Criteriul National

EVENIMENT! Simona Halep pentru prima dată a pătruns în semifinalele U.S Open!

septembrie 10
10:59 2015

 

 Simona Halep a obţinut un succes colosal cu Victoria Azarenka (Belarus, 20 WTA). După două ore şi 40 de minute de joc, dar şi o întrerupere de 75 de minute, ocupanta locului 2 WTA a trecut de o adversară pe care nu o învinsese niciodată.

Halep

Simona Halep a jucat cel mai bun meci de al ei la US Open 2015 şi a fost răsplătită cu o victorie uriaşă care o duce, în premieră, în semifinalele US Open.

După prestaţia nesigură şi plină de greşeli cu Sabine Lisicki (Germania, 24 WTA), o versiune mult îmbunătăţită a Simonei a ieşit pe teren în faţa Victoriei Azarenka. Chiar dacă şi-a pierdut serviciul în chiar primul game, Halep a jucat aproape perfect, s-a distanţat la 4-1 şi a luat setul cu 6-3 în 42 de minute. Spre lauda ei, Azarenka n-a dezarmat şi a reuşit să-şi ridice nivelul jocului în actul secund în care a pornit ca din tun. Dubla campioană de la Wimbledon a condus cu 3-0 şi 5-2 înainte de a lua setul cu 6-4. Decisivul a început la fel de bine pentru Azarenka. Aceasta a condus cu 2-0, dar Halep s-a trezit la timp şi nu i-a permis adversarei să se distanţeze într-un moment crucial. La 2-1, a urmat o pauză lungă din cauza ploii, iar când cele două jucătoare au revenit pe teren, Azarenka îşi schimbase echipamentul într-unul roz.

Din păcate pentru ea, situaţia ei n-a fost de aceeaşi culoare, iar treptat, Simona a pus stăpânire pe joc. Românca a realizat break-ul decisiv la 3-3, apoi şi-a păstrat serviciul în game-ul următor, deşi era condusă, la un moment dat, cu 0-30. S-a terminat 6-4 în decisiv după două ore şi 40 de minute de joc. Halep o va întâlni pe Flavia Penneta (Italia, 26 WTA) în semifinale. Italianca a dat lovitura în sferturi, provocând o mare surpriză.
După un meci fabulos, de două ore şi 26 de minute, Penneta a trecut de Petra Kvitova (Cehia, 4 WTA), furnizând o mare surpriză. Italianca de 33 de ani a pierdut primul set cu 4-6, însă le-a luat pe următoarele două cu 6-4, 6-2. Astfel, Pennetta şi-a egalat cea mai bună performanţă de la US Open, accederea în semifinale, fază pe care o atinsese şi în 2013. Ea n-are niciun turneu de Grand Slam în CV, în timp ce Kvitova a cucerit de două ori Wimbledon (2011 şi 2014).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro