Criteriul National

EXCENTRICITATE! Ministrul Sănătăţii a declarat despre Colectiv că „mimeni niciunde în lume nu e pregătit pentru o asemenea situaţie!”

EXCENTRICITATE! Ministrul Sănătăţii a declarat despre Colectiv că „mimeni niciunde în lume nu e pregătit pentru o asemenea situaţie!”
martie 11
18:01 2016

Actualul ministru al Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, declară că „nimeni niciunde în lume” nu este pregătit pentru o situaţie precum cea înregistrată la Colectiv, ambasadori din mai multe ţări spunându-i că statele pe care le reprezintă nu ar fi făcut faţă mai bine decât România.

Achimas

Astăzi 11 Martie, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, dacă acum România este pregătită să acţioneze mai bine în cazul unei tragedii precum cea de la clubul Colectiv, Patriciu Achimaş Cadariu a răspuns că „nimeni niciunde în lume nu e pregătit pentru a interveni într-o asemenea situaţie”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Cu permisiunea domnul doctor Arafat o să-mi permit să intru în zona dânsului de responsabilitate, unde o să fac un comentariu. Nimeni niciunde în lume – şi am discutat cu mulţi colegi – nu este pregătit pentru o astfel de situaţie. Ceea ce pot să vă spun este opinia ambasadorilor din Germania şi Elveţia, cu care am discutat personal, la fel ca şi cei din Franţa şi din Anglia. Am avut întâlniri cu toţi aceştia şi toţi mi-au spus la unison că niciuna dintre ţările lor – şi vorbim despre patru ţări foarte puternice – nu ar fi făcut faţă mai bine decât România în condiţiile date. Vă las pe dumneavoastră să comentaţi mai departe aceste opinii”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Întrebat, de asemenea, despre problemele legate de transplatul de organe pe care îl mai aşteaptă unii pacienţii internaţi în străinătate, ministrul Sănătăţii a declarat că în acest caz este vorba despre „chestiuni administrative”.

Sursa foto : www.youtube.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul