Criteriul National

EVENIMENT! Întâlnirea societății civile din Dobrogea a avut loc în Constanța!

octombrie 09
16:18 2015

 

 

Întâlnirea a avut loc miercuri  în data de 7 octombrie 2015 în orașul Constanta ,pe strada Ferdinand numărul 49, (lângă magazinul Dioda) de la orele 17.00 . Scopul acestei reuniuni a fost realizarea unor discuții libere referitoare la problemele actuale ale societății civile din zonă cât ăi gasirea de soluții in beneficiul comunității .Inițiatorii acestui demers au fost membrii ai  asociației clienților cu credite in CHF Constanța, Asociașia ProRural Dobrogea cât și Asociația DobroGeea.Totodată au participant personalități în domeniul protejării mediului înconjurător precum domnul Doru Apostol venit special din Sibiu, doamna Marina Ștefan o înfocată activistă , doamna Rodica Cruceanu , domnul Iurea Paul Eduard și alți oameni aparte, deosebiți! Persoana de contact a fost domnul Dumitrescu Valentin Marius.

PNTCD 1

Această întâlnire a fost găzduită de un partid politic istoric- PNȚCD, singura formațiune ce reprezintă cu adevărat Dreapta românească cât și idealurile morale ale vechilor înaintași ideologici.

Și, ca orice gazdă primitoare,reprezentanții au acordat doamnelelor și domnișoarelor  câte o floare în semn de prețuire.

Din ceea ce s-a petrecut  și mai ales din consistența ideilor, ca și particpant la aceste interesante discuții a rezultat faptul că dacă se vrea orice este posibil!

Voința, dorința de a ne exprima , de a schimba în bine fața societății rămâne acel stimulent al tuturor celor ce judecă și au sentimente.De aceea, pot să mă exprim prin intermediul acestui articol și pot declara deschis faptul că stă in puterea fiecăruia, a noastră!

PNTCD 5

Invitat special a fost domnul primar al comunei Peștera-Valentin Vrabie care a răspuns cu amabilitate acestei invitații și a explicat punctual unele din problemele aflateși rezultate din aceste discuții.

PNTCD 2

Importanța acestor discuții , în care oameni cu greutate, cu valoare au venit și au explicat în termeni atât de clari și preciși pericolul fracturării hidraulice, pericolele amenințărilor otrăvirii mediului, ale solului și apei freatice constituie adevărate provocări, ținând cont de faptul că ne dorim să oferim aceleași condiții și urmașilor!

De aceea, în coeziunea spirituală formată ad hoc s-a remarcat faptul că oamenii cu suflet și inițiativă sunt mult mai valoroși împreună deoarece prin simplitate, prin modestie și abnegație putem schimba și ne putem metamorfoza în sens benefic!

pntcd 3

Timp de trei ore și jumătate problematica și complexitatea ideilor expuse au avut ecouri în rîndul tuturor celor prezenți. Totodată, pe viitor s-a exprimat dorința de a continua aceste întâlniri și în alte orașe din Dobrogea. Sprijinirea reală a tuturor celor ce doresc și slujesc Binelui nu este doar ceva conceptual, ci aceste valori reale ale societății dobrogene trebuiesc cunoscute, apreciate la justa valoare și totodată respectate.

 

Prezența mass mediei a fost un aspect îmbucurător deoarece reprezintă un aspect esențial în propagarea tuturor ideilor valabile,

PNTCD 4

Concluzionând, sunt întru totul de acord cu majoritatea ideilor, proiectelor, dezvăluirilor, confesiunilor prezentate iar în momentul în care împreună am avea aceleași deziderate, nimeni și nimic nu ne-ar putea învinge! Nu putem sta indiferenți și nu putem să asistăm la distrugerea identității , distrugerea ,noastră ca oameni ce au uitat să socializeze deoarece autoritățile ți guvernanții de mai bine de 25 de ani ne dispreșuiesc și ne umilesc! Totodată nu vrem să mai acceptăm copromisuri, nu vrem să mai fim conduși de o clasă politică pusă pe furt, pe delapidare și coruptă până n măduva oaselor!

 

 

Iar aceste lucruri nu se realizează decât prin implicare deoarece grupul , poporul nu hulește nu injură ci doar vrea să se schimbe ceva! Iar acest lucru pornește din fiecare din noi, din suflet cât și din mentalitatea fiecăruia!

pntcd 6

De aceea numai dacă suntem deciși a ne implica corect putem găsi din interiorul nostru un cuvânt de spus,deoarece nu putem aștepta în neștire deoarece vor exista mereu alții ce ne vor conduce mai mult decât îndoielnic…

 

 

 

 

 

Pot aminti și faptul că, pe finalul celor trei ore și jumătate, am oferit tuturor celor prezenți un moment muzical, prezentând o parafrază după celebra Rapsodie a Doua a lui George Enescu.

PNTCD 7

Închei aici cu acea speranță și bucurie declarându-mă un susținător al valorilor morale în mica și marea politică autohtonă ce trebuie să se schimbe și să înceapă să cunoască PROBLEMELE REALE!

 

 

Dumnezeu să ne ajute și să ne protejeze mereu!

Surse foto  Daniel Păun, foto-reporter al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo