Criteriul National

EVENIMENT!Istoria unui regim totalitar reflectată şi evocată prin lansarea cărţii „Ceauşescu ultimul stalinist ” !

EVENIMENT!Istoria unui regim totalitar reflectată şi evocată prin lansarea cărţii „Ceauşescu ultimul stalinist ” !
martie 11
00:22 2016

 lansare 2

Am luat parte joi, 10 Martie 2016, de la orele 18.00 la lansarea cărţii  „Ceauşescu ultimul stanilist. Experimentul colonial sovieto-comunist, ilegitim şi criminal, din România” scrisă de domnii Alexandru Mihalcea şi Marian Moise. Evenimentul  a avut loc la Curtea Brâncovenească situată pe strada Vasile Lupu, nr. 43-45, Constanţa.Cartea publicată la editura Ex Ponto a fost inclusă în colecţia „Dosarele secrete ale dictaturii“.

 

 

Moderatorul întâlnirii a fost domnul Prof. Univ. Dr. Valentin Ciorbea, un istoric reputat ce a avut acest impresionant cuvânt introductiv, în care a evidenţiat munca autorilor cât şi anumite aspecte, fapte şi întâmplări dintre dictatorii regimului opresiv şi de tristă amintire- I.V.Stalin şi N.Ceauşescu dimpreună cu multitudinea de asemănări, de paralele ideologice şi caracteriale ale celor doi dictatori.

De asemenea,domnia sa a salutat apariţia acestui volum ce întregeşte o literatură vastă a unui regim în care libertatea şi dreptul la opinie reprezentau un lux şi o decadenţă, aşa cum au mărturisit şi autorii acestui volum, domnul Marian Moise cît mai ales Alexandru Mihalcea, cel care a făcut şi a experimentat şi de ani de închisoare din cauza terorii şi a vederilor sale din punct de vedere politic cât şi îndeosebi din simţământul şi mărturisirea dreptei credinţe.

Cazul savantului de la Palatul Brukenthal Claudiu Ionescu explicat de domnul istoric Prof. Univ.Dr.Valentin Ciorbea

De asemenea, domnul Alexandru Mihalcea a demonstrat, având o perfectă erudiţie şi deplină cunoaştere a fenomenului faptul că „Geniul Carpaţilor „- Ceauşescu a fost de fapt controlat şi manipulat de către „Cabinetul 2″- Elena Ceauşescu, ce era de cele mai multe ori pasionată de un prost gust şi bădărănie în relaţiile directe, atât oficiale cât şi neoficiale.Dacă adăugăm la toate acestea pasiunea sa exagerată de a colecţiona nenumărate perechi de papuci, relaţiile şi aventurile sale extra-conjugale sau mania de a strânge, conform unor surse demne de încredere aproximativ 71 de saci plini de bijuterii, putem avea o imagine destul de clară asupra lăcomiei şi setei de putere şi glorie a detestatului cuplu dictatorial comunist.

lansare-de-carte

Un alt aspect esenţial a fost acela în care Ceauşescu a fost caracterizat pe bună dreptate ca fiind cu dublă gândire şi personalitate. Dualismul şi machiavelismul său erau atributele forte ale sistemului deoarece, prima faţetă  viza o imagine idilică, mai apropiată de noţiunea de export, de diplomaţie externă şi cealaltă fiind una tenebroasă, demonică, prin nenumăratele privaţiuni impuse poporului român, prin nenumăratele umilinţe reflectate în calitatea vieţii.

 

Cartea se bazează pe o bibliografie vastă şi prezintă cronologic anii, întâmplările şi redă cu acea acrivie atmosfera plină de teroare,de multiple suferinţe şi totodată ce îl caracterizează pe tiranul Ceauşescu, cu falsele sale preocupări faţă de omul de rând cât şi exacerbarea cultului personalităţii, torturile şi asasinatele comandate duşmanilor personali ( fapte dovedite din punct de vedere istoric) putem stârni interesul celor care pot lectura acest volum, de o inestimabilă valoare din punct de vedere al informaţiilor prezentate.

Mai mult decât atât, domnul Marian Moise a prezentat succint importanţa acestui volum, punctând paralelismul şi tradiţia nefastă a comunismului venită pe filiera Lenin-Stalin şi adoptată şi continuată de odioşii Ceauşeşti.

Domnia sa a admis faptul că regimul comunist din România a fost un regim de tip totalitar şi în consecinţă a avut toate trăsăturile acestui tip de organizare politică şi socială: antidemocratic, anticapitalist, antimodern, bazat pe teroare, antiegalitarist şi agresiv, promovând cultul conducătorului.  În România regimul comunist a fost o copie fidelă a tipului de stat şi societate din Uniunea Sovietică,de fapt, regimul comunist a realizat o sovietizare a întregii societăţi .

Aşa cum reiese din cele peste 300 de pagini,în toata perioada sa de existenţă regimul comunist din România a fost subordonat Uniunii Sovietice. O caracteristică a fost şi guvernarea prin teroare, instituţiile de represiune au fost create dupa modelul celor sovietice: Securitatea (poliţia politică), Miliţia (forţă de impunere şi aparare a ordinii publice), Justiţia (judecătorii şi procurorii) şi Armata, neuitând de lagărele de muncă.

Revenirea la linia dură de control în numele adevăratei ideologii comuniste, stalinismul din anul 1971 a fost direcţia impusă de Ceauşescu.De aceea se explică interdicţia operelor de cultură din Occident,cât şi cenzura ce era efectuată de către Comitetul de Stat pentru Cultură, deoarece tot Ceauşescu a inventat funcţia de Preşedinte al Statului.

Nicolae-Ceausescu3

Lansarea propriu zisă a avut şi două momente de evocări şi aduceri aminte din partea unor domni aflaţi în public, a altor martiri şi deţinuţi ce au îndurat cu demnitate şi stoicism regimul comunist.

Sesiunea de autografe cât şi noianul de impresii au încheiat acest eveniment ce a avut darul de a mă cutremura ş de a mă familiariza cu unele din experienţele, faptele, întâmplările evocate de către aceşti adevăraţi supravieţuitori, martori ce pot fi consideraţi pe bună dreptate apărători, luptători, mărturisitori ai patriei cât şi a credinţei ortodoxe ce o slujesc atât în cuvânt cât şi fapte.

 

Sursa foto www.criteriul.ro ,www.istorie-pe-scurt.ro

Sursa video : www.criteriul.ro

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte atât organizatorilor acestui eveniment de înaltă cultură şi erudiţie petrecut în splendida locaţie la Curtea Brâncovenească cât şi domnului redactor şef al acestui ziar- prof. dr. Daniel Mihai, ce a participat şi a redactat acest material!

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo