Criteriul National

EVENIMENT! Întâlnirea societății civile din Dobrogea a avut loc în Constanța!

octombrie 09
16:18 2015

 

 

Întâlnirea a avut loc miercuri  în data de 7 octombrie 2015 în orașul Constanta ,pe strada Ferdinand numărul 49, (lângă magazinul Dioda) de la orele 17.00 . Scopul acestei reuniuni a fost realizarea unor discuții libere referitoare la problemele actuale ale societății civile din zonă cât ăi gasirea de soluții in beneficiul comunității .Inițiatorii acestui demers au fost membrii ai  asociației clienților cu credite in CHF Constanța, Asociașia ProRural Dobrogea cât și Asociația DobroGeea.Totodată au participant personalități în domeniul protejării mediului înconjurător precum domnul Doru Apostol venit special din Sibiu, doamna Marina Ștefan o înfocată activistă , doamna Rodica Cruceanu , domnul Iurea Paul Eduard și alți oameni aparte, deosebiți! Persoana de contact a fost domnul Dumitrescu Valentin Marius.

PNTCD 1

Această întâlnire a fost găzduită de un partid politic istoric- PNȚCD, singura formațiune ce reprezintă cu adevărat Dreapta românească cât și idealurile morale ale vechilor înaintași ideologici.

Și, ca orice gazdă primitoare,reprezentanții au acordat doamnelelor și domnișoarelor  câte o floare în semn de prețuire.

Din ceea ce s-a petrecut  și mai ales din consistența ideilor, ca și particpant la aceste interesante discuții a rezultat faptul că dacă se vrea orice este posibil!

Voința, dorința de a ne exprima , de a schimba în bine fața societății rămâne acel stimulent al tuturor celor ce judecă și au sentimente.De aceea, pot să mă exprim prin intermediul acestui articol și pot declara deschis faptul că stă in puterea fiecăruia, a noastră!

PNTCD 5

Invitat special a fost domnul primar al comunei Peștera-Valentin Vrabie care a răspuns cu amabilitate acestei invitații și a explicat punctual unele din problemele aflateși rezultate din aceste discuții.

PNTCD 2

Importanța acestor discuții , în care oameni cu greutate, cu valoare au venit și au explicat în termeni atât de clari și preciși pericolul fracturării hidraulice, pericolele amenințărilor otrăvirii mediului, ale solului și apei freatice constituie adevărate provocări, ținând cont de faptul că ne dorim să oferim aceleași condiții și urmașilor!

De aceea, în coeziunea spirituală formată ad hoc s-a remarcat faptul că oamenii cu suflet și inițiativă sunt mult mai valoroși împreună deoarece prin simplitate, prin modestie și abnegație putem schimba și ne putem metamorfoza în sens benefic!

pntcd 3

Timp de trei ore și jumătate problematica și complexitatea ideilor expuse au avut ecouri în rîndul tuturor celor prezenți. Totodată, pe viitor s-a exprimat dorința de a continua aceste întâlniri și în alte orașe din Dobrogea. Sprijinirea reală a tuturor celor ce doresc și slujesc Binelui nu este doar ceva conceptual, ci aceste valori reale ale societății dobrogene trebuiesc cunoscute, apreciate la justa valoare și totodată respectate.

 

Prezența mass mediei a fost un aspect îmbucurător deoarece reprezintă un aspect esențial în propagarea tuturor ideilor valabile,

PNTCD 4

Concluzionând, sunt întru totul de acord cu majoritatea ideilor, proiectelor, dezvăluirilor, confesiunilor prezentate iar în momentul în care împreună am avea aceleași deziderate, nimeni și nimic nu ne-ar putea învinge! Nu putem sta indiferenți și nu putem să asistăm la distrugerea identității , distrugerea ,noastră ca oameni ce au uitat să socializeze deoarece autoritățile ți guvernanții de mai bine de 25 de ani ne dispreșuiesc și ne umilesc! Totodată nu vrem să mai acceptăm copromisuri, nu vrem să mai fim conduși de o clasă politică pusă pe furt, pe delapidare și coruptă până n măduva oaselor!

 

 

Iar aceste lucruri nu se realizează decât prin implicare deoarece grupul , poporul nu hulește nu injură ci doar vrea să se schimbe ceva! Iar acest lucru pornește din fiecare din noi, din suflet cât și din mentalitatea fiecăruia!

pntcd 6

De aceea numai dacă suntem deciși a ne implica corect putem găsi din interiorul nostru un cuvânt de spus,deoarece nu putem aștepta în neștire deoarece vor exista mereu alții ce ne vor conduce mai mult decât îndoielnic…

 

 

 

 

 

Pot aminti și faptul că, pe finalul celor trei ore și jumătate, am oferit tuturor celor prezenți un moment muzical, prezentând o parafrază după celebra Rapsodie a Doua a lui George Enescu.

PNTCD 7

Închei aici cu acea speranță și bucurie declarându-mă un susținător al valorilor morale în mica și marea politică autohtonă ce trebuie să se schimbe și să înceapă să cunoască PROBLEMELE REALE!

 

 

Dumnezeu să ne ajute și să ne protejeze mereu!

Surse foto  Daniel Păun, foto-reporter al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro