Criteriul National

EVENIMENT! U.E a publicat lista cu paradisurile fiscale ale evazionistilor!

iunie 18
09:35 2015

Publicarea de catre U.E a unei „liste negre” cu paradisuri fiscale care cuprinde tari de pe cinci continente a fost data publicitatii!

Criteriul 1111

 

 

Criteriul 11

 

 

„Speram ca toate aceste jurisdictii vor adopta in curand standardele internationale, mai ales in ceea ce priveste schimbul de informatii, pentru a lupta impotriva evaziunii fiscale. Intr-adevar, unele dintre ele au inceput sa faca acest lucru”, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Comisiei Europene.
Iata lista completa cu paradisuri fiscale:

  • Europa: Andorra, Liechtenstein, Guernsey si Monaco;
  • Africa: Liberia, Mauritius si Seychelles;
  • Asia: Brunei, Hong-Kong si Maldive;
  • Oceania: Insulele Cooks, Nauru, Niue, Insulele Marshall si Vanuatu;
  • Americile: Anguilla, Antigua si Barbuda, Bahamas, Barbados, Belize, Bermuda, Insulele Virgine Britanice, Insulele Cayman, Grenada, Montserrat, Panama, Sfantul Vicentiu si Grenadinele, Sfantul Cristofor si Nevis, Insulele Turks si Caicos, Insulele Virgine Americane.

O tara a intrat in acest „clasament” daca a fost pe lista neagra a cel putin 10 state membre UE.

Observatii suplimentare

Dintre cele 30 de tari, doar oficialii Insulelor Cayman s-au simtit lezati de titlul de „paradis fiscal”.

Ministrul pentru Servicii Financiare, Wayne Panton, a explicat ca tarile care au pus Insulele Cayman pe lista neagra nu au acorduri bilaterale in ceea ce priveste comertul, asa ca nu au de unde sa stie progresul inregistrat in ceea ce priveste schimbul de informatii, informeaza CNS Business.

De asemenea, Elvetia a facut cativa pasi importanti pentru transparentizarea serviciilor bancare, care se pare ca au multumit multe state UE, avand in vedere ca nu apare pe lista neagra, chiar daca pana de curand era vazuta ca un paradis fiscal.

In martie 2015, cei din Tara Cantoanelor cat si reprezentantii UE au ajuns la un acord crucial in acest sens.

Acesta presupune furnizarea de informatii privind conturile detinute de rezidentii statelor membre UE in Elvetia incepand cu anul 2018, ca masura menita sa sustina combaterea evaziunii fiscale. Fiecare tara din Uniunea Europeana va primi anual numele, adresele, numerele de identificare si datele de nastere ale rezidentilor sai care detin conturi in statul din centrul Europei.

De asemenea, autoritatile elvetiene vor prezenta fiecarui stat UE informatii financiare extinse despre conturile respectivelor persoane.

Astfel, rezidentii UE nu vor mai putea sa-si ascunda veniturile nedeclarate in conturi bancare in Elvetia, pentru a putea evita plata taxelor

Sursa foto : www.licitatie-porumbei.ro, https://cnsbusiness.com/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo