Criteriul National

EVENIMENT!FESTIVALUL ANTIC PELENDAVA reflectat de un cititor!

octombrie 12
19:07 2015

 

 

Sub sloganul-„NOI VĂ INFORMĂM”, redacția ziarului Criteriul Național dorește să vă informeze pe Dumneavoastră deoarece mulți nu știu, nu au aflat însă istoria zace în pământul acestei țări …datorită unora ca strămoșii noștrii ce ne fac cinste tocmai nouă!

 2015-afis-webSfârșitul de săptămână care pe unii i-a ținut în casă datorita răcirii vremi în această perioadă a fost sărbătorită la CRAIOVA de către asociația culturală TOMIS (asociație de reconstrucție și interpretare istorică) printr-un spectacol la FESTIVALUL ANTIC PELENDAVA.

Festivalul s-a aflat la cea de a treia ediție anul acesta. La acest festival au participat și trei asociații de reconstrucție și interpretare istorică. Acestea fiind LUPII DE FIER din ALBA, GETO-DACII din MOLDOVA si proaspăta asociația CONSTANȚEANĂ Asociația culturală TOMIS.

Vremea nefavorabila dar și lipsa informări la nivel local a făcut ca totul să se desfășoare ca în “timp de război”. Cu străzi și piețe pustii și vreme nefavorabilă.  Singuri care s-au răzbunat unii pe alții (cum spuneam mai sus) au fost ROMANII din LEGIUNEA XI CLAUDIA cu DACII si GETO-DACII din MOLDOVA.

Reporteri, ziariști dar și puținii spectatori care au fost de față s-au întrebat UNDE SUNT OLTENII? Cum e posibil ca MOLDOVENII, ARDELENII și DOBROGENII să de-a piept cu IMPERIALISTI tocmai la CRAIOVA? O fi fost o negociere între căpetenii “cu ușile închise” cum e mai nou acum. Chiar nu știm ce s-a întâmplat în final. Cert e ca lupte s-au dat pe “viață și pe moarte”.

1

 Mai multe relatări de la fața locului aici http://www.radiocraiova.ro/foto-festivalul-antic-pelendava/ și  https://www.youtube.com/watch?v=6DKrZG55_M4

Speram că la anul OLTENII să nu mai stea pe lângă butoaiele de ZAIBAR (să deguste vinul cel mai bun cu care se vor prezenta în curând la BAILEȘTI) să ia o gură de PRAZ și să-și facă măcar curaj,  să participe ca simplu spectator. Să facă atmosferă la festival prin care se pot identifica cultural(nu ca la un meci de fotbal ce de obicei). Vorba aceea din popor „CURAJ GĂINĂ CĂ MÂINE TE TAI”.

2

Mai nou ar trebui să pună piciorul în prag la autorități și să nu ne mai distrugă siturile arheologice ca cel de la MĂLĂIEȘTI prin birocrație. Detaliile le gasiti aici, iar orice comentariu este binevenit!

 

Pe final vă urez o zi bună de la DOMNUL , pentru toți  cititorii acestui ziar!

Mihai Antoneag

 

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește pe această cale pentru excelentul material!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo