Criteriul National

EVENIMENT! Ziua Romei a fost sărbătorită cu fast în „Cetatea Eternă!”

EVENIMENT! Ziua Romei a fost sărbătorită cu fast în „Cetatea Eternă!”
aprilie 25
19:59 2016

untitled

Azi  25 aprilie s-a sarbatorit  Ziua Romei !

 

Puțini știu că azi în Italia se sărbătoresc 2763 de ani de la înființarea Romei. Însă trebuie să recunoaștem faptul că Roma a fost capitala Imperiului Roman, care s-a stins în anul 550 după Hristos. Adică acum 1500 de ani, moment în care a început declinul Europei. Timp de mai bine de 15 secole, europenii s-au războit continuu pe motive diverse, etnice,religioase care au culminat în 1918 și 1939 prin cele Două Războaie Mondiale.

După cum am dorit să evidențiez, strămoșul Uniunii Europene este Imperiul Roman, ce a rămas emblematic în istoria noastră europeană și care ar trebui sa se reamintească tuturor europenilor că azi ar trebui să fi celebrată Ziua Romei.

Aceasta sărbătoare este foarte importantă deoarece în anul 753 înainte de Hristos, orașul Roma a fost înființat de cei doi frați Romulus și Remus.Legenda păstrată atâtea generații ne spune că au fost crescuți de o lupoaică.

Acest subiect poate fi în prezent unul în jurul căruia cetățenii fostului Imperiu ar trebui să se coalizeze și să sărbătorească punctul de plecare al Uniunii Europene văzută ca o orelungire a acestei entități în actualitate.

,jhgkj.

În fiecare an sărbătoare capătă dimensiuni din ce în mai mari, deoarece numai astăzi au sosit la Roma turiști din toate colțurile lumii ca să admire parada anuală condusă de catre “DEA ROMA”- o figura mitologică a cetății și a cărei statuie se afla la Capitoliu.

Parada a trecut prin fața faimosului Colosseum, cât și a ruinelor Pantheonului. Totodată, participanții au defilat și s-au oprit lângă ruinele  uriașului Stadion Circus Maximus, unde au avut loc primele jocuri sportive din Antichitate,locul de care se leagă și sângeroasele lupte de gladiatori sau chiar persecuțiile și execuțiile împotriva creștinilor din primele secole după Hristos.

 

Parada este organizată anual de cei mai destoinici cetățeni ai Romei, care se deghizează în costume de gladiatori, legionari romani și vestale. În acest an ca și în anii precedenți, oficialitățile italiene au autorizat aceste serbări și au permis sa defileze urmașii latinilor pe străzile Romei, sub privirile și ploaia de blițuri ale fotografilor.Se poate remarca faptul că cei care au purtat aceste costume  au o anumită venerație și neasemuită mândrie față de trecutul glorios ce mereu inspiră diferite stări de spirit tuturor, deoarece este binecunoscută influența și forța Imperiului Roman.

În acest sens, încă se mai păstrează tradiția, chiar dacă nu putem spune că mai există școli de gladiatori în care tinerii pot învăța să mânuiască armele specifice acelor vremuri. Totuși,  cetățenii orașului Roma sunt bucuroși că mii de oameni vin chiar de la mii de kilometri distanță pentru a vedea minunata ceremonie.

th Milioane de turişti sosesc în fiecare an din toată lumea pentru a vedea Colosseum, Fori Imperiali, Coloana lui Traian, Obeliscul Cleopatrei, temple păgâne transformate în primele biserici creştine. Sunt monumente impunătoare care sfidează timpurile, spre gloria Romei!

Pentru mulţi dintre turiştii veniţi special de departe, 21 aprilie 2014 va rămâne cea mai importantă călătorie din viaţa lor! Vor arăta prietenilor sau nepoţilor zeci de fotografii de la Romaia – aşa cum e numită sărbătoarea de către locuitorii oraşului!

 

Sursa foto : www.viv-it.org

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnilor Daniel Hintergraber și Daniel Mihai pentru redactarea acestui material !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo