Criteriul National

EVENIMENT DE MARE TINUTA! Bucharest International Air Show 2015!

iunie 21
15:58 2015

 

 Bucharest International Air Show 2015 a inceput sambata dimineata, accesul publicului fiind permis de la ora 08:00.

BIAS-2015

 

avion 1 Criteriul

 

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Transporturilor – Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, Aeroclubul Romaniei, Clubul Sportiv AIBO si Ministerul Economiei – Romaero.

Peste 200 de piloti si parasutisti si 120 de aeronave civile si militare participa la cel mai impresionant spectacol aviatic din Romania, pe Aeroportul Baneasa, intrarea fiind libera.

Invitati speciali ai BIAS 2015 au fost „supersonicii” Turkish Stars (Turcia), care au revenit la Bucuresti cu un spectacol de elita mondiala, celebrii asi Royal Air Force Typhoon (Marea Britanie), expertii incontestabili in acrobatii aeriene cu avionul de lupta Eurofighter Typhoon, dar si acrobatii aerului Baltic Bees (Letonia).

La spectacolul aerian a participat celebrul Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobatie aeriana, dar si Flying Bulls, artisti ai zborului acrobatic.

Una dintre suprizele acestui an a reprezentat-o participarea echipei Pakistan Aeronautical Complex Kamra, care a purtat insemnele Fortelor Aeriene ale Pakistanului.

Acestia au evoluat cu o aeronava Super-Mushshak.

avion 2 Criteriul

Pe parcursul evenimentului evolueaza si numele consacrate din elita acrobatiei aeriene a Romaniei: Iacarii Acrobati, Tarom, Aeroclubul Romaniei – Hawks of Romania,Vulturii Tricolori, The Pelicans, White Wings, alaturi de parasutistii formatiei Blue Wings.

De asemenea, la spectacolul aerian participa aeronave apartinand structurilor de aviatie ale Serviciului Roman de Informatii si Ministerului de Interne.

La BIAS 2015 evolueaza si profesionistii din elita Fortelor Aeriene Romane, la mansa aeronavelor MIG 21 Lancer, IAR 99 Soim, IAR 316 B, IAK 52, IAR 330 PUMA, C 130 Hercules, C 27 Spartan si Antonov AN 30. Spectatorii pot urmari si exercitiile de politie aeriana si de sprijin pentru desant aerian executate de Fortele Aeriene.

 

 

Evenimentul a avut si diferite tipuri de avioane expuse. Au fost aratate atat avioane de provenienta romaneasca ( IAR 99) cat si cele de provenienta externa.
elicopter YAR
De asemenea au fost expuse avioane mici si de dimensiuni medii, de transport sau utilitare.
avion 3 utilitar Criteriul
A existat posibilitatea ca, daca o persoana se arata interesata de un anume tip de avion, cineva ii prezenta modelul cu care putei sa-l piloteze pentru cateva ore, fiind asistat si avand  instructajul pentru o suma de aproximativ 500 Ron.
Acest gen interactiv a starnit foarte mult interes in randurile tuturor celor ce cu adevarat iubesc senzatia de a zbura, de a fi la inaltime!
Totodata, in cadrul acestui eveniment a fost expus si avionul Institutului Aerospatial Roman ce , in pofida trecerii timpului arata impecabil!
avion 8 Criteriul
 De asemenea pentru multimile doritoare si interesate se mai puteau admira elicopterele militare ale Aviatiei Romane cat si pleiada de avioane militare cu care venisera pilotii pentru acest eveniment .
Evenimentul a avut caracter international deoarece se gaseau diferite avioane de mai mici dimensiuni produse de  fabrici de avioane renumite din toate colturile lumii – America, Rusia, Germania, Canada.
Acest eveniment a fost gazduit atat in spatiul expozitional acoperit unde cea mai mare forfota se afla in  standul celor de la aviatia pakistaneza.
avion 4 Criteriul
Totusi, inauntru acoperite de niste prelate uriase  ce au putu feri spectatorii de repetatele reprize de ploaie se aflau „la mare cinste” expuse avioane de mai mici dimensiuni – unul din ele de greutate foarte mica- aproximativ 260 de kg fiind fabricat de NASA !
Din multitudinea de exponate autohtone, interesul l-au generat elicopterele de mici dimensiuni cat si planoare romanesti ce au starnit multe priviri si grimase admirative din pareta tuturor!
Ca orice eveniment,afara se putea  gasi si o varietate culinara incepand cu traditionalii mici si carnati, frigarui si terminand cu racoritoarele si apa plata sau minerala ce a asigurat din plin hidratarea suficienta a celor prezenti in numar destul de mare!
avion 6 Criteriul
De asemenea,spectatorii au avut scaune pliabile de unde au putut privi spectacolele aviatice oferite cu generozitate de catre acesti noi Icari moderni.
avion 7 Criteriul
avion 5 Criteriul
ELICOPTER 2 Criteriul
 Destinate oricarei categorii de varsta, pana si cei mici s-au putut manifesta, bucurandu-se cu acest minunat prilej. Astfel au inaltat cu indemanare, in atmosfera zmee multicolore!
zmeu  Criteriul
Fiecare a putut pleca de la acest eveniment cu un suvenir , replici din plastic ale unora dintre cele mai performante modele expuse !
suveniruri Criteriul
ATENTIE!
Prin amabilitatea bunului nostru colaborator si excelent fotograf Fulea Gabriel Dumitru!
Toate drepturile rezervate!
Atentie, copierea si preluarea acestor fotografii fara acordul autorului este infractiune si se pedepseste conform legii dreptului de autor!
Redactia ziarului Criteriul National

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo