Criteriul National

Evidentul invizibil…

Evidentul invizibil…
noiembrie 11
15:10 2018

7
Milioane,milioane…

Cine mai are timp sa vada si sa inteleaga semnificatia unor cuvinte de baza folosite de oamenii obisnuiti, indeosebi cei care traiesc in mediul rural sau la periferia oraselor ! Ma refer la cuvantul milion, milioane cu referire la bani, mai precis la moneda noastra, LEUL.
Au trecut mai mult de 13 ani de la denominarea leului si foarte multi semeni socotesc tot cu milioane !
De ce ?
Pentru ei MILIONUL de lei este dadator de speranta, mai mult , le da confortul intim ca sunt in randul lumii, ca nu-s chiar asa de saraci …
Sociologii, politicienii si formatorii de opinie , „educatorii maselor „, ar trebui sa inteleaga adevaratul mesaj al acestei reticente la NOUL care se impune prin legi si ordonante.Nu pot, nu vor sau n-au voie sa lamureasca mentinerea cu voiosie in limbaj a situatiei dinaintea denominarii leului, este fara importanta.
Doresc numai sa dau o explicatie simpla faptelor.
„Dragostea” pentru „Milion” demonstreaza ca populatia tarii nu a fost si nu este pregatita pentru schimbarile radicale care s-au intamplat in societatea romaneasca, nu a aderat la aceste idei exprimate prin cuvinte „noi”, importate. Doar tinerii au inteles ca lupta cu Puterea democratica este sortita esecului si au preferat sa plece din tara, uitand de „milioanele” cu care ar fi fost platiti acasa pentru munca lor.
Fara o pregatire culturala si sufleteasca destinata intelegerii realitatilor mereu in miscare, „masele” nu vor crede ca-i in interesul lor si nu vor adera la tranzitia continua ,de la o criza la alta, fara speranta.
Trecerea la moneda EURO va scoate din vocabularul romanului „de acasa” cuvantul „MILION”, fara a-l salva de saracie. Dimpotriva il va saraci si sufleteste, spulberandu-i si ultima iluzie in materie de bani. „Milionul” , cand il avea in mana , era salvarea lui pentru o zi !

Sursa foto : https:///google.com

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material trimis astăzi 11 Noiembrie 2018 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu