Criteriul National

EVENIMENT! Simona Halep pentru prima dată a pătruns în semifinalele U.S Open!

septembrie 10
10:59 2015

 

 Simona Halep a obţinut un succes colosal cu Victoria Azarenka (Belarus, 20 WTA). După două ore şi 40 de minute de joc, dar şi o întrerupere de 75 de minute, ocupanta locului 2 WTA a trecut de o adversară pe care nu o învinsese niciodată.

Halep

Simona Halep a jucat cel mai bun meci de al ei la US Open 2015 şi a fost răsplătită cu o victorie uriaşă care o duce, în premieră, în semifinalele US Open.

După prestaţia nesigură şi plină de greşeli cu Sabine Lisicki (Germania, 24 WTA), o versiune mult îmbunătăţită a Simonei a ieşit pe teren în faţa Victoriei Azarenka. Chiar dacă şi-a pierdut serviciul în chiar primul game, Halep a jucat aproape perfect, s-a distanţat la 4-1 şi a luat setul cu 6-3 în 42 de minute. Spre lauda ei, Azarenka n-a dezarmat şi a reuşit să-şi ridice nivelul jocului în actul secund în care a pornit ca din tun. Dubla campioană de la Wimbledon a condus cu 3-0 şi 5-2 înainte de a lua setul cu 6-4. Decisivul a început la fel de bine pentru Azarenka. Aceasta a condus cu 2-0, dar Halep s-a trezit la timp şi nu i-a permis adversarei să se distanţeze într-un moment crucial. La 2-1, a urmat o pauză lungă din cauza ploii, iar când cele două jucătoare au revenit pe teren, Azarenka îşi schimbase echipamentul într-unul roz.

Din păcate pentru ea, situaţia ei n-a fost de aceeaşi culoare, iar treptat, Simona a pus stăpânire pe joc. Românca a realizat break-ul decisiv la 3-3, apoi şi-a păstrat serviciul în game-ul următor, deşi era condusă, la un moment dat, cu 0-30. S-a terminat 6-4 în decisiv după două ore şi 40 de minute de joc. Halep o va întâlni pe Flavia Penneta (Italia, 26 WTA) în semifinale. Italianca a dat lovitura în sferturi, provocând o mare surpriză.
După un meci fabulos, de două ore şi 26 de minute, Penneta a trecut de Petra Kvitova (Cehia, 4 WTA), furnizând o mare surpriză. Italianca de 33 de ani a pierdut primul set cu 4-6, însă le-a luat pe următoarele două cu 6-4, 6-2. Astfel, Pennetta şi-a egalat cea mai bună performanţă de la US Open, accederea în semifinale, fază pe care o atinsese şi în 2013. Ea n-are niciun turneu de Grand Slam în CV, în timp ce Kvitova a cucerit de două ori Wimbledon (2011 şi 2014).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo