistică istorică și de aceea disprețul și ducerea într-o accentuată stare de relativitate, de autentică degradare a tot ceea ce valorează ideea de românism amplifică starea de încordare,de neliniște atât de prezente în cele două state înrudite.În această ultimă și nedorită categorie se pot identifica destule articole asemănătoare unor mostre îmbibate de ură și venin ce frizează orice urmă de omenie sau de bun simț. Din respect făță de dumneavoastră și mai ales nedorind să nominalizez provocând polemică,am să mă abțin…Dar nu pot să-mi cenzurez o întrebare… Oare câtă dezinformare grosieră se poate ascunde în spatele acestor propagandiști de-a dreptul înfrățiți cu puterile străine,cu imperiile care mereu ne-au râvnit teritoriile și bogățiile de orice natură?De aceea nu pot să trec cu vederea și să uit mincinoasele mituri fabricate împotriva unirii care sunt de fapt niște teorii promovate, cu amatorism sau profesionalism, de cei care își manifestă constant antipatia faţă de procesul de reîntregire a ţării. Cu o retorică plină de ură, anumiți indivizi falsifică și denaturează adevărul istoric și chiar au nerușinarea să spună despre unirea Basarabiei cu România că „ar fi frumos, dar nu se poate” invocând, în acest sens, argumente de ordin economic sau strategic. Interesant e faptul că aceștia nu contrazic adevărul istoric și anume că Basarabia e parte a terioriului românesc. Mesajul lor induce mereu nesiguranţă și teamă, sugerând pericole majore precum instabilitatea economică, apariţia unei minorităţi incontrolabile sau a unei corupţii imposibil de eradicat. Ca și când acești propagandiști ar fi descoperit peste noapte secretul tinereţii fără bătrâneţii și al vieţii fără de moarte dublat de cel al guvernării fără de corupţie, ei influențează pe unii dintre noi la modul cel mai abject și care ține doar de negativitate. Au chiar unele pseudo- argumente care corelează problemele existente în societatea românească cu cele din Republica Moldova, de genul ”că România n-ar avea nevoie de o regiune săracă” . Cunoaștem bine că această stare de corupție endemică este generată de o clasă politică oligarhică, mult mai apropiată de modelul din Asia centrală decât de Europa. Dar,vă rog să fiți fără grijă deoarece domniile lor nu au contract permanent cu funcția și nu vor domni la infinit, așa cum li se pare… A sosit timpul ca să dăm dovezi că suntem înfrățiți, înrudiți, că suntem de același sânge și limbă cu verișorii de dincolo de Prut! Revenind la planul inițial,nu am dispoziția și nici timpul necesar de a demonta toate aceste pseudo-teorii, deoarece aceasta revine ca o datorie de onoare a istoricilor și diplomaților. Dar în cele ce urmează vă propun un exercițiu de imaginație. Acesta se realizează prin corelarea tuturor elementelor posibile care ar duce la acest eveniment cu profunde rezonanțe- UNIREA! De fapt, mai bine spus după reîntregirea, reunirea celor două state,altcumva vor fi parametrii,regulile, legile și automat nivelul de trai. Numai încercați să vă proiectați ideea conform căreia, Republica Moldova va face parte dintr-un stat integrat european, membru al NATO. Peste acestea, îndrăzniți să vă proiectați și imaginea unei justiții imparțiale, corecte ce se vor extinde ca model și peste Prut. Cu alte cuvinte, lucrurile pot evolua într-o direcție normală, firească.Totuși, filo-rușii nu se lasă și încetinesc acest proces. Mai e cazul să ne aducem aminte de „prietenia” și interesul Rusiei, care a încercat să blocheze eforturile Republicii Moldova în sensul integrării europene, aşa cum a procedat de altfel şi în cazul altor state din fosta Comunitate a Statelor Independente? De aceea, din dorința de a ne vedea visul împlinit,ar trebui să nu mai ezităm deloc și nici să luăm peste picior pe semenii care luptă,speră și cred în idealul acestei uniri, în cuget și în simțiri.......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu