Criteriul National

EVENIMENT! Procurorii belgieni l-au pus sub acuzare pe Faycal Cheffou dimpreună cu alţi doi complici, inculpaţi pentru terorism !

EVENIMENT! Procurorii belgieni l-au pus sub acuzare pe Faycal Cheffou dimpreună cu alţi doi complici, inculpaţi pentru terorism !
martie 26
14:54 2016

Procurorii belgieni au inculpat astăzi trei bărbaţi pentru activităţi teroriste. Printre aceştia se află şi suspectul care a fugit de pe aeroportul Zaventem identificat drept Faycal Cheffou, cat şi un bărbat aflat în legătură cu Reda Kriket,care plănuia un atac de amploare în Franţa, scrie agenţia Reuters în ediţia sa electronică .

Faycal-Cheffou

Faycal Cheffou ar fi fost identificat după mărturia şoferului de taxi care i-a condus pe terorişti la aeroport. El a fost arestat cu o zi în urma descinderilor făcute de trupele antitero în mai multe cartiere din Bruxelles.

Cu puţin timp, biroul procurorului general a anunţat că Faycal Cheffou a fost pus sub acuzare pentru asociere cu o grupare teroristă şi crime asociate cu terorismul. Nu transmit însă dacă acuzaţiile au legătură cu atentatele de marţi de la Bruxelles.

Presa belgiană îl identifică pe jurnalist ca fiind bărbatul cu pălărie şi haina deschisa la culoare care apare, alături de cei doi kamikaze, pe camerele de supraveghere de la aeroport.

Conform  RTBF, jurnalistul independent este cel de-al treilea atacator de pe aeroportul Zaventem care nu s-a mai detonat. Astfel a fost identificat drept Faycal Cheffou, care a fost surprins de camerele de supraveghere în compania celor doi atacatori kamikaze, Ibrahim El Bakraoui şi Najim Laachraoui.

Procurorii au anunţat că în urma percheziţiilor efectuate în locuinţa acestuia nu au fost găsite arme sau explozibili.

Parchetul federal belgian nu poate confirma cu certitudine dacă Cheffou este suspectul din aeroportul Zaventem. Potrivit unor surse RTBF, sunt aşteptate în continuare analize de ADN prelevate de la Cheffou.

Nouă persoane au fost arestate de joi în Belgia şi alte două în Germania în cazul atentatelor teroriste din Bruxelles de marţi, soldate cu 31 de morţi, dar şi în cazul celor din Paris, în care au murit 130 de persoane.

 

 

Sursa foto : www.mirror.co.uk

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo