Criteriul National

EVENIMENT!FESTIVALUL ANTIC PELENDAVA reflectat de un cititor!

octombrie 12
19:07 2015

 

 

Sub sloganul-„NOI VĂ INFORMĂM”, redacția ziarului Criteriul Național dorește să vă informeze pe Dumneavoastră deoarece mulți nu știu, nu au aflat însă istoria zace în pământul acestei țări …datorită unora ca strămoșii noștrii ce ne fac cinste tocmai nouă!

 2015-afis-webSfârșitul de săptămână care pe unii i-a ținut în casă datorita răcirii vremi în această perioadă a fost sărbătorită la CRAIOVA de către asociația culturală TOMIS (asociație de reconstrucție și interpretare istorică) printr-un spectacol la FESTIVALUL ANTIC PELENDAVA.

Festivalul s-a aflat la cea de a treia ediție anul acesta. La acest festival au participat și trei asociații de reconstrucție și interpretare istorică. Acestea fiind LUPII DE FIER din ALBA, GETO-DACII din MOLDOVA si proaspăta asociația CONSTANȚEANĂ Asociația culturală TOMIS.

Vremea nefavorabila dar și lipsa informări la nivel local a făcut ca totul să se desfășoare ca în “timp de război”. Cu străzi și piețe pustii și vreme nefavorabilă.  Singuri care s-au răzbunat unii pe alții (cum spuneam mai sus) au fost ROMANII din LEGIUNEA XI CLAUDIA cu DACII si GETO-DACII din MOLDOVA.

Reporteri, ziariști dar și puținii spectatori care au fost de față s-au întrebat UNDE SUNT OLTENII? Cum e posibil ca MOLDOVENII, ARDELENII și DOBROGENII să de-a piept cu IMPERIALISTI tocmai la CRAIOVA? O fi fost o negociere între căpetenii “cu ușile închise” cum e mai nou acum. Chiar nu știm ce s-a întâmplat în final. Cert e ca lupte s-au dat pe “viață și pe moarte”.

1

 Mai multe relatări de la fața locului aici http://www.radiocraiova.ro/foto-festivalul-antic-pelendava/ și  https://www.youtube.com/watch?v=6DKrZG55_M4

Speram că la anul OLTENII să nu mai stea pe lângă butoaiele de ZAIBAR (să deguste vinul cel mai bun cu care se vor prezenta în curând la BAILEȘTI) să ia o gură de PRAZ și să-și facă măcar curaj,  să participe ca simplu spectator. Să facă atmosferă la festival prin care se pot identifica cultural(nu ca la un meci de fotbal ce de obicei). Vorba aceea din popor „CURAJ GĂINĂ CĂ MÂINE TE TAI”.

2

Mai nou ar trebui să pună piciorul în prag la autorități și să nu ne mai distrugă siturile arheologice ca cel de la MĂLĂIEȘTI prin birocrație. Detaliile le gasiti aici, iar orice comentariu este binevenit!

 

Pe final vă urez o zi bună de la DOMNUL , pentru toți  cititorii acestui ziar!

Mihai Antoneag

 

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește pe această cale pentru excelentul material!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo