Criteriul National

EXCELENT! România U 21 rămâne în cursa pentru Euro 2017 !

EXCELENT! România U 21 rămâne în cursa pentru Euro 2017 !
martie 30
08:01 2016

Tineretul lui Cristi Dulca a învins Ţara Galilor cu scorul de 2 la 1 şi a urcat pe loc de baraj în preliminariile pentru Euro 2017. Hodorogea şi Ioniţă au marcat golurile tricolorilor.

FOTBAL - AMICAL - JUNIORI - ROMANIA - AUSTRIA

Naţionala sub 21 de ani a obţinut o victorie importantă în cursa pentru calificarea la Euro 2017. La Mediaş, cu Ţara Galilor, Hodorogea a ratat prima ocazie de gol. Fundaşul Viitorului s-a revanşat apoi şi a marcat din centrarea lui Bumba.

Nu mă așteptam să-i iau fața adversarului acolo, sunt fericit și trebuie să muncesc mai mult de acum încolo”, a declarat după meci Robert Hodorogea, FC Viitorul.

Neînvinşi în grupă, galezii au primit penalty cu două minute înainte de pauză. Cojocaru a apărat în faţa lui Harrison. După pauză, Alex Ioniţă a dublat avantajul României. A urmat apoi seria de ratări a lui Bumba.

În minutele suplimentare, Ţara Galilor a marcat prin Charles, după gafa lui Cojocaru.

Am făcut un meci foarte bun, chiar dacă am întâlnit una din echipele favorite să câștige acum grupa alături de Danemarca. Este o echipă care pune probleme și pe atac și în apărare, dar am știut să contracarăm, să jucăm mai matur”, a declarat Cristi Dulca, selecţioner România U21.

În septembrie, România joacă acasă cu Luxemburg şi în deplasare cu Danemarca, liderul grupei.

După această victorie, echipa sub 21 de ani a României a acumulat 13 puncte şi a urcat pe locul doi în grupa de calificare la Campionatul Europeand din 2017, la trei puncte în spatele liderului Danemarca. Ţara Galilor a rămas pe locul trei, cu 12 puncte. Turneul final pentru echipele de tineret din 2017 se va desfăşura în Polonia.

 

Sursa foto : http://www.prosport.ro/

 

Redacția ziarului Criteriul Național 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo