Criteriul National

EXCENTRICITATE! Ministrul Sănătăţii a declarat despre Colectiv că „mimeni niciunde în lume nu e pregătit pentru o asemenea situaţie!”

EXCENTRICITATE! Ministrul Sănătăţii a declarat despre Colectiv că „mimeni niciunde în lume nu e pregătit pentru o asemenea situaţie!”
martie 11
18:01 2016

Actualul ministru al Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, declară că „nimeni niciunde în lume” nu este pregătit pentru o situaţie precum cea înregistrată la Colectiv, ambasadori din mai multe ţări spunându-i că statele pe care le reprezintă nu ar fi făcut faţă mai bine decât România.

Achimas

Astăzi 11 Martie, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, dacă acum România este pregătită să acţioneze mai bine în cazul unei tragedii precum cea de la clubul Colectiv, Patriciu Achimaş Cadariu a răspuns că „nimeni niciunde în lume nu e pregătit pentru a interveni într-o asemenea situaţie”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Cu permisiunea domnul doctor Arafat o să-mi permit să intru în zona dânsului de responsabilitate, unde o să fac un comentariu. Nimeni niciunde în lume – şi am discutat cu mulţi colegi – nu este pregătit pentru o astfel de situaţie. Ceea ce pot să vă spun este opinia ambasadorilor din Germania şi Elveţia, cu care am discutat personal, la fel ca şi cei din Franţa şi din Anglia. Am avut întâlniri cu toţi aceştia şi toţi mi-au spus la unison că niciuna dintre ţările lor – şi vorbim despre patru ţări foarte puternice – nu ar fi făcut faţă mai bine decât România în condiţiile date. Vă las pe dumneavoastră să comentaţi mai departe aceste opinii”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Întrebat, de asemenea, despre problemele legate de transplatul de organe pe care îl mai aşteaptă unii pacienţii internaţi în străinătate, ministrul Sănătăţii a declarat că în acest caz este vorba despre „chestiuni administrative”.

Sursa foto : www.youtube.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo