Criteriul National

EVENIMENT! Gregorian Bivolaru,liderul MISA va fi extrădat în România!

EVENIMENT! Gregorian Bivolaru,liderul MISA va fi extrădat în România!
februarie 27
15:53 2016
„Celebrul” lider al MISA, Gregorian Bivolaru, a fost arestat în Franţa. Acesta avea asupra sa acte false bulgăresti şi a fost prins în urma colaborării dintre poliţiştii români şi Interpol. În momentul capturării, Gregorian Bivolaru se afla la un târg de anticariat.
gregorian-bivolaru
Era căutat internațional din 2004 și va fi extrădat în România, unde îl așteaptă o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani.
În 14 iunie 2013, Gregorian Bivolaru a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) la șase ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor în formă continuată, decizia fiind definitivă.
Prin aceeași decizie, ICCJ l-a achitat pe Bivolaru de perversiuni sexuale în legătură cu victima Mădălina Dumitru, pe motiv că faptei îi lipsește unul din elementele constitutive ale infracțiunii. Pentru același motiv și în cazul aceleiași victime, Bivolaru a fost achitat și pentru fapta de trafic de minori. Instanța l-a mai achitat pe Bivolaru, pe motiv că fapta nu există, în cazul acuzației de act sexual cu un minor în legătură cu victima Ilinca Simionescu, și pentru trafic de minori în legătură cu aceeași victimă, pe motiv că faptei îi lipsește unul din elementele constitutive.
 De asemenea, ICCJ a încetat procesul penal față de Bivolaru în legătură cu fapta de act sexual cu un minor în formă continuată în legătură cu victima Arabela Marquez și totodată pentru fapta de corupție sexuală în legătura cu victima Mădălina Dumitru, în ambele cazuri constatându-se prescrierea faptelor.
Totodată, instanța a încetat procesul penal pe numele lui Bivolaru pentru tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei, fapta fiind prescrisă.Gregorian Bivolaru a plecat din România după ce a fost trimis în judecată, în august 2004, fiind arestat în aprilie 2005, în Suedia. În noiembrie 2005, autorităților române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia.
Iată ce spunea raportul Procurorilor la acea vreme.Precizăm că aceste date sunt publice.
Instanța Tribunalului a dispus achitarea inculpatului Bivolaru Gregorian de sub învinuirea comiterii infractiunilor de:

– de constituire a unei organizatii cu caracter fascist 

– trafic de persoane

– de promovare a ideologiei fasciste, rasiste sau xenofobe  

– trecere ilegala a frontierei unui stat strain, având în vedere ca art.1 al.1 din O.U.G. 112/2001, care sanctiona fapta de trecere ilegala a frontierei unui stat strain, a fost abrogat de art. 98 din titlul II din Legea 187/2012. III.


”Dispune încetarea procesului penal fata de inculpatul Bivolaru, constatându-se intervenirea prescriptiei raspunderii penale fata de infractiunile de: initiere sau constituire a unui grup infractional organizat,  instigare la discriminare, promovare a ideologiei fasciste, rasiste sau xenofobe, trecere ilegala a frontierei de stat,  instigare la ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice”, se arata in minuta sentinței. 

De asemenea, judecătorul a constatat ”nelegalitatea probelor obtinute prin interceptarile telefonice si înregistrarile audio si dispune excluderea mijloacelor de proba constând în procesele-verbale de consemnare a convorbirilor inculpatului, proceselor-verbale de perchezitie întocmite cu ocazia perchezitiilor efectuate în datele de 18.03.2004, 19.03.2004, 21.03.2004, 22.03.2004 si 23.03.2004 si dispune excluderea din probatoriu a tuturor faptelor constatate si obiectelor ridicate si consemnate în procesele-verbale de perchezitie nelegale.”

Astfel, s-a dispus ”anularea probelor constând în rapoartele de constatare tehnico-stiintifice din vol.35-42 din Dosarul Urmarire Penala 6D/P/2004, rapoartele de constatare întocmite de Asociatia Psihologilor din România, Comisar sef psiholog Petrescu Luminita, psihologul Tudorel Butoi, precum si a Studiilor întocmite de Mario Sorin Vasilescu si Preotul Sterea Tache.”

Au fost respinse toate actiunile civile ca neîntemeiate.S-a revocat masura arestarii preventive dispusa prin mandatul de arestare preventiva nr. 171/U din 15.04.2005 emis de catre Sectia I Penala a Tribunalului Bucuresti

Ulterior, în decembrie 2005, fondatorul MISA a primit azil politic din partea autorităților suedeze.Din 23 mai 2013, instanța supremă l-a citat în dosar pe Gregorian Bivolaru și cu noul său nume, Magnus Aurolsson.De asemenea, în 2015, într-un alt proces, Bivolaru a fost achitat pentru patru infracțiuni, dintre care cea mai gravă este cea de trafic de persoane. Celelalte trei acuzații sunt de constituire a unei organizații cu caracter fascist, promovare a ideologiei fasciste, rasiste sau xenofobe și trecere ilegală a unui stat străin, infracțiune care vizează fuga lui Bivolaru în Suedia.
Sursa foto : www.clujust.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo