Criteriul National

EVENIMENT! Procurorii belgieni l-au pus sub acuzare pe Faycal Cheffou dimpreună cu alţi doi complici, inculpaţi pentru terorism !

EVENIMENT! Procurorii belgieni l-au pus sub acuzare pe Faycal Cheffou dimpreună cu alţi doi complici, inculpaţi pentru terorism !
martie 26
14:54 2016

Procurorii belgieni au inculpat astăzi trei bărbaţi pentru activităţi teroriste. Printre aceştia se află şi suspectul care a fugit de pe aeroportul Zaventem identificat drept Faycal Cheffou, cat şi un bărbat aflat în legătură cu Reda Kriket,care plănuia un atac de amploare în Franţa, scrie agenţia Reuters în ediţia sa electronică .

Faycal-Cheffou

Faycal Cheffou ar fi fost identificat după mărturia şoferului de taxi care i-a condus pe terorişti la aeroport. El a fost arestat cu o zi în urma descinderilor făcute de trupele antitero în mai multe cartiere din Bruxelles.

Cu puţin timp, biroul procurorului general a anunţat că Faycal Cheffou a fost pus sub acuzare pentru asociere cu o grupare teroristă şi crime asociate cu terorismul. Nu transmit însă dacă acuzaţiile au legătură cu atentatele de marţi de la Bruxelles.

Presa belgiană îl identifică pe jurnalist ca fiind bărbatul cu pălărie şi haina deschisa la culoare care apare, alături de cei doi kamikaze, pe camerele de supraveghere de la aeroport.

Conform  RTBF, jurnalistul independent este cel de-al treilea atacator de pe aeroportul Zaventem care nu s-a mai detonat. Astfel a fost identificat drept Faycal Cheffou, care a fost surprins de camerele de supraveghere în compania celor doi atacatori kamikaze, Ibrahim El Bakraoui şi Najim Laachraoui.

Procurorii au anunţat că în urma percheziţiilor efectuate în locuinţa acestuia nu au fost găsite arme sau explozibili.

Parchetul federal belgian nu poate confirma cu certitudine dacă Cheffou este suspectul din aeroportul Zaventem. Potrivit unor surse RTBF, sunt aşteptate în continuare analize de ADN prelevate de la Cheffou.

Nouă persoane au fost arestate de joi în Belgia şi alte două în Germania în cazul atentatelor teroriste din Bruxelles de marţi, soldate cu 31 de morţi, dar şi în cazul celor din Paris, în care au murit 130 de persoane.

 

 

Sursa foto : www.mirror.co.uk

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro