Criteriul National

EVENIMENT! Oamenii de știință au identificat genele responsabile cu inteligența umană !

decembrie 28
18:42 2015

 

 Oamenii de știință au identificat două grupuri de gene care sunt legate de inteligența umană, informează ediția electronică a Science Alert.

gene inteligente

Studiul a fost publicat în Nature Neuroscience și se află într-un stadiu incipient, dar autorii cred că analiza lor ar putea avea un impact semnificativ nu doar pentru modul în care înțelegem și trăim bolile cerebrale, dar și pentru modificarea capitalului intelectual în sine.

Cele două grupuri de gene, numite M1 și M3 sunt rețele alcătuite din sute de gene individuale despre care se crede că influențează funcțiile cognitive, inclusiv memoria, atenția, viteza de procesare și raționamentul.

Cercetătorii care au identificat M1 și M3 și admit faptul că aceste grupuri sunt probabil sub controlul altor switch-uri de reglementare, care controlează modul în care funcționează rețelele neuronale. Dacă această ipoteză este corectă și oamenii de știință pot găsi într-adevăr aceste switch-uri, s-ar putea identifica modalitatea de a manipula inteligența noastră genetică și de a stimula toate capacitățile cognitive, relatează Live Science.

„Știam că genetica joacă un rol major în inteligență, dar până în prezent nu se știa care gene sunt relevante”, a declarat neurologul Michael Johnson din cadrul Imperial College din Londra, în Marea Britanie. „Această cercetare evidențiază unele dintre genele implicate în inteligența umană și modul în care interacționează unele cu altele”, a concluzionat cercetătorul.

Cercetătorii au realizat descoperirea prin examinarea creierului unor pacienți care au fost supuși unor tratamente pentru epilepsie. Ei au analizat mii de neuroni din creier și au combinat rezultatele cu două seturi de date: informații genetice de la persoane sănătoase care au efectuat teste de IQ și de la persoanele cu tulburări neurologice și dizabilități intelectuale.După compararea rezultatelor, cercetătorii au descoperit că unele gene care influențează inteligența umană la persoanele sănătoase pot provoca probleme neurologice semnificative în cazul în care suferă mutații.

„Trăsăturile precum inteligența sunt guvernate de grupuri mari de gene care lucrează împreună – ca o echipă de fotbal formată din jucători în poziții diferite. Am folosit analiza de calculator pentru a identifica neuronii din creierul uman care lucrează împreună pentru a influența capacitatea noastră cognitivă de a produce noi amintiri sau de a lua decizii raționale, atunci când se confruntă cu o mulțime de informații complexe. Am constatat că unele dintre aceste gene se suprapun cu cele care provoacă în copilărie epilepsie sau dizabilitate intelectuală”, a spus Johnson.

„În cele din urmă, sperăm că acest tip de analiză va oferi perspective noi în tratamente mai bune pentru boli precum epilepsia și pentru a ameliora sau trata deficiențe cognitive asociate cu aceste boli devastatoare”, a spus Johnson. „Cercetările noastre sugerează că ar putea fi posibil să folosim aceste gene pentru a modifica informații, dar aceasta este doar o posibilitate teoretică în acest moment”, a completat cercetătorul.

Sursa foto : http://www.sciencealert.com/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro