Criteriul National

EXCELENT!Inteligenţa românească e recompensată şi recunoscută!

aprilie 20
19:45 2015

justin-capra

Opt echipe de inventatori din România au fost premiate anul acesta la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva, conform listei afișate pesite-ul oficial. Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva a reunit peste 1.000 de proiecte, România fiind reprezentată la acest eveniment cu 25 de invenţii.

Lista inventatorilor din România care, împreună cu echipele lor, au obținut premii la Geneva în 2015:

1. Niculae-Ion MarinescuPremiul Ministerului Educației și Științei din Rusiaacordat pentru un echipament de prelucrare simultană a microorificiilor prin electroeroziune asistată de ultrasunete.

2. Marioara AvramPremiul OSIM România pentru un procedeu de preparare a unui reactiv pe bază de nanoparticule de aur cu utilizare în structura țesutului tumoral.

3. Luige VlădăreanuPremiul OSIM România pentru robotul haptic de navigare în medii de criză sau de catastrofă naturală.

4. Corneliu Birtok-BăneasaPremiul Agenției de Stat pentru Protecția Proprietății Intelectuale (AGEPI) din Moldova pentru un dispozitiv cu ajutorul căruia se poate alimenta selectiv cu lichid de parbriz orice tip de autovehicul. Invenţia poate fi folosită în toate staţiile de carburanţi, service-uri auto, parcări sau refugii de pe autostradă.

5. Marcel Ionică – Premiul Universității Politehnice din Hong Kong pentru un procedeu integrat de determinare rapidă a concentrației de ioni metalici în apele reziduale.

6. Aurel ȚîțuPremiul Primului Institut al Inventatorilor și Cercetătorilor din Republica Iran pentru un procedeu de reparare a asfaltului.

7. Remi RădulescuPremiul Delegației Taipeiului pentru un sistem mecanic care împiedică scurgerile de gaz în timpul cutremurelor.

8. Premiul Institutului pentru Brevete din Turcia pentru o echipă mixtă turco-română, condusă de profesorul Durmuș Kaya, care a lucrat la un proiect bilateral „Biomateriale colagenice cu zeolit si ulei esential pentru tratamentul infectiilor pielii”.

 

Sursa foto : www.justitiarul.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro