Criteriul National

Every Can Counts: Peste 38.000 de doze au fost colectate în staţiunea Mamaia

 Breaking News
Every Can Counts:  Peste 38.000 de doze au fost colectate în staţiunea Mamaia
august 12
10:15 2016

În perioada iulie-august, turiştii aflaţi pe litoralul românesc au avut posibilitatea de recicla dozele din aluminiu şi de a contribui la menţinerea curăţeniei în locurile de vacanţă. Peste 38.000 de doze din aluminiu au fost colectate pe litoral în cadrul campaniei „ExtravaCANza  – Şi mama reciclează!”, derulată de Asociaţia Alucro – Every Can Counts.

2

„ExtravaCANza – Şi mama reciclează!” face parte dintr-o amplă campanie dedicată colectării selective a dozelor din aluminiu. Timp de trei weekend-uri (22-24 iulie, 29-31 iulie, 5-7 august),  turiştii au luat parte la acţiuni de colectare a dozelor din aluminiu. Plaja Cleopatra din staţiunea Mamaia s-a transformat în această perioadă într-un adevărat centru de colectare, unde cu ajutorul aparatului inteligent TBRM (Take Back Revening Machine), pentru fiecare cinci doze goale reciclate,  turiştii au fost recompensaţi cu o doză plină.

Cu această ocazie, peste 38.000 de doze din aluminiu, echivalentul a 540 kg, au fost colectate şi trimise către reciclare, pentru ca în 60 de zile să se poată întoarce înapoi în rafturile magazinelor. Campania de colectare de pe litoral a fost completată de o serie de activităţi distractive, precum concursuri de fotbal, volei, dans, cât şi  sesiuni de painting pentru copii, care i-au făcut pe turişti să se bucure de o ExtravaCANză.

„Ne propunem să facem din reciclarea dozelor de aluminiu o activitate accesibilă tuturor, disponibilă în orice loc – în vacanţă, la birou, în cadrul evenimentelor sau la şcoală – şi plină de sens pentru noi toţi. Sperăm ca turiştii care au intrat în contact cu noi prin campania ExtravaCANza – Şi mama reciclează să colecteze în continuare dozele din aluminiu şi să contrbuie nu doar la păstrarea unui litoral curat, ci a unui mediu înconjurător sănătos şi primitor.” Declară Adina Magsi, Director General Asociaţia Alucro – Every Can Counts.

Detalii despre cum vă puteţi implica în alte campanii dedicate colectării dozelor din aluminiu găsiţi pe site-ul Every Can Counts Romania  www.everycancounts.ro şi www.facebook.com/everycancounts.ro.

Parteneri: Bergenbier, Can Pack Recycling, Alconor, Party Ballony

Parteneri media: StiriONG, eco&csr news, Romania Pozitiva, Constanteanul, Gratuitor, Mesager de Constanta, InfoPress Tv, Criteriul National, Impartial

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo