Criteriul National

EVENIMENT! Oamenii de știință au identificat genele responsabile cu inteligența umană !

decembrie 28
18:42 2015

 

 Oamenii de știință au identificat două grupuri de gene care sunt legate de inteligența umană, informează ediția electronică a Science Alert.

gene inteligente

Studiul a fost publicat în Nature Neuroscience și se află într-un stadiu incipient, dar autorii cred că analiza lor ar putea avea un impact semnificativ nu doar pentru modul în care înțelegem și trăim bolile cerebrale, dar și pentru modificarea capitalului intelectual în sine.

Cele două grupuri de gene, numite M1 și M3 sunt rețele alcătuite din sute de gene individuale despre care se crede că influențează funcțiile cognitive, inclusiv memoria, atenția, viteza de procesare și raționamentul.

Cercetătorii care au identificat M1 și M3 și admit faptul că aceste grupuri sunt probabil sub controlul altor switch-uri de reglementare, care controlează modul în care funcționează rețelele neuronale. Dacă această ipoteză este corectă și oamenii de știință pot găsi într-adevăr aceste switch-uri, s-ar putea identifica modalitatea de a manipula inteligența noastră genetică și de a stimula toate capacitățile cognitive, relatează Live Science.

„Știam că genetica joacă un rol major în inteligență, dar până în prezent nu se știa care gene sunt relevante”, a declarat neurologul Michael Johnson din cadrul Imperial College din Londra, în Marea Britanie. „Această cercetare evidențiază unele dintre genele implicate în inteligența umană și modul în care interacționează unele cu altele”, a concluzionat cercetătorul.

Cercetătorii au realizat descoperirea prin examinarea creierului unor pacienți care au fost supuși unor tratamente pentru epilepsie. Ei au analizat mii de neuroni din creier și au combinat rezultatele cu două seturi de date: informații genetice de la persoane sănătoase care au efectuat teste de IQ și de la persoanele cu tulburări neurologice și dizabilități intelectuale.După compararea rezultatelor, cercetătorii au descoperit că unele gene care influențează inteligența umană la persoanele sănătoase pot provoca probleme neurologice semnificative în cazul în care suferă mutații.

„Trăsăturile precum inteligența sunt guvernate de grupuri mari de gene care lucrează împreună – ca o echipă de fotbal formată din jucători în poziții diferite. Am folosit analiza de calculator pentru a identifica neuronii din creierul uman care lucrează împreună pentru a influența capacitatea noastră cognitivă de a produce noi amintiri sau de a lua decizii raționale, atunci când se confruntă cu o mulțime de informații complexe. Am constatat că unele dintre aceste gene se suprapun cu cele care provoacă în copilărie epilepsie sau dizabilitate intelectuală”, a spus Johnson.

„În cele din urmă, sperăm că acest tip de analiză va oferi perspective noi în tratamente mai bune pentru boli precum epilepsia și pentru a ameliora sau trata deficiențe cognitive asociate cu aceste boli devastatoare”, a spus Johnson. „Cercetările noastre sugerează că ar putea fi posibil să folosim aceste gene pentru a modifica informații, dar aceasta este doar o posibilitate teoretică în acest moment”, a completat cercetătorul.

Sursa foto : http://www.sciencealert.com/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo