Criteriul National

EVENIMENT!Franţa a câştigat Cupa Davis pentru a zecea oară în istorie

EVENIMENT!Franţa a câştigat Cupa Davis pentru a zecea oară în istorie
noiembrie 27
10:42 2017

Franţa a câştigat Cupa Davis pentru a zecea oară în istorie, după ce s-a impus duminică în finala împotriva Belgiei , victoria decisivă fiind obţinută de către Lucas Pouille în faţa lui Steve Darcis.Franța s-a impus cu scorul de 3-2 în fața Belgiei, victoria obținută ieri de Gasquet și Herbert în dauna perechii Bemelmans/De Loore dovedindu-se decisivă. Victoriile obținute de David Goffin nu au fost suficiente pentru belgieni.

davis_0

În incinta arenei „Pierre Mauroy” din Lille, pe suprafaţă hard, francezul Lucas Pouille (locul 18 ATP, 23 de ani) a câştigat rapid meciul cu belgianul Steve Darcis (77 ATP, 33 de ani), scor 6-3, 6-1, 6-0,relatează site-ul ATP World Tour.

„Cuvintele sunt de prisos. Uitaţi-vă doar la atmosferă şi la emoţia din tribune … Sunt atât de mândru de echipa mea. Ne-am dorit cu adevărat acest trofeu şi în sfârşit l-am obţinut după 16 ani. Sunt foarte fericit. Am extrem de multe emoţii. Mă bucur că am jucat în faţa acestui public, a familiei mele şi a prietenilor mei, mă simt dintr-o altă lume”, a spus Pouille, la finalul partidei la care au asistat aproximativ 27.000 de spectatori.

Sportivul francez a câştigat 79% dintre punctele jucate cu serviciul, fără a-i oferi adversarului vreo şansă de break. De cealaltă parte, belgianul a cedat serviciul de şapte ori. Înaintea partidei, Darcis avea un bilanţ perfect în confruntările decisive în Cupa Davis: cinci succese din tot atâtea participări.

Desfășurarea finalei

Lucas Pouille încheie un sezon foarte bun, cu o clasare în top 20 ATP pentru al doilea an consecutiv. Francezul este singurul jucător din clasamentul mondial care a câştigat în 2017 titluri pe toate cele trei suprafeţe (Viena-hard, Budapesta-zgură, Stuttgart-iarbă).

Tot duminică, belgianul David Goffin (locul 7 ATP, 27 de ani) egalase situaţia la general după victoria în faţa francezului Jo-Wilfried Tsonga (15 ATP, 32 de ani), scor 7-6(5), 6-3, 6-2.

Vineri, David Goffin l-a învins pe Lucas Pouille, scor 7-5, 6-3, 6-1, apoi Jo-Wilfried Tsonga s-a impus în faţa lui Steve Darcis, scor 6-3, 6-2, 6-1. Sâmbătă, dublul francez Richard Gasquet/Pierre-Hugues Herbert a trecut de perechea belgiană Ruben Bemelmans/Joris De Loore, scor 6-1, 3-6, 7-6 (2), 6-4.

Este primul titlu al Franţei în Cupa Davis după 2001, când a învins Australia. Anterior, francezii au pierdut de trei ori în ultimul act al competiţiei, în 2002, 2010 şi 2014. Yannick Noah, ultimul francez care a câştigat un titlu de Mare Şlem, a sărbătorit cea de-a treia „Salatieră de Argint” din postura de căpitan nejucător, după victoriile din 1991 şi 1996.

Belgia a mai ajuns de două ori în ultimul act al competiţiei, în 1904 şi 2015, dar a fost învinsă de fiecare dată. În 2016, Argentina a cucerit trofeul Cupei Davis, după ce a învins Croaţia cu scorul general de 3-2.

Sursa foto : www.rfi.ro

Redacția platformei media Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo