Criteriul National

Evidentul invizibil…

Evidentul invizibil…
noiembrie 11
15:10 2018

7
Milioane,milioane…

Cine mai are timp sa vada si sa inteleaga semnificatia unor cuvinte de baza folosite de oamenii obisnuiti, indeosebi cei care traiesc in mediul rural sau la periferia oraselor ! Ma refer la cuvantul milion, milioane cu referire la bani, mai precis la moneda noastra, LEUL.
Au trecut mai mult de 13 ani de la denominarea leului si foarte multi semeni socotesc tot cu milioane !
De ce ?
Pentru ei MILIONUL de lei este dadator de speranta, mai mult , le da confortul intim ca sunt in randul lumii, ca nu-s chiar asa de saraci …
Sociologii, politicienii si formatorii de opinie , „educatorii maselor „, ar trebui sa inteleaga adevaratul mesaj al acestei reticente la NOUL care se impune prin legi si ordonante.Nu pot, nu vor sau n-au voie sa lamureasca mentinerea cu voiosie in limbaj a situatiei dinaintea denominarii leului, este fara importanta.
Doresc numai sa dau o explicatie simpla faptelor.
„Dragostea” pentru „Milion” demonstreaza ca populatia tarii nu a fost si nu este pregatita pentru schimbarile radicale care s-au intamplat in societatea romaneasca, nu a aderat la aceste idei exprimate prin cuvinte „noi”, importate. Doar tinerii au inteles ca lupta cu Puterea democratica este sortita esecului si au preferat sa plece din tara, uitand de „milioanele” cu care ar fi fost platiti acasa pentru munca lor.
Fara o pregatire culturala si sufleteasca destinata intelegerii realitatilor mereu in miscare, „masele” nu vor crede ca-i in interesul lor si nu vor adera la tranzitia continua ,de la o criza la alta, fara speranta.
Trecerea la moneda EURO va scoate din vocabularul romanului „de acasa” cuvantul „MILION”, fara a-l salva de saracie. Dimpotriva il va saraci si sufleteste, spulberandu-i si ultima iluzie in materie de bani. „Milionul” , cand il avea in mana , era salvarea lui pentru o zi !

Sursa foto : https:///google.com

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material trimis astăzi 11 Noiembrie 2018 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul