Criteriul National

EVENIMENT! U.E a publicat lista cu paradisurile fiscale ale evazionistilor!

iunie 18
09:35 2015

Publicarea de catre U.E a unei „liste negre” cu paradisuri fiscale care cuprinde tari de pe cinci continente a fost data publicitatii!

Criteriul 1111

 

 

Criteriul 11

 

 

„Speram ca toate aceste jurisdictii vor adopta in curand standardele internationale, mai ales in ceea ce priveste schimbul de informatii, pentru a lupta impotriva evaziunii fiscale. Intr-adevar, unele dintre ele au inceput sa faca acest lucru”, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Comisiei Europene.
Iata lista completa cu paradisuri fiscale:

  • Europa: Andorra, Liechtenstein, Guernsey si Monaco;
  • Africa: Liberia, Mauritius si Seychelles;
  • Asia: Brunei, Hong-Kong si Maldive;
  • Oceania: Insulele Cooks, Nauru, Niue, Insulele Marshall si Vanuatu;
  • Americile: Anguilla, Antigua si Barbuda, Bahamas, Barbados, Belize, Bermuda, Insulele Virgine Britanice, Insulele Cayman, Grenada, Montserrat, Panama, Sfantul Vicentiu si Grenadinele, Sfantul Cristofor si Nevis, Insulele Turks si Caicos, Insulele Virgine Americane.

O tara a intrat in acest „clasament” daca a fost pe lista neagra a cel putin 10 state membre UE.

Observatii suplimentare

Dintre cele 30 de tari, doar oficialii Insulelor Cayman s-au simtit lezati de titlul de „paradis fiscal”.

Ministrul pentru Servicii Financiare, Wayne Panton, a explicat ca tarile care au pus Insulele Cayman pe lista neagra nu au acorduri bilaterale in ceea ce priveste comertul, asa ca nu au de unde sa stie progresul inregistrat in ceea ce priveste schimbul de informatii, informeaza CNS Business.

De asemenea, Elvetia a facut cativa pasi importanti pentru transparentizarea serviciilor bancare, care se pare ca au multumit multe state UE, avand in vedere ca nu apare pe lista neagra, chiar daca pana de curand era vazuta ca un paradis fiscal.

In martie 2015, cei din Tara Cantoanelor cat si reprezentantii UE au ajuns la un acord crucial in acest sens.

Acesta presupune furnizarea de informatii privind conturile detinute de rezidentii statelor membre UE in Elvetia incepand cu anul 2018, ca masura menita sa sustina combaterea evaziunii fiscale. Fiecare tara din Uniunea Europeana va primi anual numele, adresele, numerele de identificare si datele de nastere ale rezidentilor sai care detin conturi in statul din centrul Europei.

De asemenea, autoritatile elvetiene vor prezenta fiecarui stat UE informatii financiare extinse despre conturile respectivelor persoane.

Astfel, rezidentii UE nu vor mai putea sa-si ascunda veniturile nedeclarate in conturi bancare in Elvetia, pentru a putea evita plata taxelor

Sursa foto : www.licitatie-porumbei.ro, https://cnsbusiness.com/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo