Criteriul National

EXCELENT!Inteligenţa românească e recompensată şi recunoscută!

aprilie 20
19:45 2015

justin-capra

Opt echipe de inventatori din România au fost premiate anul acesta la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva, conform listei afișate pesite-ul oficial. Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva a reunit peste 1.000 de proiecte, România fiind reprezentată la acest eveniment cu 25 de invenţii.

Lista inventatorilor din România care, împreună cu echipele lor, au obținut premii la Geneva în 2015:

1. Niculae-Ion MarinescuPremiul Ministerului Educației și Științei din Rusiaacordat pentru un echipament de prelucrare simultană a microorificiilor prin electroeroziune asistată de ultrasunete.

2. Marioara AvramPremiul OSIM România pentru un procedeu de preparare a unui reactiv pe bază de nanoparticule de aur cu utilizare în structura țesutului tumoral.

3. Luige VlădăreanuPremiul OSIM România pentru robotul haptic de navigare în medii de criză sau de catastrofă naturală.

4. Corneliu Birtok-BăneasaPremiul Agenției de Stat pentru Protecția Proprietății Intelectuale (AGEPI) din Moldova pentru un dispozitiv cu ajutorul căruia se poate alimenta selectiv cu lichid de parbriz orice tip de autovehicul. Invenţia poate fi folosită în toate staţiile de carburanţi, service-uri auto, parcări sau refugii de pe autostradă.

5. Marcel Ionică – Premiul Universității Politehnice din Hong Kong pentru un procedeu integrat de determinare rapidă a concentrației de ioni metalici în apele reziduale.

6. Aurel ȚîțuPremiul Primului Institut al Inventatorilor și Cercetătorilor din Republica Iran pentru un procedeu de reparare a asfaltului.

7. Remi RădulescuPremiul Delegației Taipeiului pentru un sistem mecanic care împiedică scurgerile de gaz în timpul cutremurelor.

8. Premiul Institutului pentru Brevete din Turcia pentru o echipă mixtă turco-română, condusă de profesorul Durmuș Kaya, care a lucrat la un proiect bilateral „Biomateriale colagenice cu zeolit si ulei esential pentru tratamentul infectiilor pielii”.

 

Sursa foto : www.justitiarul.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo